Sport

Un oficial FRF susține ideea unui campionat cu 18 echipe, care ar salva Dinamo de la retrogradare: ”Nu cred că s-ar dilua valoarea campionatului”

Ideea reorganizării campionatului intern de fotbal pe sistem cu 18 echipe prinde contur. Tot mai mulți oameni din fotbal susțin revenirea la acest format care ar însemna și salvarea clubului Dinamo.
28.12.2021 | 21:13
Un oficial FRF sustine ideea unui campionat cu 18 echipe care ar salva Dinamo de la retrogradare Nu cred ca sar dilua valoarea campionatului
ADVERTISEMENT

Ultima ediție de campionat în primul eșalon valoric al României într- un format cu 18 participante s-a consumat în sezonul 2014/2015, ulterior FRF adoptând sistemul cu play-off și play-out.

În ultima vreme tot mai mulți oameni de fotbal cer revenirea la formatul abandonat de FRF în urmă cu șapte ani. Dacă se va adopta o asemenea propunere, Dinamo ar fi una dintre echipele favorizate.

ADVERTISEMENT

Ce argumente au oamenii de fotbal în favoarea unui campionat cu 18 echipe

Ideea revenirii la un campionat cu 18 participante în prima ligă nu este tocmai nouă, dar a devenit intens vehiculată și, mai ales, solicitată, în contextul în care Dinamo este mai aproape ca niciodată de prima retrogradare din istorie.

Ultimul care s-a alăturat grupului care cer revenirea la sistemul cu 18 echipe este selecționerul echipei naționale de tineret, Florin Bratu.

ADVERTISEMENT

Fost atacant al lui Dinamo, Bratu este de părere că un campionat pe vechiul sistem nu ar diminua cu nimic valoarea fotbalului intern.

În plus, acesta argumentează solicitarea prin aceea că mai multe echipe de tradiție ar putea reveni în curând în primul eșalon.

ADVERTISEMENT

”Mie mi-ar plăcea să revenim la sistemul cu 18 echipe. Vor apărea formații noi. Nu cred că s-ar dilua valoarea campionatului. 

U Cluj, Petrolul vin din orașe importante, cu suporteri, și ar avea mai multe șanse să promoveze în prima divizie”, a declarat Bratu în cadrul emisiunii ”Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

ADVERTISEMENT

Florin Bratu: ”Trebuie rezultate la Dinamo”

Selecționerul naționalei de tineret a comentat și numirea în funcția de antrenor al lui Flavius Stoican, la Dinamo.

Bratu crede că situația incredibilă în care a ajuns echipa pentru care a evoluat în trecut se datorează faptului că în ultimii ani nu a existat o strategie de dezvoltare.

”La Dinamo trebuie liniște, echipa asta a avut multe schimbări în ultimii ani, nu au avut o linie pe care să meargă, o strategie și asta s-a văzut pe teren.

În afară de proiectul ăsta DDB, care au scos echipa de la faliment, nu s-a mai întâmplat nimic la Dinamo. Flavius Stoican e un antrenor pregătit, dar trebuie rezultate directe la Dinamo”, a mai spus Bratu la Digisport.

ADVERTISEMENT