Fotbal intern

Liga 1 după pandemie! Poli Iași, în situație financiară critică: “Încercăm să rezistăm până la finalul campionatului!”. Ce se întâmplă cu Rednic. Interviu exclusiv

Liga 1 revine după trei luni de pauză din cauza pandemiei de Covid-19. Mircea Rednic a oferit un interviu exclusiv pentru FANATIK cu această ocazie.
06.06.2020 | 12:07
Liga 1 dupa pandemie Poli Iasi in situatie financiara critica Incercam sa rezistam pana la finalul campionatului Ce se intampla cu Rednic Interviu exclusiv
Ciprian Paraschiv și Mircea Rednic
ADVERTISEMENT

După 3 luni de pauză, așteptarea a luat sfârșit. Casa Pariurilor Liga 1 revine din data de 12 iunie. Până la debutul campionatului, FANATIK vă oferă o serie de interviuri “Liga 1 după pandemie” cu antrenorii și oficialii tuturor echipelor din campionatul intern. Perioada de pauză forțată a fost una plină de provocări pentru cluburi, care acum trebuie să se organizeze cât mai bine pentru un “sprint final”. Publicația noastră a vorbit cu actorii implicați și vă prezintă modul în care au gestionat criza, ce temeri au înainte de începutul campionatului și cum cred că va arăta fotbalul post-pandemie.

Liga 1 după pandemie! Poli Iași, în situație financiară critică: “Încercăm să rezistăm până la finalul campionatului!”

Episodul patru are în prim plan formația Poli Iași. Echipa lui Rednic are de disputat 14 meciuri într-o perioadă de o lună și jumătate, fiind nevoită să treacă prin “furcile caudine” ale play-out-ului, dar având și șansa să scrie istorie pentru oraș, fiind calificată în semifinalele Cupei României. Ciprian Paraschiv, președintele lui Poli Iași a vorbit pentru FANATIK despre perioada următoare, fiind îngrijorat de faptul că jucătorii lui nu vor putea ține acest ritm infernal.

ADVERTISEMENT

Paraschiv a explicat că din punct de vedere financiar situația este critică la Poli Iași după pandemie, însă este optimist că până la urma echipa va putea rezista și din punct de vedere financiar. Mircea Rednic are pe masă oferta de prelungire la Iași, însă rămâne de văzut dacă “Puriul” va mai sta încă un an în Copou după finalul campionatului.

“Avem un program infernal, ne dorim să avem ore de disputare decente, pentru că vor fi temperaturi mari”

Campionatul se reia pe data de 12 iunie. Vă convine această dată stabilită? 

– Mai devreme era imposibil pentru că jucătorii aveau nevoie de o perioadă de pregătire de o lună. Și patru săptămâni sunt destul de puține. Primele două săptămâni nu le putem considera antrenamente de fotbal. Va fi o perioadă foarte grea, mai ales pentru play-out-ul Ligii 1. Nu există precedent în fotbalul românesc să joci o dată la trei zile meciurile.

ADVERTISEMENT

Cum veți gestiona programul infernal, având în vedere că s-ar putea să fie și temperaturile ridicate? 

– Noi avem sigur 14 meciuri de disputat. Avem un program infernal, ne dorim să avem ore de disputare decente, pentru că vor fi temperaturi mari, cum ați spus. Vor fi multe deplasări. E complicat.

ADVERTISEMENT

“Financiar este o perioadă foarte dificilă și nu cred că doar pentru clubul meu, pentru toate. Încerc să găsesc un echilibru”

Se putea îngheța până la urmă play-out-ul? Ați fost unul dintre susținătorii unei astfel de decizii…

– Eu rămân în continuare la părerea că așa era cel mai sănătos pentru fotbalul românesc. Atâta timp cât nu aveai o presiune din partea UEFA să închei campionatul. Din punctul meu de vedere, cred că Liga 1 trebuie formată din 16 echipe și acum este un moment bun. Pe de altă parte înțeleg că televiziunile au plătit niște bani și trebuie să jucăm.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere financiar este o perioadă dificilă pentru cluburi. Ați reușit să țineți lucrurile sub control în acest aspect?

– Nu. Financiar este o perioadă foarte dificilă și nu cred că doar pentru clubul meu, pentru toate. Încerc să găsesc un echilibru cât de cât în această perioadă, așa cum și alții probabil că încearcă să facă față. Încercăm să rezistăm până la finalul campionatului. Nu am încă un calendar, însă probabil că nu vor fi mai mult de 10 zile de pauză între finalul acestui sezon și începutul următorului. Această pregătire de patru săptămâni ar trebui să îi țină pe jucători într-un ritm infernal până în decembrie.

“Eu mi-l doresc pe Rednic. I-am făcut deja propunerea. Cred că și el va dori să continue dacă lucrurile vor merge pe făgașul bun pe care ni-l dorim”

Și jucători, cum ați spus, dar și cluburi. Pentru că a fost o perioadă dificilă pentru toată lumea și sunt tot mai multe îngrijorări că vor dispărea echipe până în iarnă…

– Este posibil. În ceea ce ne privește, marea… marea provocare din play-out, unde sunt mai multe meciuri, va fi să rezistăm cu jucătorii până în iarnă și să avem un număr minim de accidentări. Va fi foarte greu.

Cu domnul Rednic continuați și după finalul sezonului? 

– Eu vreau să cred că va continua din vară. Eu mi-l doresc pe Mircea Rednic, Iașul și-l dorește pe Mircea Rednic, dar probabil că o decizie va fi luată la mijlocul lunii iulie. Asta din partea domniei sale. Eu mi-l doresc. I-am făcut deja propunerea. Cred că și el va dori să continue dacă lucrurile vor merge pe făgașul bun pe care ni-l dorim cu toții.

“Cea mai mare temere este că jucătorii nu vor rezista fizic și psihic”

Care este cea mai mare temere legată de reluarea campionatului?

– Cea mai mare temere este că jucătorii nu vor rezista fizic și psihic. Va fi o presiune și psihică să joci din trei în trei zile. Asta e cea mai mare temere, ca jucătorii să nu se accidenteze și nu vor putea să țină ritmul până la finalul campionatului. Și nu doar până la finalul acestui campionat, ci până la finalul anului. Va fi o provocare imensă pentru ei.

  • 11 este locul ocupat de Poli Iași în Casa Pariurilor Liga 1
  • 46 de ani are Ciprian Paraschiv

Rămâi pe FANATIK pentru următoarele interviuri din seria “Liga 1 după pandemie” în care antrenorii și oficialii cluburilor din campionatul intern vorbesc despre provocările și temerile pe care le aduce restartul competiției după o pauză de 3 luni

ADVERTISEMENT