Life

Lidia Buble a fost condamnată definitiv la un an de închisoare pentru dare de mită

Lidia Buble a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare după ce în urmă cu doi ani încercat să mituiască doi polițiști.
05.05.2023 | 12:30
Lidia Buble a fost condamnata definitiv la un an de inchisoare pentru dare de mita
Lidia Buble, condamnată definitiv pentru a dat mită unor polițiști. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Lidia Buble a fost condamnată definitiv la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul dării de mită. În februarie 2021, artista a încercat să mituiască doi polițiști care au oprit-o în trafic. Autoritățile au transmis decizia finală vineri, 5 mai 2023.

Lidia Buble, condamnată la un an de închisoare cu suspendare după ce a mituit doi polițiști

Lidia nu a primit vești bune din parte instanței vineri, 5 mai 2023. Magistrații au dat verdictul definitiv în dosarul în dosarul în care a fost acuzată că a încercat să le dea mită polițiștilor care au oprit-o în trafic la începutul anului 2021.

ADVERTISEMENT

Curtea de Apel București a condamnat-o pe Lidia Buble la un an de închisoare, cu suspendare, însă. Artista va fi nevoită acum să presteze, timp de 90 de zile, muncă în folosul comunității. Mai exact, vedeta poate alege dacă vrea să muncească la Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

A doua variantă pentru care opta Lidia Buble este la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie Socială Sector 1 Bucureşti (DGASPC sector 1). În același timp, unul dintre polițiștii care a primit mită din partea vedetei nu mai are voie să-și exercite meseria timp de un an.

ADVERTISEMENT

În plus, i-a confiscată suma de 450 de lei pe care a primit-o de la Lidia Buble. Ceilalți doi inculpați din dosar, o polițistă și un prieten de-al vedetei vor fi judecați separat. Amintim că amicul este cel care a sfătuit-o pe vedetă cum să procedeze.

lidia buble polițiști
Magistrații au luat decizia definită în dosarul Lidiei Buble.
Foto: portal.just

Lidia Buble a refuzat să sufle în etilotest și a mituit polițiștii de la rutieră

Povestea care a dus la condamnarea la închisoare cu suspendare a Lidiei Buble a început în luna februarie a anului 2021. Polițiștii au oprit-o în trafic pe vedetă, care a condus până la o benzinărie pentru a-și cumpăra apă.

ADVERTISEMENT

Agenții i-au cerut actele, dar și declarația pe propria răspundere, având în vedere că în România era instituită starea de urgență din cauza pandemiei de Covid-19. Amicul său, cu care vorbea la telefon, a sfătuit-o cum ar trebui să scape, mai ales că solista consumase și un pahar de șampanie înainte.

„Inculpata a recunoscut comiterea faptei încă de la momentul audierii sale în calitate de suspect. Aceasta a confirmat faptul că, la data de 15.02.2021, a fost oprită în trafic, în jurul orelor 03,00, de o patrulă de poliţie compusă dintr-un bărbat şi o femeie, ea ieşind dintr-o benzinărie MOL de lângă blocul său. Iar în prealabil consumase un pahar cu şampanie.

ADVERTISEMENT

A mai arătat că a fost oprită la semafor, imediat după ce a ieşit din benzinărie, spre dreapta, circa 50 metri, iar lucrătorul de poliţie, care avea în jur de 30 de ani, i-a bătut în geam solicitându-i să predea documentele pentru control, precum şi declaraţia pe proprie răspundere, fiind în perioada pandemiei şi a restricţiilor. Nu a avut declaraţia pe proprie răspundere asupra sa şi nici permisul de conducere. Iar la momentul respectiv vorbea la telefon, pe speaker, cu o cunoştinţă”, se arată în documentele din instanță.

ADVERTISEMENT