Sport

Liga 1 e mai tare decât Premier League. Derby-ul Manchester City – Liverpool, audiențe mult sub o partidă din play-out

Derby-ul etapei din Premier League a înregistrat o audiență de cel puțin două ori mai mică decât meciul FC Botoșani - Sepsi din Casa Pariurilor Liga 1. Cele două s-au suprapus timp de 45 de minute.
11.04.2022 | 22:35
Liga 1 e mai tare decat Premier League Derbyul Manchester City  Liverpool audiente mult sub o partida din playout
FC Botoșani - Sepsi a avut audiențe mult mai mari decât derby-ul din Premier League. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În ciuda criticilor, Liga 1 continuă să țină weekend de weekend un număr mare de microbiști cu sufletul la gură în fața micilor ecrane. Cel mai elocvent exemplu vine chiar din această etapă, când un meci de play-out a depășit la capitolul audiențe duelul primelor clasate din Premier League.

Manchester City – Liverpool, audiențe mult sub un meci din play-out-ul Ligii 1

Manchester City și Liverpool au remizat duminică, scor 2-2, pe „Etihad”, la capătul unei partide cu o sumedenie de ocazii, ritm și o calitate mult superioară oricărei întâlniri de pe plaiurile mioritice. Golurile au fost marcate de Kevin de Bruyne (5), Diogo Jota (13), Gabriel Jesus (37) și Sadio Mane (46).

ADVERTISEMENT

Surprinzător, însă, FC Botoșani și Sepsi – două dintre echipele care luptă pentru câștigarea play-out-ului în Casa Pariurilor Liga 1 – a generat audiențe de cel puțin două ori mai mari.

Concret, în cele 45 de minute în care aceste două meciuri s-au suprapus, Eurosport (n.r. unde a fost transmis derby-ul din Premier League) a fost urmărit, în medie, de 145.000 de persoane, ceea ce înseamnă un rating de 1,1. În schimb, întâlnirea din play-out-ul campionatului românesc le-a adus celor trei posturi deținătoare ale drepturilor de televizare (n.r. Digi Sport, Orange Sport și Look Sport) un rating cumulat de 2,1.

ADVERTISEMENT

Vorbim, practic, despre 360.000 de telespectatori din segmentul național care au urmărit meciul câștigat la limită de Sepsi, scor 1-0, grație golului înscris de Tudorie. Trebuie spus, totuși, că City – Liverpool nu a putut fi urmărit în rețeaua de cablu a celor de la Orange, care acoperă 18-20% din piața abonaților TV din România.

Ce audiențe a înregistrat derby-ul Universitatea Craiova – CFR Cluj

De la 20:30, atenția microbiștilor români s-a mutat spre derby-ul etapei cu numărul patru din play-off, Universitatea Craiova – CFR Cluj, câștigat in extremis de gazde, scor 3-2, datorită unui gol marcat de Roguljic în minutele de prelungiri.

ADVERTISEMENT

Fiind vorba despre o partidă spectaculoasă, aceasta a excelat și la capitolul audiențe. Cele trei posturi au ținut împreună aproximativ 930.000 de microbiști în fața micilor ecrane, ceea ce se traduce printr-un rating de 5,3.

Premier League nu va mai fi la Eurosport din sezonul viitor

În altă ordine de idei, fanii Premier League trebuie să știe că meciurile din următoarele trei sezoane nu vor mai putea fi urmărite pe Eurosport. Drepturile TV pentru perioada 2022-2025 au fost achiziționate de DigiSport.

ADVERTISEMENT

Din 2022, pentru următorii trei ani, DigiSport ia Premier League. Pentru prima dată în istorie, DigiSport transmite toate cele cinci mari campionate ale Europei”, au anunțat reprezentanții postului deținut de RCS RDS. De asemenea, duelurile din cel mai important campionat de fotbal al lumii vor putea fi urmărite și pe Look Sport, post care se pregătește să-și schimbe denumirea în Prima Sport.

ADVERTISEMENT