Fotbal intern

Liga 1, campionatul cu cele mai multe cazuri de Covid-19 din Europa. La Liga a prins podiumul rușinii

21.07.2020 | 20:51
Liga 1 campionatul cu cele mai multe cazuri de Covid19 din Europa La Liga a prins podiumul rusinii
ADVERTISEMENT

Campionatul României, Casa Pariurilor Liga 1, are cele mai multe cazuri de Covid-19 dintre întrecerile din Europa și conduce detașat acest clasament.

În ciuda faptului că autoritățile și Federația Română de Fotbal au pus la punct un set de măsuri de prevenție, cazurile de coronavirus au explodat în fotbalul românesc și amenință încheierea sezonului.

ADVERTISEMENT

Situația este cu adevărat dramatică, iar ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, cere ca echipele din play-off să intre în izolare în cantonamente pentru a putea termina acest campionat.

Covid-19 a produs cele mai multe cazuri din Europa în Liga 1

Astfel, Casa Pariurilor Liga 1 a înregistrat până la acest moment 31 de cazuri de Covid-19, cele mai multe dintr-un campionat din Europa. Cele mai multe infectări se înregistrează la Dinamo București (17 – 16 acum și unul al magazinerului în urmă cu mai bine de o lună), urmată de CFR Cluj (12), FC Botoșani și Universitatea Craiova, câte unul.

ADVERTISEMENT

Însă, situația pare să se înrăutățească din zi în zi și aici nu mai pune la socoteală că au fost depistate cazuri de coronavirus și în Liga 2, acolo unde sistemul a fost schimbat și șase formații se luptă într-un play-off pentru locurile de promovare.

  • România este pe locul 45 la nivel global ca număr de infectări cu 39.133 de cazuri

Campionatul României este urmat în această ierarhie a rușinii de cel din Ucarina, acolo unde 25 de membri ai staff-ului clubului Karpaty Lvov, printre care și jucători, au fost infectați. Podiumul este încheiat de marea La Liga.

ADVERTISEMENT
  • Ucraina este locul 36 în lume cu 60.166 de cazuri

În ciuda restricțiilor drastice, spaniolii nu au putut împiedica virusul să atace și în fotbal. Cel mai afectat club din La Liga a fost Deportivo Alaves, cu 15 cazuri, dar infectări au existat și la Espanyol Barcelona (6) și Valencia (2). Alte cazuri s-au înregistrat și în Segunda Division.

  • Spania ocupă locul 9 la numărul de infectări cu 311.916 cazuri

Locul patru în acest clasament este ocupat de Serie A, cu 21 de cazuri. Cele mai multe au fost la Sampdoria (7) și Fiorentina (6), în timp ce Juventus a avut trei, iar Torino, Verona, Milan, Atalanta și Parma, câte unul.

ADVERTISEMENT
  • Italia se află pe locul 14 în lume cu 244.624 de cazuri

Top 5 este încheiat de campionatul Rusiei, acolo unde au fost semnalate 19 cazuri. Zece dintre ele au fost la formația Orenburg, care a și pierdut două meciuri la ”masa verde” prin neprezentare, șase la Rostov, care a fost nevoită să alinieze juniorii la o partidă și a pierdut cu 10-1, iar unul la Dinamo Moscova.

  • Rusia se află pe locul 4 la nivel global cu 783.328 de cazuri
ADVERTISEMENT