News

Liderii statelor G7, ajutor substanțial pentru salvarea pădurii amazoniene! Câți banii trimit greii lumii

27.08.2019 | 11:45
Liderii statelor G7 ajutor substantial pentru salvarea padurii amazoniene Cati banii trimit greii lumii

Liderii statelor G7 s-au pus de acord să trimită un ajutor substanțial pentru salvarea pădurii amazoniene! Greii lumii au decis să aloce nu mai puțin de 20 de milioane de dolari, bani din care mare parte vor fi destinați stingerii incendiilor de vegetație care mistuiesc această regiune. Vă readucem că organizația G7 este formată din Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Statele Unite.

Liderii statelor G7, ajutor substanțial pentru salvarea pădurii amazoniene!

Toate aceste țări au fost de acord să aloce fonduri pentru salvarea Pădurii Amazoniene, dar şi să gândească şi să implementeze un plan de reîmpădurire pe termen mediu. Conform înțelegerii, acest plan va fi prezentat Organizației Națiunilor Unite în septembrie. Anunțul a fost făcut de o sursă apropiată Președinției Franței. Emmanuel Macron a declarat și el că Pădurea Amazoniană reprezintă „plămâni planetei”.

În acest moment, liderii G7 iau în calcul să ofere sprijin și statelor africane care sunt afectate de incendii de vegetație similare. Președintele Franței nu s-a oprit aici și a mai spus că Donald Trump, sprijină și el inițiativa ce vizează salvarea Pădurii Amazoniene,. De remarcat însă că șeful SUA nu a participat la reuniunea de luni privind schimbările climatice. Vă reamintim că din luna ianuarie, Pădurea Amazoniană a fost afectată de peste 74.000 de incendii de vegetație.

Liderii statelor G7, ajutor substanțial pentru salvarea pădurii amazoniene! Incendiu
Cei mai puternici oameni de pe planetă se implică în incendiul din Pădurea Amazoniană. Sursa foto – facebook

Pădurea Amazoniană, caracteristici ale incendiului

Mai exact discutăm despre o creștere de aproape 85 la sută a numărului de incendii față de 2018, conform unor date ale Institutului Național pentru Cercetarea Mediului din Brazilia. Trebuie specificat că Pădurea Amazoniană ocupă 43% din suprafaţa Americii de Sud şi găzduieşte aproape trei milioane de indigeni. Mai mult de atât, în Amazonia se găsesc 20% din cantitatea de apă dulce de pe planetă.

Nu se termină aici pentru că în zonă sunt şi 34% dintre pădurile virgine ale lumii între şi 30 şi 50% din fauna şi flora lumii. Pădurea Amazoniană se întinde pe teritoriile a nouă dintre cele 12 ţări din America de Sud, majoritar în Brazilia (67%), Bolivia (11%) şi Peru (13%).

 

 

Tags: