News

Liderul interimar al USR, atacuri dure la Florin Cîțu și Nicolae Ciucă. „Sistemul de putere cu epoleți, care l-a pus atunci pe Cîțu, acum l-a ejectat”

Liderul interimar al USR, atacuri dure la Florin Cîțu și Nicolae Ciucă. „Sistemul de putere cu epoleți, care l-a pus atunci pe Cîțu, acum l-a ejectat”, a declarat Cătălin Drulă
05.04.2022 | 23:27
Liderul interimar al USR atacuri dure la Florin Citu si Nicolae Ciuca Sistemul de putere cu epoleti care la pus atunci pe Citu acum la ejectat
ADVERTISEMENT

Președintele interimar al USR Cătălin Drulă, fost ministru al transporturilor în cabinetul Florin Cîțu, a lansat o serie de atacuri la adresa foștilor parteneri de guvernare din PNL, dar și la adresa actualului guvern.

Liderul interimar al USR, atacuri dure la Florin Cîțu și Nicolae Ciucă

El a vorbit, într-o emisiune la TVR, despre alegerile din PNL, care vor avea loc duminică, după demisia fostului lider Florin Cîțu, în prezent președinte al Senatului. „Domnul Ciucă este uns, nu este o alegere democratică”, a spus Cătălin Drulă, adăugând că este neobișnuit pentru un partid democratic să aibă un singur candidat pentru o funcție.

ADVERTISEMENT

Fostul ministru al transporturilor a vorbit și despre felul în care membrii guvernului din partea PSD au fost percepuți, spunând că ei „nu aveau epoleți” și că li s-a reporșat, chiar, că nu au grade și că nu respectă disciplina de tip militar. Drulă spune că acuzațiile de imaturitate dovedesc, de fapt, lipsa de înțelegere a democrației din partea adversarilor politici.

„Noi suntem oameni de stat, nu este în regulă ca în democrație să conduci pe bază de ordine, pe bază de numiri în plic”, a mai spus liderul USR, cu referire la cele două schimbări de președinți ai PNL, despre care s-a speculat că ar fi fost impuși de președintele Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Comentarii acide despre Florin Cîțu

Cătălin Drulă nu a pierdut ocazia de a-l ataca pe fostul său șef de la Palatul Victoria. „Același sistem de putere militar, cu epoleți, care l-a pus atunci pe Cîțu, acum l-a ejectat”, a comentat el demisia lui Florin Cîțu din fruntea PNL.

Liderul USR crede că acțiunile lui Cîțu au distrus alianța de guvernare între PNL, USR și UDMR. „Florin Cîțu a avut o șansă alături de noi să construiască o alternativă de dreapta, de liberalizare, democratică”, a spus Drulă.

ADVERTISEMENT

„El a dat guvernarea pe mâna PSD”, a mai spus fostul ministru al transporturilor.

Când își va anunța Drulă candidatura la șefia USR

Președintele Uniunii Salvați România spune că ar putea candida la președinția partidului, la congresul care va avea loc în octombrie anul acesta. „Este o opțiune foarte solidă să candidez, dar voi când va veni momentul potrivit”, a declarat Cătălin Drulă.

El a adăugat că fostul lider al formațiunii, Dacian Cioloș, este un politician cu experiență, de care va fi nevoie oricând în conducerea partidului. Reamintim că acesta a demisionat de la conducerea USR după ce încercarea sa de a își impune viziunea asupra partidului a fost blocată în forurile de conducere de persoanele provenite din fostul USR, anterior fuziunii cu PLUS, formațiune înființată chiar de Dacian Cioloș.

ADVERTISEMENT