Fotbal international

Liderul din Austria, în pericol de retrogradare! A încălcat regulile împotriva coronavirusului

15.05.2020 | 22:34
Liderul din Austria in pericol de retrogradare A incalcat regulile impotriva coronavirusului
ADVERTISEMENT

Este mare scandal în fotbalul austriac. Campionatul nu a fost încă reluat, dar scandalul e4ste cât casa și echipa care se află la mijloc este chiar liderul LASK Linz.

LASK Linz a încălcat regulile de distanțiere

LASK Linz a fost marea revelație a sezonului, echipa care a reușit să rupă după mulți ani hegemonia celor de la Salzburg și a terminat sezonul regulat înaintea marii favorite. Acum, la intrarea în play-off, punctele s-au înjumătățit și LASK mai are trei lungimi în fața lui Salzburg. Dar riscă acum enorm să piardă tot ce a agonisit dintr-o mare prostie.

ADVERTISEMENT

Publicația Kleine Zeitung scrie că oficialii federației austriece s-au sesizat și au deschis imediat o procedură disciplinară împotriva celor de la LASK, după ce cu 24 de ore mai înainte au apărut imagini de la un antrenament care nu respecta regulile de protecție.

Ce sancțiuni pot primi cei de la LASK Linz

Jucătorii se aflau în cadrul unui antrenament colectiv, fără a respecta regulile de distanțare socială, fapt care a stârnit multă indignare în lumea fotbalului austriac.

ADVERTISEMENT

Conform paragrafului 111 din regulamentul federaţiei austriece, există mai multe sancţiuni care pot fi aplicate pentru aşa ceva, iar sursa citată le menţionează: avertisment, sancţionarea cu pierderea a 12 meciuri, închiderea activităţii de la o lună la un an, amenzi de până la 15.000 de euro, disputarea de meciuri fără spectatori, deducerea de puncte, excluderea din competiţie, retrogradare forţată sau dezafiliere.

Erau permise doar antrenamente în grupuri mici

Oficialii din prima ligă austriacă au trimis imaginile video şi la poliţie. Potrivit publicaţiei citate, acest caz riscă să devină “unul dintre cele mai mari scandaluri din istoria fotbalului austriac”.

ADVERTISEMENT

Federația austriacă, într-un protocol semnat cu ministrul Sănătății, a decis reluarea antrenamentelor echipelor pe data de 16 aprilie, dar numai în grupuri mici, fără antrenamente colective.

LASK Linz, cea mai veche echipă din Austria

O eventuală depunctare sau o sancțiune și mai dură luată împotriva lui LASK Linz ar veni ca o mănușă pentru cei de la Salzburg, care ar avea astfel drum deschis spre un nou titlu.

ADVERTISEMENT

LASK Linz este cel mai vechi club din Austria, înființat în 1908, dar nu are în plamares decât un titlu și o Cupă a Austriei, ambele obținute în 1965. Sezonul acesta a ajuns în 16-imile Europa League, unde a fost eliminată de Manchester United.

ADVERTISEMENT