News

Liderul unei comunități spirituale din Hunedoara, arestat. Bărbatul este acuzat de viol şi şantaj

Liderul unei comunități spirituale din Hunedoara a fost arestat preventiv de poliție. Bărbatul în vârstă de 59 de ani este acuzat de viol și șantaj, dar și că nu a lăsat copii să meargă la școală.
27.05.2022 | 14:30
Liderul unei comunitati spirituale din Hunedoara arestat Barbatul este acuzat de viol si santaj
Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Sursa foto: Ziua de Vest
ADVERTISEMENT

Liderul unei comunități spirituale din Hunedoara a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, de oamenii legii. Bărbatul este acuzat de viol şi şantaj, dar și că a împiedicat accesul minorilor la educație, nepermițându-le să meargă la școală.

Cum își manipula bărbatul victimele

Totul a avut loc în comuna Dumbrava de Sus, de lângă municipiul Brad, judeţul Hunedoara, la Asociaţia Culturală ”Copiii Soarelui”. Indidvul își manipula victimele prin pretextul că slujesc ”emancipării spirituale”.

ADVERTISEMENT

După ce au apărut informații în spațiul public în legătură cu faptele liderului spiritual, poliția a acționat făcând percheziții la asociație.

”La data de 26.04.2022, Poliţia Municipiului Brad a fost sesizată cu privire la apariţia în spaţiul public a unor informaţii cu privire la comiterea de infracţiuni contra libertăţii persoanei şi infracţiunii contra integrităţii sexuale.

ADVERTISEMENT

Faptele ar fi fost  săvârşite în cadrul unei comunităţi (având statut de „asociaţie culturală”) dintr-o comună din apropierea municipiului Brad.

În urma activităţilor investigative efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit că  autoproclamatul lider spiritual al comunităţii, un bărbat în vârstă de 59 de ani, a pus bazele unei comunităţi în care locuiesc diferite persoane, sub pretextul că slujesc „emancipării spirituale” (în relaţie cu persoanele de sex feminin, bărbatul este bănuit că ar fi comis, în mod repetat, fapte de hărţuire sexuală şi de viol).

ADVERTISEMENT

Totodată, acesta ar fi împiedicat accesul la învăţământul general obligatoriu al minorilor care trăiesc în cadrul comunităţii, aceştia nefiind înscrişi la nici una dintre unităţile de învăţământ ale statului roman”, informează IPJ Hunedoara, potrivit News.ro

În comunitate se aflau și femei însărcinate

S-a demarat o anchetă de amploare în acest caz. De altfel, DGASPC a evaluat un număr de 23 de minori. În comunitate s-au descoperit și femei însărcinate.

ADVERTISEMENT

Agresorul a fost dus joi la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Hunedoara – Deva, după ce miercuri a fost reținut pentru 24 de ore. Pentru faptele sale, el riscă acum ani grei de stat după gratii.

ADVERTISEMENT
Tags: