News

Liderii PNL, anunţ important despre ieşirea liberalilor de la guvernare. Cât contează rezultatul discuţiilor de duminică, despre comasare

Miniştrii liberali Alina Gorghiu şi Raluca Turcan au abordat tema probabilităţii ruperii coaliţiei de guvernare. Cele două au reacţionat dur la informaţiile din spaţiul public.
17.02.2024 | 17:38
Liderii PNL anunt important despre iesirea liberalilor de la guvernare Cat conteaza rezultatul discutiilor de duminica despre comasare
Raluca Turcan şi Alina Gorghiu nu cred în ruperea coaliţiei de guvernare Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Duminică are loc runda decisivă de negocieri între delegaţiile PSD şi PNL, legat de comasarea alegerilor, însă indiferent de rezultatul discuţiilor coaliţia de guvernare va rămâne în aceeaşi structură.

Alina Gorghiu spune că ruperea coaliţiei este un “fake news”

Marcel Ciolacu spunea în urmă cu câteva zile că îşi va depune mandatul de premier preşedintelui Klaus Iohannis în cazul în care PNL va decide să iasă de la guvernare, însă liberalii dau asigurări că nu este nevoie să se recurgă la un astfel de gest.

ADVERTISEMENT

Atât preşedintele PNL Argeş, Alina Gorghiu, cât şi cel al PNL Sibiu, Raluca Turcan, au transmis sâmbătă mesaje prin care dau asigurări că liberalii vor rămâne la guvernare, chiar dacă nu va avea loc niciun fel de comasare.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute în judeţul Argeş, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a catalogat drept fake news ideea ieşirii liberarilor de la guvernare.

ADVERTISEMENT

“Să ştiţi că, în interior şi în exterior putem să demontăm un fake news, pe care eu îl consider fake news-ul săptămânii. PNL e un partid sănătos la cap, foarte raţional, înţelege contextul regional, înţelege contextul naţional şi nu îşi pune problema să iasă de la guvernare.

Fac această declaraţie pentru că am văzut destul de mulţi lideri de partide politice, altele decât PNL; care au tot chibiţat de pe margine că PNL iese în fiecare zi şi în fiecare oră de la guvernare”, a spus Alina Gorghiu.

ADVERTISEMENT

Raluca Turcan vorbeşte despre “speculaţii de presă”

Un punct de vedre similar a transmis de la Sibiu şi Raluca Turcan, cu deosebirea că ministrul Culturii a folosit termenul “speculaţii de presă”, în locul celui de “fake news” exprimat de Alina Gorghiu.

“Au fost mai multe speculaţii în presă, în ultima perioadă, despre prezenţa PNL la guvernare, despre posibile plecări de la guvernare. Aş dori, în calitate de lider politic, să transmit că în Partidul Naţional Liberal politica este una singură, aceea de responsabilitate, de seriozitate şi de asumare a unor decizii şi momente, oricât de dificile ar părea ele.

ADVERTISEMENT

PNL-ul nu este un partid care să fugă de la guvernare. Au fost unii care au fugit de la guvernare şi au spus că au alte treburi mai importante de făcut decât să asigure guvernarea ţării”, a transmis Raluca Turcan, din oraşul de pe Cibin.

Ministrul Culturii nu crede că există riscul ruperii coaliţiei de guvernare, dar dacă cineva va decide acest lucru din cauză că nu se vor comasa alegerile “atunci acel cineva va trebui să răspundă public în faţa oamenilor”.

ADVERTISEMENT