Românii care vor trece pragul magazinelor Lidl mâine, 12 decembrie, vor avea parte de o adevărată surpriză. Retailerul bagă la raft amestec pentru piftie, ușurând munca multor gospodine.
Românii deja se pregătesc de sărbători, iar Lidl ține pasul cu ei. Retailerul a băgat la raft mai multe produse ideale pentru masa de Crăciun, de la carne până la deserturi din gama Deluxe.
De mâine, 12 decembrie, din oferta Lidl va face parte și amestecul pentru piftie. În această perioadă, amestecul pentru piftie va fi foarte căutat, dat fiind faptul că multe gospodine pregătesc răcituri pentru masa de Crăciun.
Amestecul de piftie va fi disponibil în magazinele Lidl începând de mâine, 12 decembrie. Oferta durează până pe 15 decembrie, însă, românii vor trebui să se grăbească dacă vor să îl mai găsească.
Datorită prețului foarte mic, stocul de amestec pentru piftie de la Lidl se va epuiza instant. 100 de grame costă doar 0.99 lei și este o ocazie de neratat pentru gospodinele care vor să facă piftie de Crăciun.
Dacă vrei să prepari piftie delicioasă pentru masa de Crăciun, ai nevoie de câteva ingrediente. Mai exact, de amestec de poftie, 3 lingurițe de sare, o linguriță de boabe de piper și 3 căței de usturoi.
Pentru început, amestecul pentru piftie se pune la fiert. Apa trebuie să acopere amestecul pentru a se fierbe uniform. Ulterior, se adaugă sarea și piperul boabe.
După acest pas, se toacă jumătate din cantitatea de usturoi și se pune peste amestecul din oală. Cealaltă jumătate de usturoi se păstrează pentru mai târziu.
Pentru a fierbe complet, amestecul pentru piftie are nevoie să stea la foc mic cel puțin 4 ore. Nivelul apei va scădea, așa ca va trebui completat de fiecare dată.
După ce s-a scurs timpul, peste amestecul din oală se va pune și restul usturoiul tocat și se va amesteca. Pentru ca usturoiul să infuzeze întregul amestec, va trebui să stea cel puțin 30 de minute.
Ulterior, bucățile de carne se scot din oală și se dezosează cât timp încă sunt calde. Zeama rămasă în oală se strecoară, apoi se pune peste bucățile de carne deja așezate în diverse recipiente, după preferințe. Pentru a se închega, piftia are nevoie să stea cel puțin 8 ore la rece. Poftă bună!