Sport

Liga 1, etapa a 10-a. Gaz Metan și Sepsi, remiză albă la Mediaș. Urmează derby-ul U Craiova – Dinamo

FANATIK.RO vă prezintă informații despre etapa a 10-a din Liga 1, care va avea loc în acest weekend, în perioada vineri, 24 septembrie - luni, 27 septembrie
27.09.2021 | 19:50
Liga 1 etapa a 10a Gaz Metan si Sepsi remiza alba la Medias Urmeaza derbyul U Craiova  Dinamo
ADVERTISEMENT
27-09-2021
14:16

Gaz Metan - Sepsi 0-0

Vezi video cele mai importante faze AICI!

  • Gaz Metan: Vâlceanu – Moura, Matricardi, Yuri, Trif – Alceus, Junior – Horșia, Deaconu, Grădinaru – Irobiso; Antrenor: Ilie Poenaru
  • Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Ștefănescu – Gonzalez, Păun, Ispas – Bărbuț, Luckassen, Aganovic; Antrenor: Leo Grozavu
26-09-2021
16:53

Casa Pariurilor Liga 1, etapa a 10-a: program, rezultate și clasament

Vineri, 24 septembrie

  • Rapid – FC Voluntari 0-1 (Rață 24)

Sâmbătă, 25 septembrie

  • FC Argeș – Chindia 0-0
  • FCSB – Academica Clinceni 3-2 (Keșeru 3, Vinicius 10, I. Stoica 67 / Omoh 45, Cascini 89)

Duminică, 26 septembrie

  • Farul – CS Mioveni 2-1 (Betancor 16, Ciobanu 90+2 / Rusu 88)
  • FC Botoșani – FC U Craiova 1948 1-1 (Tchakonte 90 / Sidibe 58)
  • UTA – CFR Cluj 0-1 (Chipciu 28)

Luni, 27 septembrie

  • ora 18:00 Gaz Metan Mediaș  – Sepsi
  • ora 21:00 Universitatea Craiova – Dinamo

 

26-09-2021
13:28

FC Botoșani - FC U Craiova 1-1 (Tchakonte 90 / Sidibe 58)

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 90: GOOOL FC BOTOȘANI! Tchakonte egalează cu o lovitură de cap din interiorul careului mare.

Min. 88: Popa boxează șutul expediat de Roman din lovitură liberă.

Min. 85: Tîrcoveanu șutează slab și Popa reține.

Min. 58: GOOOL FC U CRAIOVA! Sidibe deschide scorul cu un șut superb cu piciorul stâng, din colțul careului mare, direct la vinclu.

Min. 30: Popa se remarcă din nou la șutul lui Florescu de la peste 25 de metri.

Min. 26: Pap reține lovitura de cap a lui Bălan.

Min. 22: Jaja îl driblează pe Negru, șutează din unghi la colțul scurt, dar ăportarul Popa se opunde deschiderii scorului.

Min. 18: Ongenda șutează frumos cu exteriorul, din marginea careului, însă mingea trece puțin peste bară.

Min. 14: Sila scapă singur cu Popa, dar șutează slab și portarul oltean reține.

Min. 13: Popa respinge șutul lui Florescu din afara careului, șut ușor deviat de Kovacic.

Min. 12: Șutul lui Van Durmen este reținut de portarul Pap.

Min. 1: A început partida.

  • FC Botoșani: Pap – Braun, Racovițan, Tchakonte, Țigănașu – Florescu, Edjouma, Ongenda – Kage, Sila, Jaja. Rezerve: Contra, Patache, Remacle, Fili, D. Croitoru, Barbosa Santos, Roman, Tîrcoveanu, Petkovski. Antrenor: Marius Croitoru
  • FC U Craiova: Popa – Negru, Kovacic, Diallo, Huyghebaert – Asamoah, Albu, Van Durmen – Sidibe, Cl. Bălan, Ondaan. Rezerve: Mogoșanu, Gajic, Paramatti, V. Pop, Blidar, Bauza, Raicea, Compagno, Bușu. Antrenor: Adrian Mutu
26-09-2021
11:50

Farul - CS Mioveni 2-1 (Betancor 16, Ciobanu 90+2 / Rusu 88)

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 90+2: GOOOL FARUL! De Nooijer aruncă de la margine în careul mare, mingea ajunge la Ciobanu, care o trimite în plasă din 7-8 metri.

Min. 88: GOOOL CS MIOVENI! Aioani se opune de două ori în aceeași fază la reluările lui Blănaruînsă nu mai poate face nimic la șutul lui Rusu din 3 metri.

Min. 74: O nouă decizie controversată a arbitrului Sorin Costreie, care nu a dictat penalty pentru Farul la o intervenție imprudentă comisă în careu de Iacob asupra lui Betancor.

Min. 68: Aioani intervine salvator la șutul lui Rusu din careu.

Min. 45: Scarlatache reia cu capul peste poarta lui Aioani.

Min. 41: Gol anulat pentru CS Mioveni. Sanoh trimite în plasă din 6 metri primită de la Dumitriu, dar reușita nu este validată din cauză că asistentul a semnalizat faptul că balonul ieșise în afara terenului înainte de centrare.

Min. 31: Betancor scapă singur spre poarta lui Ducan, însă șșutează în plasa laterală.

Min. 18: Pitu se distrează cu fundașii lui CS Mioveni, șutează la colțul scurt, Ducan respinge în față, iar Betancor reia din 4 metri peste poarta goală.

Min. 16: GOOOL FARUL! Centrarea lui Artean ajunge la Pitu, care îi trimite cu capul lui Betancor pe 6 metri, aflat în poziție suspectă de offside, și acesta trimite cu latul în plasă.

Min. 13: Singur pe 6 metri, Betancor trimite peste poarta lui Ducan.

Min. 1: A început partida.

  • Farul: Aioani – Dussaut, Mladen, Larie, Ghiță, Boboc – Purece, Artean,  Pitu – Ganea, Betancor. Rezerve: Brănescu, Dobrosavlevici, Piresc, Ely, Sali, Petre, Buta, Ciobanu, De Nooijer. Antrenor: Gheorghe Hagi
  • CS Mioveni: Ducan – Oancea, Iacob, Scarlatache, Bunea – Toma, Panait, Dumitriu – Buziuc, Rusu, Sanoh. Rezerve: I. Popescu, Garutti, Șerbănică, Balaur, Coșereanu, Cierpka, Blănaru, Cicureanu, An. Cristea. Antrenor: Alexandru Pelici

Înaintea fluierului de start alpartidei, jucătorii Farului au apărut pe teren îmbrăcați în tricouri roz, culoarea luptei împotriva cancerului de sân.

 

25-09-2021
12:54

FC Argeș - Chindia Târgoviște 0-0

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 90+4: Fluier final. S-a terminat 0-0, un meci anost, cu puține ocazii de poartă, singurul lucru demn de remarcat fiind penalty-ul irosit de Daniel Popa în prima repriză.

Min. 71: Raynov reia spre poartă, însă un fundaș târgoviștean respinge în ultimul moment de pe linie.

Min. 70: Ișfan șutează din întoarcere, dar Căbuz reușește să scoată de la vinclu.

Min. 61: Șutul lui Meza Colli din careu trece pe lângă bară.

Min. 24: Corbu pătrunde în careu, cade ușor în duelul cu Tofan, iar abitrul Adrian Cojocaru dictează penalty. Execută slab Daniel Popa și portarul Croitoru reușește să respingă.

Danut Flavius Croitoru apara un penalty executat de catre Iliuta Daniel Popa in meciul de fotbal dintre FC Arges si Chindia Targoviste, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Nicolae Dobrin din Pitesti, sambata 25 septembrie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Min. 1: A început partida.

  • FC Argeș: Croitoru – Tofan, J. Miguel, Turda, Mușat – Meza Colli, Raynov – Ruan, Ișfan, Dumitrașcu – Arias. Rezerve: Greab, Viana, Pițian, De Jonghe, Boldor, Moisie, Dumitru, Șerban, Honciu. Antrenor: Andrei Prepeliță
  • Chindia: Căbuz – Căpușă, Celea, P. Iacob, C. Dinu – M. Dulca, Kocic – Corbu, M. Șerban, Popadiuc – D. Popa. Rezerve: D. Moldovan, A. Șerban, Martac, Roumpoulakou, Cherchez, Suciu, Matiș, Ioniță, Jipa. Antrenor: Emil Săndoi

Etapa a 10-a din Liga 1 se joacă pe parcursul a patru zile, în acest weekend, între 23 și 27 septembrie. Debutează cu un singur meci vineri seară, două sâmbătă, duminică trei și ultimele două luni. Această etapă începe imediat după încheierea fazei 16-imilor de finală ale Cupei României.

Programul etapei a 10-a din Liga 1

Vineri, 24 septembrie

  • ora 20:00 Rapid – FC Voluntari

Sâmbătă, 25 septembrie

  • ora 17:00 FC Argeș – Chindia
  • ora 21:00 FCSB – Academica Clinceni

Duminică, 26 septembrie

  • ora 15:30 Farul – CS Mioveni
  • ora 18:00 FC Botoșani – FC U Craiova 1948
  • ora 21:00 UTA – CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Luni, 27 septembrie

  • ora 18:00 Gaz Metan Mediaș  – Sepsi
  • ora 21:00 Universitatea Craiova – Dinamo

Rapid e fără căpitanul Săpunaru în deschiderea etapei a 10-a din Casa Pariurilor Liga 1

Vineri, 24 septembrie, pe Arena Națională nu vor mai putea fi prezenți atât de mulți fani giuleșteni ca la precedentele partide pentru că București se află în zona roșie a COVID, cu o rată de infectare mai mare de 3 la mie. Rapid a avut parte în acest sezon, de la promovare, de cel mai mare număr de spectatori prezenți la meciurile de acasă, ca să nu mai vorbim că de fiecare dată câteva sute au însoțit echipa și în deplasări, indiferent cât de lungi au fost acestea.

Rapid are un meci greu pentru că adversarul, FC Voluntari, este pe val și vine după o victorie la un scor neobișnuit pentru ea, 4-0 cu CS Mioveni. Echipa lui Liviu Ciobotariu se pare că a început să se omogenizeze și implementarea lui Meleke în centrul defensivei, jucător împrumutat de CFR Cluj, a dat multă siguranță.

ADVERTISEMENT

Nu va fi ușor pentru echipa lui Mihai Iosif și pentru faptul că îi va lipsi căpitanul Săpunaru, suspendat, iar principalul pericol al ilfovenilor este uriașul Adam Nemec, slovacul marcând deja câteva goluri de la venirea la Voluntari. Este foarte probabil ca în acest meci să fie pe teren și veteranul ilfovenilor, Gabi Tamaș.

FCSB joacă împotriva Academicii Clinceni după episodul Hunedoara

Sâmbătă se dispută un meci semiderby regional, ținând cont de distanța mică dintre cele două localități, FC Argeș – Chindia, cu două formații în pronunțat reviriment și calificate și în optimile de finală ale Cupei. Chindia e o echipă foarte incomodă în deplasare și care primește foarte greu gol, iar piteștenii nu au o forță ofensivă mare.

ADVERTISEMENT

FCSB este superfavorită în fața Academicii Clinceni, echipă preluată recent de Ionuț Chirilă după ce antrenorul Ilie Poenaru a plecat la Mediaș, adică la o contracandidată la supraviețuire. Ilfovenii sunt ultimii în clasament, fără a fi reușit nici până acum să câștige un meci.

FCSB vine după șocul Hunedoara în Cupă, unde a fost egalată de la 3-0 de o echipă din Liga 3 și obligată să joace prelungiri pentru a se califica. Edi Iordănescu a fost extrem de furios, dar a și ținut la odihnă o bună parte dintre titulari, care sunt odihniți pentru meciul de campionat.

ADVERTISEMENT

FC Botoșani vrea să rămână pe locul 2

Duminică, 26 septembrie, se joacă trei partide. Farul, eliminată în urma unei grave greșeli de arbitraj din Cupă de către Sepsi Sfântu Gheorghe, se va concentra de acum pe meciurile de campionat și primul este acasă cu un CS Mioveni în evidentă derivă în ultimele etape, după o perioadă excelentă.

FC Botoșani, scoasă din Cupă la lovituri de departajare de FC Argeș, va căuta să se răzbune pe oltenii lui Adrian Mutu de la FC U Craiova 1948. Moldovenii sunt favoriți, ei având multă calitate în zona mediană și în atac. FC Botoșani este cea mai în formă echipă din campionat la acest moment și pe merit s-a cocoțat pe locul 2.

Liderul CFR Cluj, deplasare complicată la Arad

Unul dintre capetele de afiș se va derula duminică seară la Arad. UTA vine după o pagină neagră în Cupă, singura formație de Liga 1 eliminată la Filiași, echipă din al treilea eșalon, și primește vizita liderului CFR Cluj, eliminat și el din Cupă la Craiova de trupa lui Reghecampf, dar lăsând acasă zece titulari.

Luni, 27 septembrie, se vor juca ultimele două partide din această etapă. Gaz Metan are un meci foarte greu acasă cu Sepsi, iar Dinamo, după calificarea din Cupă, merge la Craiova pentru meciul cu echipa lui Reghecampf. La Dinamo se așteaptă rezolvarea situației băncii tehnice, pregătindu-se instalarea lui Mircea Rednic.

ADVERTISEMENT