News

Lidl, anunț neplăcut pentru clienți. Vor plăti mai mult începând de astăzi, 2 ianuarie 2021

02.01.2021 | 13:54
Lidl anunt neplacut pentru clienti Vor plati mai mult incepand de astazi 2 ianuarie 2021
ADVERTISEMENT

Un mare lanț de supermarketuri din România vine cu un anunț destul de neplăcut pentru clienți în start de 2021. Lidl anunță, începând de pe 2 ianuarie, introducerea unei noi taxe.

Astfel, din a doua zi a anului, clienții din România vor scoate din buzunar 9 bani pentru fiecare pungă utilizată pentru produsele din standul fructe și legume.

ADVERTISEMENT

Trebuie menționat faptul că, la Lidl, aceste ambalaje erau gratuite până în prezent, astfel că de acum înainte bugetul clienților va fi ușor afectat.

Lidl anunță o nouă taxă începând de astăzi, 2 ianuarie 2020

Lanțul de magazine Lidl anunţă că, din 2 ianuarie 2021, introduce o nouă taxă pentru reducerea poluării din România. Fiecare pungă de plastic pe care o vor folosi clienții pentru a-și cumpăra fructe şi legume va fi contracost, notează cei de la Adevărul.

ADVERTISEMENT

De sâmbătă, fiecare pungă de plastic pe care consumatorii o vor folosi pentru a-şi ambala legumele sau fructele pe care le vor lua din magazinele va costa 9 bani.

Această taxă face parte din campania numită ”Punga Nu, Mersi!”, campanie care acţionează în linie cu strategia REset Plastic a grupului Schwarz, ce îşi propune să diminueze cantitatea de plastic folosită de companie cu cel puţin 20%, până în 2025 şi să închidă ciclurile de reciclare.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, Lidl a înlocuit pungile subțiri pentru legume și fructe din plastic cu cele din material 100% compostabil (pungile verzi).

Taxa pentru pungă, utilizată deja în alte mari magazine

Taxa pentru punga de la raionul cu fructe şi legume este deja aplicată în România la magazine precum Kaufland, Carrefour sau Mega Image.

ADVERTISEMENT

Parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, Lidl este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Compania este prezentă în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ 11.200 de magazine și peste 200 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial.

În prezent, Lidl are aproximativ 310.000 de angajați, dintre care peste 8000 în România, unde retailer-ul german are deschise peste 280 de magazine și 5 centre logistice.

ADVERTISEMENT