Fotbal intern

Liderul galeriei de la FCSB, despre tranzacţia dintre MApN şi Viorel Păunescu: „Am dat în judecată CSA-ul”

22.10.2020 | 13:59
Liderul galeriei de la FCSB despre tranzactia dintre MApN si Viorel Paunescu Am dat in judecata CSAul
Liderul galeriei de la FCSB a fost pe stadionul Steaua: ”Bau! Aici va sta Peluza Nord!” Sursa: sportpictures.ro
ADVERTISEMENT

Gheorghe Mustață, liderul galeriei celor de la FCSB, nu a mai așteptat până ce noua arenă Steaua va fi deschisă oficial publicului și a mers să facă poze cu noile tribune. Mustață este primul fan al formației din Liga 1 care își face fotografii pe noul stadion.

Aceste gesturi ale lui Mustață pot fi văzute ca o aroganță îndreptată către cei de la CSA Steaua, care au spus de mai multe ori că formația patronată de Gigi Becali nu va evolua pe această arenă, chiar dacă fanii echipei din Liga 1 vor acest lucru.

ADVERTISEMENT

Apoi, liderul de galerie le-a arătat urmăritorilor lui de pe o rețea de socializare locul de pe arenă unde se va așeza Peluza Nord.  „Bau! Aici va sta Peluza Nord!”, a scris Mustață la postarea cu fotografiile de pe noua arenă.


UPDATE 22 octombrie, 11:00 / Gheorghe Mustaţă, liderul galeriei lui FCSB, crede că echipa lui de suflet ar trebui să joace pe noua arenă din Ghencea şi spune că Asociaţia Salvaţi Steaua va face toate demersurile pentru ca acest lucru să se întâmple. Mustaţa a ameninţat cu acţiuni în instanţă.

ADVERTISEMENT

„Noi vom face procedurile împreună cu conducerea clubului spre a închiria stadionul şi a juca acolo. Dacă cineva îşi asumă şi nu ne va da voie, e problema lor. Toţi răspundem! Avem instituţiile statului şi vom face plângeri penale. Voi ajunge şi la o petiţie de genul ăsta, dacă sunt puşi toţi cetăţenii acestei ţări să plătească 5 milioane de euro la 3 ani, investiţia MApN-unului. Să îi investească în nimic. Spuneţi-mi şi mie ce beneficii au adus aceste 5 milioane clubului? Utilităţile stadionului nu o să coste 2-3 lei, o să coste sute de mii. Eu nu o sa fiu de acord“, a spus Mustaţă la Pro X.

Liderul galeriei a mai povestit că suporterii au dat în judecată deja CSA-ul pentru a putea vedea documentele legate de tranzacţiile dintre CSA şi Viorel Păunescu, în momentul trecerii secţiei de fotbal din subordinea Ministerului Apărării în privat.

ADVERTISEMENT

„Mai repede, domnul comandant trebuia să aibă reacţie şi în momentul în care noi, Asociatia Salvati Steaua, am trimis o solicitare către CSA să ni se comunice şi nouă acele documente care prezintă tranzacţia dintre CSA şi domnul Păunescu, între domnul Păunescu şi domnul Becali.

Noi ştim că nu i-au vândut domnului Becali un tanc şi au clasificat acele documente. Au vândut o secţie de fotbal, pe care au reînfiinţat-o în 2017, şi vor palmares din ’47. Noi am dat în judecată CSA-ul, pentru a ne pune la dispoziţie toate documentele despre tranzacţia respectivă“.

ADVERTISEMENT

UPDATE 22 octombrie, 11:00 / Gheorghe Mustaţă a povestit cum a intrat pe stadionul din Ghencea. „Fiecare cetățean are dreptul să intre pe un stadion făcut de bani publici! Ilie Dumitrescu a intrat pe stadion? Aliuță și Bumbescu au intrat? Eu de ce nu am voie? Cetățenii nu au voie? Am intrat singur pe stadion, cu fularul la gât. Am rugat pe cineva să îmi facă poză.

Am intrat ca un cetățean al acestei țări, am intrat pe gazon, m-am plimbat pe acolo. Am văzut ce fel de gazon el. Mi-am făcut poze. M-am simțit ca acum 25-30 de ani când veneam la meciurile Stelei. Am vrut să simt și să îmi dau seama care e acustica. La nivelul stadionului, cu tribunele pline, se aude extraordinar. E ca la Chelsea. Peluza Nord va face show! Să nu mai spună nimeni că nu avem voie acolo. Toți avem voie acolo“, a declarat liderul Peluzei Nord la Radio Sport 1.

„M-am simțit grozav acasă, pentru că acolo este casa mea și a galeriei mele, cum altfel să spun locului unde am dat zăpada cu Villarreal și am stat în ploaie cu Valencia, ori atâtor povești minunate?!

Acolo e casa mea și fiți siguri că data viitoare voi merge alături de câteva mii, vreo 20.000 de steliști, la fiecare meci. Sunt primul lider de galerie care a intrat acolo, am intrat în istorie. Acolo e casa noastră. E stadionul tuturor. Ei nu au dat niciun leu pentru construirea stadionului, atunci?“, a mai spus Gheorghe Mustaţă.


”Orice echipă are dreptul să joace acolo dacă plătește”

„Dacă femeia de serviciu și cu omul de serviciu vor să joace pe stadionul Ghencea pot să joace, pe mătură, dacă plătesc. Orice echipă are dreptul să joace acolo, dacă plătește, că stadionul a fost făcut din bani publici. Mă duc și închiriez stadionul pe banii mei și joc acolo. Cine poate să-mi interzică să mă duc acolo”, a spus Gheorghe Mustață.

Liderul galeriei de la FCSB a fost pe stadionul Steaua: ”Bau! Aici va sta Peluza Nord!”
Liderul galeriei de la FCSB a fost pe stadionul Steaua: ”Bau! Aici va sta Peluza Nord!”

Juristul Florin Talpan este cel care spune că formația din Liga 1 nu are dreptul să evolueze pe noul stadion Steaua: „FCSB nu poate juca niciodată în Ghencea! Noi avem echipă de fotbal care va evolua pe acel stadion, de ce să primim alte echipe? Avem casa noastră, noi unde să jucăm? Noi vom juca acolo! FCSB să joace în Berceni, cum se cheamă localitatea aia a lor. Avea sediul prin Mogoșoaia la un moment dat”.

Liderul de galerie își dorește ca FCSB să aibă un nou antrenor: „Mi-aș dori din toată inima să revină Reghe! Simt chiar că se văd deja mâinile lui. Țin permanent legătură cu Laurențiu. Vă reamintesc, este președinte al Asociației „Salvați Steaua”.

Stadionul Steaua va fi gata în primăvara anului viitor

Trebuie să avem răbdare să ajungă mai întâi acasă. Primul său obiectiv, dacă vrea să lucreze din nou în România, este să revină la FCSB. În România nu merge la alt club. Dacă se întâmplă altceva, știe că mă duc peste el acasă (n.r. râde)”.

Reghe a antrenat echipa lui Gigi Becali în două mandate. Prima data între mai 2012 și mai 2014. În acea perioadă a strâns 103 meciuri pe banca bucureștenilor. Antrenorul s-a întors la FCSB la sfârșitul lui 2015 și a stat până în mai 2017.

Stadionul Steaua este gata în proporție de 95% și va fi dat în folosință în primăvara anului 2021. Arena va fi utilizată ca bază de antrenament pentru formațiile care au ajuns la turneul final și vor juca partidele din grupe la București.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Hermannstadt: 1,51 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT