Sport

Liderul apărării lui Dinamo Kiev U19, mărturie emoţionantă: “Plâng când mă uit la clipurile video. Vom încerca să câştigăm pentru Ucraina”

Dinamo Kiev U19 şi Sporting U19 se vor întâlni joi, 7 aprilie, de la ora 15:00, în optimile de finală din Youth League. Înaintea meciului de pe "Giuleşti", Maksim Diachuk a oferit un interviu emoţionant.
07.04.2022 | 08:23
Liderul apararii lui Dinamo Kiev U19 marturie emotionanta Plang cand ma uit la clipurile video Vom incerca sa castigam pentru Ucraina
Maksim Diachuk, declaraţii emoţionante înainte de Dinamo Kiev U19 - Sporting U19
ADVERTISEMENT

În plin război, la peste o lună de când Rusia a invadat Ucraina, Dinamo Kiev U19 va încerca să aducă puţină bucurie. Juniorii formaţiei lui Mircea Lucescu se vor duela cu Sporting Lisabona U19, în optimile de finală din UEFA Youth League, meci programat să se joace pe stadionul “Giuleşti”.

Maksim Diachuk, discurs emoţionant înainte de Dinamo Kiev U19 – Sporting U19

Înainte de Dinamo Kiev U19 – Sporting Lisabona U19, Maksim Diachuk a oferit un interviu în presa din Ucraina, iar câteva dintre pasaje sunt de-a dreptul emoţionante.

ADVERTISEMENT

“Meciul cu Sporting va arăta cât de puternic este poporul ucrianean. Vom face tot posibilul să câştigăm. Spiritul nostru nu poate fi rupt. Sper ca războiul să se termine cât mai curând.

Ne este greu să vedem ce au făcut aceşti neoameni în oraşele din Ucraina. Pur şi simplu nu am cuvinte. Plâng când mă uit la clipurile video. Soldaţii noştri sunt nişte apărători ireali, eroi pe viaţă.

ADVERTISEMENT

Ştiu că mulţi fani ai clubului nostru apără ţara şi mă înclin în faţa lor, le mulţumesc pentru sacrificiul lor. Vom încerca să câştigăm pentru Ucraina şi să arătăm că noi, ca popor, nu putem fi înfrânţi”, a declarat Maksim Diachuk.

Cum au fost primiţi juniorii lui Dinamo Kiev în România

Maksim Diachuk şi colegii lui de la Dinamo Kiev U19 au ajuns pe 24 martie la baza de antrenament a celor de la FCSB, din Berceni, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate. Fundaşul de 18 ani a vorbit şi despre felul în care jucătorii au fost primiţi de români.

ADVERTISEMENT

“Ne-au acceptat cu înţelegere şi ne-au oferit toate condiţiile şi asistenţa necesară. Atât cât am vorbit cu ei, toţi simpatizează cu noi şi spun că acţiunile ruşilor sunt groaznice şi inacceptabile”, a mai spus Maksim Diachuk.

Meciul din UEFA Youth League a fost mutat din cauza războiului

Dinamo Kiev U19 şi Sporting Lisabona U19 ar fi trebuit să se întâlnească la începutul lunii martie, în Ucraina, însă invazia ruşilor, din 24 februarie, a făcut imposibilă desfăşurarea meciului.

ADVERTISEMENT

După începerea războiului, UEFA a decis ca meciul să fie amânat, ca mai apoi să anunţe că se va juca pe 7 aprilie, pe noul stadion “Giuleşti”, inaugurat la finalul lunii martie.

ADVERTISEMENT
Tags: