Sporturi

Liderul mondial ATP, Novak Djokovic, terorizat de grupările albaneze. I-au furat câinii pentru răscumpărare

16.05.2020 | 09:16
Liderul mondial ATP Novak Djokovic terorizat de gruparile albaneze Iau furat cainii pentru rascumparare
ADVERTISEMENT

Liderul mondial ATP, sârbul Novak Djokovic, a fost terorizat de grupările albaneze și a fost nevoie chiar de intervenția Scotland Yard-ului, pentru ca situația să se normalizeze.

Mama lui Djokovic a povestit incidentul

Povestea s-a petrecut cu 12 ani în urmă, pe când Novak Djokovic avea numai 20 de ani. Mama campionului, Dijana Djokovic, este cea care a făcut dezvăluirea pentru publicația Blic Sport din Belgrad.

ADVERTISEMENT

“În 2008, la Londra, am fost ţinuţi în casă de Scotland Yard. Novak sprijinise iniţiativa “Kosovo în Serbia” şi era ameninţat de grupări albaneze. O vecină îi anunţase telefonic că le fuseseră răpiţi câinii pentru răscumpărare.

În 2008, sârbul a câștigat primul lui turneu de Grand Slam

Novak a pierdut atunci la Marat Safin, în turul 2, şi toată lumea se întreba de ce. Din cauza presiunii, desigur, dar nu se vorbea despre asta”.

ADVERTISEMENT

2008 este și anul primului turneu de Grand Slam câștigat de actualul lider mondial, care s-a impus chiar în cel dintâi turneu major al anului, la Australian Open.

Are 17 succese în turnee de Grand Slam

Palmaresul lui Novak Djokovic înseamnă astăzi 17 succese în turnee de Grand Slam: opt la Melbourne, unul la Roland Garros, cinci la Wimbledon și trei la US Open.

ADVERTISEMENT

Cu 17 succese în turnee de Grand Slam, Djokovic e al treilea într-o ierarhie all time, după Roger Federer, cu 20 de trofee, și spaniolul Rafael Nadal, cu 19.

Președinte al Sindicatului jucătorilor

În total, palmaresul lui Novak Djokovic înseamnă până acum 79 de turnee câștigate în carieră, dar cifra sigur poate crește în următoarea perioadă, dacă tenisul va revine mai repede la normal.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovicse dovedește a fi nu numai un mare campion al sportului alb, ci și al omeniei. El este președinte al Sindicatului jucătorilor și în perioada de pandemie a fost inițiatorului unui proiect, alături de Roger Federer și Rafael Nadal, de ajutorare a jucătorilor clasați de la locul 250 în sus în ierarhia ATP, pentru ca aceștia să ajungă în situația în care să fie nevoiți să abandoneze cariera.

ADVERTISEMENT