Sporturi

Liderul mondial ATP, Novak Djokovic, împotriva vaccinărilor. „Personal, mă opun, dar dacă va deveni obligatoriu voi vedea ce voi face”

20.04.2020 | 14:18
Liderul mondial ATP Novak Djokovic impotriva vaccinarilor Personal ma opun dar daca va deveni obligatoriu voi vedea ce voi face
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic e numărul 1 mondial în tenisul masculin şi totodată preşedintele sindicatului jucătorilor profesionişti, deci unul dintre cele mai de impact nume ale sportului alb.

Amelie Mauresmo a cerut un vaccin pentru jucători

Preocuparea sârbului în această perioadă de pandemie, care l-a prins în Spania, la Marbella, pregătind sezonul pe zgură, a fost ca împreună cu bunii săi prieteni cu care are un grup de Whatsapp, Rafa Nadal şi Roger Federer, să poată găsi fonduripentru a oferi bani jucătorilor clasaţi în circuit între poziţiile 250-700, pentru ca aceştia să poată rezista şi să nu abandoneze sportul.

ADVERTISEMENT

Cu puţin timp în urmă una dintre jucătoarele renumite din circuitul WTA, retrasă de ani buni din activitate, franţuzoaica Amelie Mauresmo, şi-a exprimat opinia conform căreia competiţiile de tenis nu ar trebui reluate până la apariţia unui vaccin pe care să îl facă toţi jucătorii şi jucătoarele.

Djokovic a dat replica imediat

Novak Djokovic a dat replica la afirmaţiile lui Mauresmo, arătându-se a fi unul dintre cei care intră în categoria scepticilor în privinţa beneficiilor aduse de vaccinări.

ADVERTISEMENT

“Personal, mă opun vaccinării şi nu mi-aş dori să fiu obligat de cineva să mă vaccinez pentru a putea călători”, a spus Djokovic într-un videochat live pe Facebook cu alţi sportivi sârbi.

El admite totuşi că nu ar avea ce face dacă va dori să îşi continue cariera

“Dar dacă va deveni obligatorie vaccinarea ce se va întâmpla? Va trebui să iau o decizie. Am propriile mele gânduri în legătură despre această problemă şi nu ştiu dacă acestea se vor schimba la un moment dat.

ADVERTISEMENT

Ipotetic, dacă sezonul se va relua în iulie, august sau septembrie, deşi este puţin probabil, am înţeles că un vaccin va deveni o cerinţă imediat după ce vom ieşi din carantina strictă, dar încă nu un există acest vaccin”

Rusul Marat Safin e mai dur, acuzând un plan pus la punct de cele mai puternice familii din lume

Şi rusul Marat Safin, fost număr 1 mondial în anii 90, este un adversar înverşunat al vaccinării, el fiind convins că dacă va apărea un vaccin anticoronavirus mai marii planetei vor avea grijă să pună în el şi nanoparticulele pentru introducerea cipurilor în corpul uman.

ADVERTISEMENT

El este mult mai vehement decât Djokovic, acuzând familiile cele mai bogate din lume, care deţin un control total de izbucnirea acestei pandemii, ca făcând parte dintr-un plan bine pus la punct pentru schimbarea ordinii mondiale.

 

ADVERTISEMENT