Fotbal intern

Liderii galeriei giuleştene, condamnaţi în primă instanţă după bătaia din fața ProRapid

31.07.2018 | 14:35
Liderii galeriei giuleştene, condamnaţi în primă instanţă

Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a anunțat sentinţele în dosarul în care este anchetată bătaia dintre două tabere rivale din galeria Rapidului, în vara anului 2015. În acel incident diverși indivizi din galeriile Rapidului au folosit pistoale sau săbii ninja! Printre cei condamnați în prima instanță se numără nume grele ale galeriei giuleștene, precum Gheorghe Răducanu, alias Corsicanu’, finul său, Liviu Ungurean, alias Bocciu’ sau Vlad Baltazar. Aceștia au primit condamnări cu suspendare, interzicerea unor drepturi, printre care se numără şi intrarea pe stadion, sau plata unor despăgubiri. După nu mai puţin de 7 amânări, instanţa de la Judecătoria Sectorului 1 a condamnat 8 lideri ai galeriei de la peluză.

Liderii galeriei giuleştene, condamnaţi. Cât a primit Corsicanu’

Astfel, Gheorghe Răducan, alias Corsicanu’, a fost condamnat la 1 an şi 3 luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la infracţiunea de lovire şi alte violenţe. De asemenea, i s-a interzis dreptul de a fi ales în orice funcţie publică şi de a pătrunde pe stadioanele de pe teritoriul României, în ziua evenimentelor sportive, pe timp de 2 ani. I s-a mai interzis şi să comunice sau să se apropie de victima sa. De asemenea, Corsicanu’ va fi silit să execute muncă în folosul comunităţii timp de 60 de zile, anunță prosport.ro.

Finul său Liviu Georgian Ungurean, alias Bocciu, a fost condamnat la diverse pedepse cu închisoarea pentru patru infracţiuni: nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept, lovire şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. După contopirea pedepselor, Bocciu’ a fost condamnat la 1 an, 11 luni şi 10 zile de închisoare cu suspendare, la care se adaugă interzicerea unor drepturi, între care şi intrarea pe stadioane, încă doi ani după executarea sentinţei. Şi Liviu Ungurean a fost condamnat la 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Vlad Baltazar, fiul fostului director BRD Bogdan Baltazar şi prieten al secretarului general al PSD, Codrin Ştefănescu, a fost condamnat pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire şi alte violenţe. Instanţa a contopit pedepsele şi, în total, Vlad Baltazar a fost condamnat la 1 an, 4 luni şi 20 de zile de închisoare cu suspendare, la care se adaugă interzicerea unor drepturi, între care şi intrarea pe stadioane. Tot 60 de zile va fi obligat şi acesta să execute muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Condamnări de până la un an și 4 luni

Ceilalți lideri de galerie din dosar care au fost interziși pe stadion și care au primit aceleași restricții din pricina infracțiunilor de lovire şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice sunt Eugen Stan (Stan Inimă de Leu), Daniel George Ungurean, Petru Constantin Ionescu („Petru de la Moară”), Paul Eduard Onoiu și Valentin Marius Fifială. Toți au primit condamnări între 1 ani și 4 luni și 1 an de zile.

De asemenea, toți cei condamnați sunt obligați și la plata a diverse sume ca despăgubiri, atât către victimă dar și către spitalele unde au fost internați ceilalți rapidiști bătuți în acest incident. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. Ea poate fi consultată pe site-ul oficial al Ministerului Justiției.

Reamintim că Un suporter al echipei Rapid a ajuns la spital, iar alte 15 persoane au afirmat că au fost bătute după o altercaţie care a izbucnit în faţa bazei sportive Pro Rapid între membrii peluzei și cei din tribuna a doua. Detaliile care însoțesc acest episod sunt șocante. „Au venit mai multe maşini cu oameni din peluză şi prietenii lor din afara stadionului, adică interlopi. Am fost atacaţi cu cuţite de aceşti indivizi aşa că am bătut în retragere, cum îţi poţi măsura forţele cu mâinile goale împotriva cuţitelor şi a pistoalelor? Fostul lider de galerie, Liviu Ungureanu alias Bocciu’, a coborât din maşină cu pistolul îndreptat spre noi şi cu un cuţit în cealaltă mână. A tras fără să ezite 4 focuri înspre grupul nostru”, povesteau la acea vreme suporterii de la T2.

Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
A iscat un scandal uriaș, iar acum bate în retragere. ”Îmi cer scuze...
A iscat un scandal uriaș, iar acum bate în retragere. ”Îmi cer scuze pentru toate jignirile aduse lui Mouratoglou”
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Şofer din Sibiu, pozitiv la 4 droguri cu aparatul DrugTest, nevinovat. Rezultatele analizelor...
Şofer din Sibiu, pozitiv la 4 droguri cu aparatul DrugTest, nevinovat. Rezultatele analizelor de laborator au ieşit negative. "Lumea mă făcea drogat"
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de...
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de țuică de 40 de grade. Experiment inedit cu etilotestul VIDEO
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Imaginile care demonstrează totul. Jador a fugit de la Survivor All Stars. Pro...
Imaginile care demonstrează totul. Jador a fugit de la Survivor All Stars. Pro TV vrea să ia măsuri radicale
Vica Blochina e de nerecunoscut. Medicii au transformat-o total
Vica Blochina e de nerecunoscut. Medicii au transformat-o total
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă...
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă se dă înainte de vacanţa de vară
Operațiunea a 8-a casă. Iohannis trebuia aruncat la coșul istoriei, nu propus la...
Operațiunea a 8-a casă. Iohannis trebuia aruncat la coșul istoriei, nu propus la NATO
Zodiile care au cununiile legate. Ce trebuie să facă, pentru a-și găsi sufletul...
Zodiile care au cununiile legate. Ce trebuie să facă, pentru a-și găsi sufletul pereche