News

Liderul senatorilor liberali dezvăluie cine ar putea fi propunerea de premier a PNL : „Va fi un prim-ministru bun”

Pentru prima oară după moțiunea de cenzură, un fruntaș liberal nominalizează un alt posibil premier propus de PNL în afară de Florin Cîțu.
10.10.2021 | 22:24
Liderul senatorilor liberali dezvaluie cine ar putea fi propunerea de premier a PNL  Va fi un primministru bun
ADVERTISEMENT

Liderul de grup al senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, a spus că prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan ar putea fi viitorul prim-ministru.

Fenechiu a spus, într-o emisiune la Antena 3,  că Rareș Bogdan are ca atu-uri faptul că este dispus la compromis și să-i asculte pe specialiștii din domenii în care nu are competențe.

ADVERTISEMENT

Totuși, liderul senatorilor PNL a precizat că Rareș Bogdan ar putea să nu ajungă premier de la prima propunere pe care președintele Klaus Iohannis o va trimite Parlamentului.

Rareș Bogdan, „o capacitate extraordinară de compromis”

Nimeni nu poate să conteste plusul de imagine pe care l-a adus Rareș Bogdan Partidului Național Liberal. Nimeni nu poate să conteste capacitatea extraordinară de compromis a lui Rareș Bogdan. Este un om care ascultă de specialiști, care, spre deosebire de mulți oameni politici, nu le știe pe toate.

ADVERTISEMENT

Niciodată nu l-am văzut pe Rareș Bogdan în discuțiile de specialitate venind să ne explice nouă cât de multe știe el pe o zonă. Din punctul ăsta de vedere, cred că Rareș este o posibilitate. Zilele astea se va concretiza”, a spus Daniel Fenechiu, referindu-se la calitățile lui Rareș Bogdan.

Senatorul PNL s-a ferit însă să spună când un viitor guvern ar putea fi condus de către fostul moderator de televiziune.

ADVERTISEMENT

Eu cred că o să-l vedeți pe Rareș prim-ministru al României și cred că va fi și un prim-ministru bun. Nu merg pe varianta că va fi atât de repede, chiar la această desemnare”, a mai spus Daniel Fenechiu.

PNL dă semne că ar renunța la Florin Cîțu

Liderii liberali au decis, vineri, în ședința Biroului Executiv Național, că în cazul în care nu se conturează o majoritate parlamentară, nu se vor prezenta cu o propunere de premier la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni.

ADVERTISEMENT

Vestea dinspre PNL vine după ce cu o zi înainte, același partid anunța că merge la consultări cu propunerea ca Florin Cîțu să fie din nou premier.

Partidul Național Liberal a decis în ședința Biroului Executiv Național de azi, ținând cont de nevoia de deblocare a crizei politice următoarele:

În eventualitatea în care se conturează o majoritate parlamentară, nominalizarea PNL, pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, va fi Florin Cîțu, prim-ministrul interimar, președintele PNL.

În eventualitatea în care nu se conturează o majoritate, decizia conducerii PNL este aceea de a se prezenta fără a face propunere de premier la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni.

Decizia PNL ca premierul sa fie președintele partidului nu se modifică”, se arată într-un comunicat PNL

ADVERTISEMENT