Hotărîre SURPRIZĂ a cluburilor din Liga 1! Ce VOR şi ce au SCHIMBAT!

Silviu Ghering   
în Stiri sportive
11/06/2015, 00:00
Hotărîre SURPRIZĂ a cluburilor din Liga 1! Ce VOR şi ce au SCHIMBAT!

LIGA 1. Cluburile din Liga 1 nu mai au răbdare. Le „arde” rău nesiguranţa financiară. Aşa că Adunarea Generală a LPF pentru rezolvarea problemei drepturilor de televizare, programată iniţial pe 19 iunie, a fost devansată şi va avea loc vineri, pe 12 iunie.

“Cele 14 cluburi din Liga 1 au decis în unanimitate ca Adunarea Generală să aibă loc pe data de 12, la solicitarea Ligii. Subiectul va fi informarea de către preşedintele Ligii privind stadiul discuţiilor, pentru că nu poate fi vorba de negocieri, cu firma deţinătoare de drepturi, pentru a nu modifica datele financiare ale contractului semnat anul trecut. Gino Iorgulescu va încerca să stopeze demersul celor de la ISB de a diminua contractul. Dinamo nu acceptă nici o diminuare”, a declarat Dinu Gheorghe la Digi Sport.

Vă reamintim că pe 8 iunie avut loc precedenta Adunarea Generală a LPF. Echipele nu au dorit reducerea banilor din drepturile TV, iar totul stă pe un butoi de pulbere.

După cum se ştie, Intel Sky Broadcasting (ISB) vrea să micşoreze cu 6 milioane de euro net pe sezon suma pentru drepturile TV (campionat plus Cupa Ligii), concret de la 28,5 milioane euro plus TVA la 22,5 milioane euro plus TVA. Preşedinţii de cluburi au de făcut o alegere simplă, dar foarte complicată: fie nu acceptă propunerea ISB şi riscă, punînd soarta grupărilor din Liga 1 în mîinile unui viitor incert, fie acceptă şi încasează aceiaşi bani precum anul trecut, deoarece numărul de echipe a scăzut la 14.

Închide ×