Life

Lidia Fecioru dezvăluie o tradiţie importantă de Paşte: “Obligatoriu îmbrăcat în ceva nou”

Lidia Fecioru a dezvăluit o tradiție importantă de Paște. Bioenergoterapeutul a vorbit despre câteva obiceiuri și superstiții de respectat în această zi.
23.04.2022 | 22:25
Lidia Fecioru dezvaluie o traditie importanta de Paste Obligatoriu imbracat in ceva nou
ADVERTISEMENT

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit, în emisiunea Adevăruri Ascunse de la Antena 3, o tradiție importantă de Paște, pe care toți credincioșii ar trebui să o cunoască. Aceasta a mai vorbit și despre alte tradiții și superstiții ale sărbătorii Învierii Domnului.

Lidia Fecioru dezvăluie o tradiţie importantă de Paşte

Tradițiile și superstițiile de Paște diferă în funcție de zonă, însă Lidia Fecioru a menționat una foarte importantă. E obligatoriu să purtăm ceva nou de Sfintele Paști.

ADVERTISEMENT

De asemenea, este important să ne spălăm cu apa dintr-un lighean în care punem un ou roșu și un bănuț.

“Se pune un lighenaş mic unde se pune un bănuţ de argint sau un bănuţ, nu contează dacă e de argint, şi un ou roşu şi ne spălam. Ca să avem tenul frumos şi alb, după care să fim rumeni în obraji. Obligatoriu îmbrăcat în ceva nou.

ADVERTISEMENT

De Paşte nu exista să nu ne cumpere mama ceva nou. Nu e obligatoriu să ne îmbrăcăm din cap până în picioare, dar ceva nou să avem pentru sufletul nostru. Mai ales, copiii se bucură foarte tare.”, a spus Lidia Fecioru la Antena 3.

În ziua de Paște trebuie să fim cât mai activi și nu să dormim, potrivit credințelor populare. Se spune că cine doarme în această zi va fi somnoros tot restul anului.

ADVERTISEMENT

Lidia Fecioru, despre alte tradiții și superstiții de Paște

Lumânarea de la Înviere se păstrează în casă. Se aprinde atunci când afară sunt ploi torențiale și vijelii, dar și atunci când sunt certuri în casă sa când se îmbolnăvește cineva.

O altă superstiție se spune că dacă păstrezi un ou roșu 40 de zile după Paște și nu se strică, atunci vei avea noroc tot anul. De Paște nu se mănâncă ouăle cu sare, altfel se spune că vei transpira tot anul.

ADVERTISEMENT

Se spune că pasca, crucea de pe ea sau anafura sunt considerate leacuri și e bine să păstrăm bucăți din ele pentru a le mânca pe parcursul anului.

“Cocoşul sfinţit de Paşte se crede a fi o sursă de belşug, sănătate şi dragoste. (…)

De Paşte există credinţa că cerurile se deschid permiţând sufletele celor morţi să se întoarcă acasă pentru a-i proteja pe cei dragi. Sufletele celor morţi ne protejează oricum. Nu e obligatoriu să fie doar de Paşte.

Se spune că cine moare în Săptămâna Mare a avut păcate mai grele, s-a chinuit în perioada săptămânii chinurilor.”, a mai precizat Lidia Fecioru.

ADVERTISEMENT