Life

Lidia Fecioru, sfaturi pentru cei pe care îi afectează părerea celor din jur. Cum putem să scăpăm de acest obicei

Lidia Fecioru a venit cu o serie de sfaturi pentru cei care sunt afectați de părerea celor din jur. Un astfel de obicei poate fi evitat într-un mod simplu.
20.11.2022 | 13:53
Lidia Fecioru sfaturi pentru cei pe care ii afecteaza parerea celor din jur Cum putem sa scapam de acest obicei
Lidia Fecioru, sfaturi pentru cei care țin cont de părerile altora. Sursă foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Părerea celor din jur poate să afecteze anumite persoane, atât în sens negativ cât și pozitiv. Bionergoterapeutul Lidia Fecioru însă, ne spune tot ce trebuie să știm.

Lidia Fecioru, sfaturi pentru cei care sunt afectați de părerea celor din jur

Potrivit acesteia, mereu vor exista oameni invidioși care își vor spune părerea, iar asta ne poate face să ne pierdem încrederea de sine.

ADVERTISEMENT

Ce este cel mai rău, spune Lidia Fecioru, e faptul că o părere ne poate destabiliza pe o perioadă îndelungată de timp.

”Întotdeauna se vor găsi oameni nu atât de binevoitori pentru noi. Oamenii invidioși își vor spune o părere, iar asta ne va face să nu mai avem încredere în noi. Ne destabilizează bine și pe mult timp”, a spus bionergoterapeutul, în cea mari recentă ediție de la ”Adevăruri Ascunse”.

ADVERTISEMENT

Lidia Fecioru susține că astfel de lucruri încep încă din copilărie, de la părinții care le spun copiilor că nu pot face anumite lucruri și că nu vor ajunge prea departe.

Deși unii cred că în această manieră îi încurajează pe cei mici, în realitate, aceștia formează un om neputincios, care atunci când va deveni adult, va fi dependent de alții.

ADVERTISEMENT

Copilăria și lipsa de încredere

”Chestia asta începe din copilărie. Chestia asta, credem că îi încurajăm pe copii, ori de fapt nu.

De fiecare dată când îi spunem (…) se va simți ca un neputincios și va rămâne toată viața cu această traumă. Întodeauna va căuta ca problemele să i  le rezolve cineva, cineva să fie ocrotitorul lui în spate, va fi dependent de ajutor”, a mai punctat aceasta.

ADVERTISEMENT

Lidia Fecioru spune că acestea sunt și motivele pentru care anumite persoane ajung să fie căsătorite însă aleg să rămână într-o relație chiar dacă sunt și jignite. ”Nu poate trai fără asta. Fără familie se simte în nesiguranță”, a mai adăugat aceasta, care a amintit și de o pildă importantă.

”De multe ori la oameni îți vine să le spui mulțumesc frumos și să pleci din viața lor pentru totdeauna”, adaugă bionergoterapeutul.

Lidia Fecioru, despre sfaturile pe care le cerem altora

Lidia Fecioru susține că nu este deloc profitabil să ținem cont de părerea celorlalți, pentru că în final, nimănui nu îi pasă cu adevărat de noi.

De asemenea, încrederea de sine este cea mai importantă în astfel de situații.

Referitor la opiniile venite din partea celor din jur, bionergoterapeutul vine cu un alt sfat. Aceasta spune că doar oamenii care nu au încredere în ei ajung să aibă nevoie de o confirmare din partea altora.

”Nu este profitabil pentru tine sa ții cont de părerea celorlalți. Pentru ceilalți nu contează oricum. Nimeni nu va veni să te întrebe dacă ai nevoie de ceva, dar tu ești cel care trebuie să ții cont. (…). 

Nu cere nici opinii. Opiniile le cer doar cei fără încredere. Le trebuie o atestare, o confirmare a ceea ce fac ei” a mai adăugat Lidia Fecioru, la ”Adevăruri Ascunse”.

ADVERTISEMENT