News

Lider PSD, condamnat în același dosar cu Liviu Dragnea. Prezență la vot 250% la o secție din Vrancea

10.02.2021 | 16:16
Lider PSD, condamnat în același dosar cu Liviu Dragnea. Prezență la vot 250% la o secție din Vrancea
Lider PSD, condamnat în același dosar cu Liviu Dragnea. Prezență la vot 250% la o secție din VranceaColaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Un lider al Partidului Social Democrat a fost condamnat la închisoare în același dosar cu Liviu Dragnea. Prezența la vot în secția în care acesta era președinte a fost una record, de 250%.

Dosarul Referendumul i-a adus Dragoş Matişan un an de închisoare, interdicția de a alege și de a fi ales, dar și obligația de a face muncă în folosul comunității. Bărbatul este șeful filialei de tineret a partidului din județul Vrancea.

ADVERTISEMENT

Alți șase membri ai PSD-ului au fost și ei condamnați în acest dosar. Acesta vizează faptele săvârșite în timpul Referendumului din 2012 pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu.

Lider PSD, condamnat în același dosar cu Liviu Dragnea. Prezență la vot 250% la o secție din Vrancea

Judecătorii din Vrancea au condamnat șapte persoane, toate fiind membre al Partidului Social Democrat. Astfel, liderul TSD, Dragoș Matișan, a primit un an de închisoare pentru înscrierea în fals, pe listele electorale suplimentare, cinci persoane.

ADVERTISEMENT

Printre oamenii pe care liderul social-democrat i-a adăugat pe liste, falsificându-le semnăturile, era și un minor, fără drept de vot. Aceștia nu și-au exercitat dreptul fundamental la secția la care bărbatul era președinte, dar, totuși, acesta a înregistrat o prezență de 250%, cea mai mare din țară, scrie Adevărul.

Celelalte persoane condamnate de magistrații de la Judecătoria Focşani, Ariton Gheorghe, Popa Maricica, Vasilescu Romeo Marian, Lazăr Neculai, Repede Ionuţ şi Milcoveanu Lucică, au fost găsite vinovate pentru aceleași fapte, falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale. Fiecare dintre ei a primit un câte un an de închisoare.

Amintim că fostul președinte al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a fost și el condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru fraudarea alegerilor la Referendumul din 2012, pentru suspendarea lui Traian Băsescu. El ar fi fost ajutat de alți 74 președinți sau membri ai secțiilor de votare din Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt.

ADVERTISEMENT

Dragnea a fost acuzat de folosirea influenței și a autorității pe care o avea în partid pentru a obține foloase necuvenite. El a declarat că nu se consideră vinovat.

„Militanţii, nu numai din PSD, ci ai tuturor partidelor îndeamnă lumea la vot pentru că este sensul unei campanii electorale. La referendum a fost o confruntare dură între poporul român şi Băsescu. Niciun partid nu putea obţine foloase necuvenite. Cred cu tărie în nevinovăţia mea şi solicit achitarea”, declara fostul lider PSD la momentul respectiv.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri