Life

Lidl anunță noi reguli pentru clienți. Ce s-a întâmplat după implementarea unei măsuri menite să combată risipa alimentară

Noi reguli pentru clienții Lidl. Decizia luată de retailer după ce s-a implementat o măsură menită să combată risipa alimentară.
04.04.2025 | 23:05
Lidl anunta noi reguli pentru clienti Ce sa intamplat dupa implementarea unei masuri menite sa combata risipa alimentara
Lidl a anunțat noi reguli pentru clienți. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Lidl a anunțat noi reguli pentru clienții din două țări. Retailerul a implementat o măsură care are ca scop combaterea risipei alimentare, dar cumpărătorii au fentat-o.

Lidl, noi reguli pentru clienți. S-a întâmplat după introducerea unei inițiative importante

În supermarketurile din Germania și Austria, retailerul a implementat pungile de salvare “Rettertüten”. Acestea sunt disponibile pentru trei euro, iar proiectul are scopul de a combate risipa alimentară.

ADVERTISEMENT

Pungile conțin până la 5 kilograme de fructe și legume complet comestibile, însă al căror aspect nu este tocmai unul perfect. Acestea se vând la un preț mai mic pentru a-i încuraja pe consumatori să le cumpere, iar prin această inițiativă se urmărește reducerea risipei alimentare.

Clienții au găsit, însă, o modalitate de a “păcăli” acest sistem. Aceștia caută în pungi și extrag fructele și legumele cele mai bune, după care le sortează în alte pungi pe care le achiziționează.

ADVERTISEMENT

Astfel, pungile de la “Rettertüten” sunt pline cu până la 5 kilograme de legume și fructe “mai puțin perfecte la exterior”, însă “perfect comestibile”. Acestea au printre ele și articolele în care ambalajul a fost deteriorat.

Potrivit Echo24, clienții sunt rugați de reprezentanții magazinului să ia punga cu totul, fără să extragă numai produsele care arată bine la exterior. “Nu trebuie desfăcute pungile de salvare din sucursală”, a fost mesajul transmis de Lidl, informează dcnews.ro.

ADVERTISEMENT

Clienții trebuie să cumpere pungile închise complet, aceasta fiind politica magazinului. Acest comportament nu doar că provoacă indignare, ci și alte probleme. De exemplu, angajații pot munci suplimentar pentru a pune legumele și fructele înapoi în pungi.

ADVERTISEMENT

Într-un caz mai nefericit, se întâmplă ca produsele să ajungă să fie aruncate. Reprezentanții Lidl au mai transmis că acest comportament al cumpărătorilor, de a schimba produsele cu altele mai bune, nu va mai fi tolerat în nicio locație.

Ce reguli trebuie să respecte clienții de la Lidl

Potrivit regulamentului Lidl, pungile “Rettertüten” trebuie achiziționate exact așa cum sunt ambalate, fără a sorta fructele și legumele pe care le conțin. În cazul în care un produs este complet deteriorat, atunci clienții pot anunța personalul din magazin, notează chip.de.

În România există un număr destul de mare de supermarketuri Lidl. Astfel, nu ar fi exclusă posibilitatea de a implementa măsura și la noi în țară. Retailerul ar putea întâmpina, însă, aceeași problemă cu achiziția unor astfel de produse.