Life

Lidia Buble ar putea ajunge la închisoare. Câți ani riscă artista după ce a dat bani unor polițiști

Lidia Buble are probleme grave cu legea. Fosta iubită a lui Răzvan Simion ar putea ajunge la închisoare. A dat bani unor polițiști care au oprit-o în trafic.
25.11.2021 | 10:43
Lidia Buble ar putea ajunge la inchisoare Cati ani risca artista dupa ce a dat bani unor politisti
ADVERTISEMENT

Lidia Buble trece printr-o perioadă destul de grea. Artista a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT, într-un dosar în care e acuzată de dare de mită.

Le-a oferit bani unor polițiști care au oprit-o în trafic. Acum, vedeta riscă ani grei de închisoare.

ADVERTISEMENT

Procurorii vor lua totuși în calcul faptul că Lidia Buble a colaborat cu anchetatorii și nu are antecedente.

Lidia Buble ar putea ajunge la închisoare. Câți ani riscă artista după ce a dat bani unor polițiști

Lidia Buble a fost trimisă în judecată într-un dosar în care e acuzată de dare de mită. Vedeta le-a oferit bani unor polițiști de la Brigada Rutieră pentru ca aceștia să nu o testeze cu aparatul etilotest și să nu o amendeze fiindcă nu avea asupra sa declarația pe proprie răspundere pentru a putea circula în perioada stării de urgență din anul 2020.

ADVERTISEMENT

Pentru fapta sa, aceasta riscă ani grei de închisoare. Potrivit Codului Penal, articolul 290, alineatul 1, cu aplicare în articolul 75, alin 2, literele a și b, cântăreața ar putea primi între 2 și 7 ani.

Totuși, procurorii au luat în calcul faptul că Lidia Buble a colaborat cu anchetatorii încă de la început și au trimis-o în judecată cu o propunere de circumstanțe atenuante. Acest lucru înseamnă că va primi cel mai probabil o pedeapsă minimă, iar condamnarea va fi una cu suspendare.

ADVERTISEMENT

Situația celor doi polițiști este mult mai gravă. Aceștia riscă între 3 si 10 ani de închisoare pentru corupție.

Ce sumă le-a oferit Lidia Buble celor doi polițiști

Potrivit unui comunicat, dosarul a fost înregistrat la Tribunalul București. Urmează să intre în procedură de cameră preliminară, apoi va începe judecata pe fond.

ADVERTISEMENT

“Prin rechizitoriul din data de 16.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, sub măsura preventivă a controlului judiciar, a doi agenți de poliție din cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră București, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. De asemenea, prin același rechizitoriu, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui număr de 2 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și instigare la dare de mită”, se arată în comunicat.

Fapta s-a petrecut la începutul anului 2020. Fosta iubită a lui Răzvan Simion a fost oprită în trafic de doi agenți ai Brigăzii Rutiere. Artista nu a dorit să fie testată cu aparatul etilotest și nici nu avea asupra sa declarația pe proprie răspundere. A sunat imediat un prieten care a îndemnat-o să le ofere o sumă de bani polițiștilor. Se pare că aceștia ar fi primit aproximativ 900 de lei.

Lidia Buble și-a sunat și a doua oară prietenul și i-a povestit cum a procedat. Doar că, telefonul acestuia era monitorizat într-un dosar de crimă organizată.

ADVERTISEMENT