Sport

Război pe DREPTURILE TV! Ce tabere se fac în Liga 1!

UPDATE 14:18 / "Noi nu sîntem de acord cu reeşalonarea drepturilor TV. Am acceptat în toţi aceşti ani, în care am fost pe locurile opt, nouă, să se împartă într-un fel, iar acum, cînd am...
20.05.2014 | 14:18
Razboi pe DREPTURILE TV Ce tabere se fac in Liga 1
ADVERTISEMENT

UPDATE 14:18 / “Noi nu sîntem de acord cu reeşalonarea drepturilor TV. Am acceptat în toţi aceşti ani, în care am fost pe locurile opt, nouă, să se împartă într-un fel, iar acum, cînd am ajuns sus, nu sînt de acord să se schimbe totul pentru că aşa vrea un preşedinte din Moldova şi unul din Ardeal, de pe la Mediaş. Alături de noi mai sînt cinci, şase echipe. Vrem să negociem individual cedarea drepturilor“, a spus Ioan Niculae, patronul Astrei Giurgiu, pentru FANATIK.RO.

UPDATE 14:01 „Este o decizie favorabilă fotbalului românesc comasarea la 14 echipe, chiar dacă pentru grupările mai mici va fi infinit mai greu. Dar, pînă la urmă, intensitatea competiţiei va creşte. În privinţa drepturilor TV, este normal ca echipele mari să fie nemulţumite, dar, pînă la urmă, este important ca fotbalul românesc să cîştige”, a spus Narcis Răducan, managerul general al Oţelului.

ADVERTISEMENT

UPDATE 13:51„Reducerea numărului de echipe înseamnă o concentraţie a valorilor şi sper ca această măsură să fie benefică fotbalului românesc. Noi nu am fost, iniţial, de acord cu propunerea LPF privind reeşalonarea drepturilor TV, dar aveam de ales între două variante: să ne gîndim la binele fiecărui club în parte ori la binele fotbalului românesc. Şi am ales a doua variantă. Lupta va fi mult mai aprigă, iar echipele care acced în cupele europene se vor căli în duelurile din Liga 1, vor fi mult mai în formă”, a spus Valeriu Argăseală, preşedintele Stelei.

UPDATE 13:20“În privinţa drepturilor TV, 30 la sută din sumă se vor împărţi în mod egal între toate cluburile, iar restul de 70 la sută se va împărţi în funcţie de locul ocupat în clasament. În iunie se va stabili şi cum se vor împărţi banii pe care trebuia să îi ia FC Vaslui. Sînt două variante: banii să-i primească una din echipele nou promovate, ori să se împartă la toate echipele. Referitor la noul sistem competiţional, va fi interesant să vedem Steaua – Dinamo de mai multe ori pe parcursul unui sezon”, a spus Constantin Anghelache, preşedintele lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

UPDATE 13:10 / S-a hotărît! Începînd cu sezonul 2015-2016 vom avea un campionat cu 14 echipe, în sistem play-off şi play-out. În aceste condiţii, vom avea patru partide de Steaua-Dinamo într-un sezon. 

Pentru a se ajunge la un număr de 14 echipe, la finalul sezonului 2014-2015 vor retrograda în liga secundă formaţiile clasate pe locurile 13-18. De asemenea, din Liga 2 vor promova cîştigătoarele celor două serii.

ADVERTISEMENT

De asemenea, din Liga 1, începînd din sezonul 2015-2016, vor retrograda direct locurile 13-14, în tim ce locul 12 va disputa un meci de baraj cu locul 3 din Liga 2.

De partea cealaltă, Liga 2 va avea o singură serie cu 20 de echipe din sezonul 2015-2016. Vor promova în Liga 1 primele două clasate, în timp ce locul 12 din Liga 1 va disputa un baraj cu locul 3 din Liga 2. În fine, în Liga 3 vor retrograda formaţiile clasate pe locurile 17-20.

ADVERTISEMENT

UPDATE 12:36 / FANATIK.RO a aflat că Gigi Becali i-a telefonat aseară lui Valeriu Argăseală şi l-a anunţat că nu-l interesează ce se discută azi la Adunarea Generală, însă l-a mandatat pe preşedintele Stelei să se ocupe exclusiv de drepturile TV ale Stelei. “Vali, nu mă interesează ce faci la LPF, dar vezi că vreau să scoţi cea mai mare sumă pentru Steaua din drepturi TV. Totodată, vreau să le transmiţi că prima tranşă o vreau cît mai repede. Vor să vadă Steaua la televizor, atunci să plătească. Nu mă interesează cîte echipe vor juca în Liga 1, cinci,  cinsprezece, cinzeci, pe mine mă interesează doar banii”a fost mesajul patronului stelist.

UPDATE 12:21 / Internaţionalul român Ciprian Marica este de părere că un sistem cu play-off şi play-out în campionatul românesc este cel mai potrivit. “Sînt de acord cu un sistem de 14 echipe. Putem să ne uităm în Elveţia, ţară are ar putea să aibă 24 de echipe. Nu poţi să ai în campionat echipe fără licenţă, care nu îşi plătesc jucătorii de 15 luni. Sînt de acord cu schimbarea sistemului”, a spus Ciprian Marica la Sport.ro.

UPDATE 11:33 / Adunarea Generală a început în jurul orei 11:15.  Sursele FANATIK.RO spun că preşedintele LPF Gino Iorgulescu va susţine reducerea directă de la 18 la 14 chiar din campionatul viitor, nu treptat, cu un sezon intermediar cu 16 echipe.

***********************************************************

Adunarea Generală Extraordinară a Ligii are azi pe ordinea de zi două puncte vitale pentru modul în care va arăta fotbalul românesc în viitorul apropiat. Pe lîngă aprobarea unei noi grille privind redistribuirea banilor din drepturile TV, se va supune la vot diminuarea numărului de cluburi în prima divizie. De la 18 la 14! Dacă 10 vor vota “da”, atunci începînd din 2015- 2016 vom avea o întrecere cu 4 echipe mai puţin, principalele susţinătoare ale acestei schimbări fiind Steaua, Dinamo, Astra, Petrolul, CFR şi Pandurii.

“În sezonul următor va fi un campionat extrem de greu, pentru că se va restring numărul de participante. Pe 20 e o Adunare Generală a Ligii în care se va propune reducerea la 14 a numărului de formaţii, soluţie cu care noi, CFR, sîntem foarte de acord”, a spus Iuliu Mureşan, preşedintele lui CFR Cluj, pentru Dolcesport.

Dilema principală în acest moment e legată de modalitatea prin care se va ajunge la 14 echipe, prin intermediul campionatului următor, anunţă Gazeta Sporturilor. Cea mai la îndemînă variantă ar fi să retrogradeze 6 şi să promoveze doar două, cîştigătoarele celor două serii din Liga a 2-a.

ADVERTISEMENT
Tags: