Life

Lidia Buble, trimisă în judecată. Detalii din ancheta DIICOT

Artista a fost trimisă în judecată într-un dosar în care e acuzată de dare de mită unor polițiști. Aceștia au vrut să o testeze cu aparatul etilotest, dar în final s-au răzgândit și au primit mită.
22.11.2021 | 18:06
Lidia Buble trimisa in judecata Detalii din ancheta DIICOT
ADVERTISEMENT

Lidia Buble a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT. Aceasta a dat mită unor polițiști pentru ca aceștia să nu o testeze cu aparatul etilotest și să nu o amendeze pentru că nu avea asupra sa declarația pe propria răspundere.

În dosar au mai fost trimise în judecată alte patru persoane, printre care și cei doi polițiști care ar fi acceptat mită.

ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc în februarie 2020.

Lidia Buble, trimisă în judecată. Detalii din ancheta DIICOT

Lidia Buble a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT, fiind acuzată de dare de mită, potrivit Gândul.ro. În dosar mai sunt judecați și polițiștii Marius Constantin Miulescu și Elena Daniela Reznicsek, dar și Laurențiu Cristian Ciupercă și Dragoș Ștefan Presură. Numele acestora nu se află în comunicatul DIICOT, dar se regăsesc pe portalul instanței de judecată.

Dosarul este înregistrat la Tribunalul București și urmează să intre în procedură de cameră preliminară. La finalul acesteia va începe judecata pe fond.

ADVERTISEMENT

“Prin rechizitoriul din data de 16.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, sub măsura preventivă a controlului judiciar, a doi agenți de poliție din cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră București, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. De asemenea, prin același rechizitoriu, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui număr de 2 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și instigare la dare de mită”, se arată în comunicat.

Ce sumă de bani le-a dat artista polițiștilor

Fapta s-a petrecut în februarie 2020, atunci când aveai nevoie de declarație pe propria răspundere pentru a putea circula.

ADVERTISEMENT

Lidia Buble a fost oprită în trafic de doi agenți de la Brigada Rutieră. Aceasta nu avea asupra sa declarația și nici nu a vrut să fie testată cu aparatul etilotest. Astfel, le-a oferit bani polițiștilor.

Se pare că artista și polițiștii s-au plimbat minute bune prin București. Lidia Buble și oamenii legii au plecat spre locuința artistei, pentru că aceasta nu avea bani cash. De aici au mers la un bancomat. Suma pe care ar fi primit-o ar fi fost de 900 de lei.

ADVERTISEMENT

“Suma de bani primită de către inculpați cu titlu de mită a fost remisă de către o inculpată cercetată în cauză, atât cu scopul de a nu fi testată cu aparatul etilotest, cât și pentru a nu fi sancționată contravențional întrucât aceasta nu avea asupra sa declarația pe proprie răspundere necesară pentru deplasarea pe timp de noapte pe parcursul instituirii stării de alertă pe fondul pandemiei COVID-19”, se mai arată în comunicat.

Totul s-a aflat după ce artista a vorbit la telefon cu un prieten. Acesta a învățat-o cum să procedeze, iar apoi Lidia Buble l-a sunat din nou și i-a povestit tot ce s-a întâmplat.

Ce nu știau cei doi era faptul că telefonul bărbatului era monitorizat într-un dosar de crimă organizată.

Cunoscuta cântăreața a fost chemată la audieri unde și-a recunoscut fapta.

ADVERTISEMENT
Tags: