Liderul umanist, Daniel Ionașcu, prezent la Peștera Sf. Andrei: ”Credința adevărată se dovedește prin fapte”

Claudiu Ilie   
în HotNews
30/11/2020, 16:59
Liderul umanist, Daniel Ionașcu, prezent la Peștera Sf. Andrei: ”Credința adevărată se dovedește prin fapte”
Liderul umanist, Daniel Ionașcu, prezent la Peștera Sf. Andrei: ”Credința adevărată se dovedește prin fapte”. Sursa foto: Facebook

Daniel Ionașcu, președintele executiv al Partidului Puterii Umaniste social – liberal a anunțat la începutul acestei săptămâni că, în ciuda vremurilor dificile, va fi prezent la Peștera Sf. Andrei, ocrotitorul neamului românesc.

Liderul PPU-SL a postat un mesaj pe pagina se de Facebook în care anunță că o ”credință se mărturisește deschis și răspicat, cu demnitate, onoare și curaj, indiferent de riscuri.”

Recent, același politician afirmă că în aceste zile asistăm la o prigoană pe credință chiar mai agresivă decât în perioada comunistă și le-a cerut românilor să lupte împotriva abuzurilor și să apere sufletul românesc.

Daniel Ionașcu, lider umanist, prezent la pelerinajul de Sf. Andrei: ”Credința adevărată se dovedește prin fapte”

Daniel Ionașcu nu se ferește să-și exprime în mod public atașamentul față de credință și, în ciuda restricțiilor și a măsurilor de izolare, spune că nu va renunța la a-și demonstra pe viu aceste valori.

Liderul umanist a dezvăluit că nimic nu-l va opri sp fie prezent, la Sfântul Andrei, ocrotitorul României, în această locație cu o importantă semnificație, situată în apropierea localității Ion Corvin din județul Constanța.

”Așa cum ne-au învățat Mântuitorul nostru, Iisus Hristos, apostolii, sfinții, mucenicii, creștinii adevărați din colțurile lumii, credința se mărturisește deschis și răspicat, cu demnitate, onoare și curaj, indiferent de riscuri.

Mâine, 30 Noiembrie, de Sfântul Andrei, voi merge cu inima curată și sufletul deschis sa ma închin in Peștera in care a trăit Întâiul chemat între apostoli, creștinătorul și ocrotitorul neamului românesc.

Credința adevarata se dovedește și se întărește prin fapte. Doamne, ocrotește-i pe romani!”, a scris Ionașcu pe pagina sa de socializare.

Daniel Ionașcu, apărător al Bisericii în fața atacurilor lui CTP

Daniel Ionașcu a fost un aprig apărător al Bisericii Ortodoxe și al Patriarhului Daniel în disputa de la distanță a instituției cu jurnalistul CTP, apărută la finele lunii trecute.

Liderul umanist spune că în această perioadă suntem martorii unor atacuri la adresa credinței chiar mai agresivă decât în perioada comunistă.

”Până aici! Românii nu sunt vite! Excesele de comportament și limbaj ale domnului Cristian Tudor Popescu sunt specifice unei tulburări care este foarte clar delimitată în psihiatrie. În aceste condiții, verbiajul grobian al acestui domn merită, cel mult, o evaluare clinică. În consecință, cei care îi acceptă și îi promovează delirul inept sunt fie potențiali “colegi de salon”, fie oportuniști fără conștiință.

Stafidit de vidul interior, CTP își proiectează impotența spirituală asupra celorlalți. Incapabil să accepte diferențele de opinie și să recunoască adevărul exterior psihozei care îl consumă, se vede doar pe sine, multiplicat în oglinzile unui suflet fără profunzime, și strigă vehement: vitelor!

Trăim un moment de cumpănă. Credința este prigonită mai agresiv decât în comunism. Astăzi, în timp ce nebunii amenință Biserica de pe acoperișuri, iar noii comuniști, cocoțați în funcții din administrația locală, refuză ostentativ să atingă Biblia, trebuie să alegem între minciună și adevăr, între curajul de a ne declara credință și frica de a nu deranja “miliția” fără Dumnezeu care vrea să facă legea și pe străzi și în suflete.

E momentul să ne trezim. Să ne scuturăm de frică. Să luptăm împotriva abuzului. Să apărăm sufletul românesc și să ne respectăm istoria națională în care Biserica a avut și are un rol fundamental.”, scria Ionașcu în mediul online în urmă cu câteva săptămâni.

Închide ×