Sport

Liga 1, etapa 12. FC Botoșani acuză arbitrajul după egalul cu Chindia. Cum arată clasamentul. Video

FANATIK.RO vă prezintă detalii despre partidele din cadrul etapei a 12-a din sezonul regulat al Ligii 1
18.10.2021 | 19:56
Liga 1 etapa 12 FC Botosani acuza arbitrajul dupa egalul cu Chindia Cum arata clasamentul Video
in meciul de fotbal dintre FC Botosani si Chindia Targoviste, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Municipal din Botosani, luni 18 octombrie 2021. © FOTO:Ionut Tabultoc/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
18-10-2021
17:22

Jucătorii lui Botoșani au acuzat dur arbitrajul de la meciul cu Chindia

La finalul meciului cu Chindia, terminat la egalitate 0-, jucătorii lui FC Botoșani l-au acuzat dur pe arbitrul Iulian Călin, care în opinia lor nu le-a acordat un penalty în repriza a doua, la un presupus henț comis în careu de Suciu. Înainte însă de aceată fază, Sila l-a faultat pe Dulca.

„Noi jucăm bine, dar alții vin, stau mereu pe două linii și nu reușim să câștigăm. Se greșește mereu împotriva noastră! Avem familii, trebuie să ne respecte, cum respectăm și noi campionatul. Am avut penalty în această seară. Dacă ne dă penalty, e jumătate de gol! Sunt foarte dezamăgit. Băieții joacă, dau totul, dar vine un om și decide el jocul. Să fie corecți! Trebuie implementat sistemul VAR. Nu mai merge așa! În Albania e un campionat mic și e VAR, nu se poate să nu fie în România! Bine, și noi avem 6 ocazii și nu dăm gol. Nu merge ceva în față! Dar cineva nu ne lasă să jucăm, etapa trecută am primit gol cu mâna, acum nu ni se dă penalty”, a declarat mijlocașul albanez Enriko Papa.

În completarea lui Papa a venit și portarul Pap: „Am avut penalty clar. Dacă nu ne pot opri pe teren, ne opresc așa. E frustrant, jucăm împotriva adversarilor, contra arbitrului, contra unor oameni care dau comenzi.”

Declarațiile celor doi jucători de la Botoșani au fost contrazise de Ion Crăciunescu, în emisiunea „Fotbal Club” de la Digisport. „Este fault clar înainte, care nu e acordat. Mâna e într-o poziție nefirească, poate fi dat penalty, deși mâna nu e așa depărtată de corp. E o fază grea, discutabilă. Dar e fault înainte!”, a spus fostul mare arbitru.

18-10-2021
17:06

Emil Săndoi, mulțumit cu punctul scos de Chindia la Botoșani

Emil Săndoi, antrenorul Chindiei, s-a arătat mulțumit de punctul scos în deplasarea de  la Botoșani, într-un meci în care echipa sa a evoluat în inferioritate numerică din minutul 74.

„Ne-am obișnuit să jucăm în 10 oameni. Cu FCSB, am jucat 90 de minute aproape, astăzi iar. Mă rog, mie mi se poate întâmpla asta.  Vreau să îmi felicit jucătorii pentru modul în care s-au dăruit. Poate dacă aveam puțină șansă și mingea nu prindea un efect ciudat la șutul lui Neguț… Dar ar fi fost nemeritat dacă am fi reușit mai mult. Botoșani și-a creat mai multe oportunități. Una clară au avut la Kage, sper să nu îi pocesc numele. 

Este un punct muncit. În condițiile în care l-am obținut valorează mai mult, cât 3 puncte. Noi vom respecta și Cupa României, asta nu înseamnă că vom încerca să rulăm din jucători. Chiar astăzi am debutat un junior, pe Jipa. Îmi pare rău că nu a jucat mai mult”, a spus Emil Săndoi la finalul partidei.

18-10-2021
16:28

Liga 1, etapa a 12-a: program, rezultate și clasament

Vineri, 15 octombrie

  • Gaz Metan – Dinamo 2-1 (Deaconu 36, 38 / Ivanovski 84 pen)

Sâmbătă, 16 octombrie

  • Sepsi – FC Voluntari 1-2  (Bojic 79 / Costin 22, Rață 54)
  • FCSB – CS Mioveni 3-0 (Fl. Tănase 56 pen., Dumiter 65, 69)

Duminică, 17 octombrie

  • FC Argeş – Farul 2-1 (Arias 50, Viana 73 / Jefte 79)
  • UTA – FC U Craiova 1-0 (Roger 12)
  • Rapid – CFR Cluj 2-0 (Bălan 27, 55)

Luni, 18 octombrie

  • FC Botoşani – Chindia 0-0
  • U Craiova – Academica 5-0 (Nistor 11, Markovic 13, Bancu 23, A. Ivan 71, Roguljic 90+2)

 

18-10-2021
09:41

FC Botoșani - Chindia 0-0

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 74: Suciu vede cel de-al doilea  cartonaș galben și este eliminat.

Min. 64: Cursă superbă a lui Neguț, de aproape 50 de metri, însă șutul său trece pe lângă poarta lui Pap.

Min. 60: Căbuz reține în doi timpi șutul lui Florescu.

Min. 44: Șutul puternic al lui Ongenda de la 20 de metri trece peste poarta lui Căbuz.

Min. 42: Centrarea lui Țigănașu este reluată de Sila puțin pe lângă poartă.

Min. 28: Neguț nu reușește să finalizeze dintr-o poziție ideală.

Min. 14: Șutul lui Kage este reținut fără probleme de Căbuz.

Min. 1: A început partida.

  • FC Botoșani: Pap – Braun, Dawa, Racovițan, Țigănașu – Tîrcoveanu, Papa, Ongenda – Kage, Petkovski, Sila. Rezerve: Contra, Șeroni, Dragu, Florescu, D. Croitoru, Santos, Jaja, Lupeta, Roman. Antrenor: Marius Croitoru
  • Chindia: Căbuz – Căpușă, Celea, Iacob, Martac – Neguț, Dulca, Suciu, Corbu – M. Șerban – Cherchez. Rezerve: D. Moldovan, Atanase, Jipa, Ioniță, Matiș, Roumpoulaku, A. Șerban, Stancu, Stoian. Antrenor: Emil Săndoi
17-10-2021
14:32

UTA - FCU Craiova 1948 1-0. Roger deschide scorul după un șut deviat

LIVE: UTA – FCU Craiova 1948 1-0 (Roger 12)

Cele mai importante faze din UTA – FCU Craiova 1948. Video

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Medimorec, Benga, Șliakov – Vorobjovas, Roger – Miculescu, Hora, Ubbink – Dangubic. Rezerve: Balauru, Erico, Antal, Passaglia, Bustea, Baravykas, Mercioiu, D. Isac, Dima. Antrenor: Laszlo Balint

FCU Craiova 1948: Mogoșanu – R. Negru, Kovacic, Huyghebaert, Bușu – Baeten, Asamoah, D. Albu, Van Durmen – Ondaan – Cl. Bălan. Rezerve: R. Popa, Paramatti, Achim, Blidar, Vl. Pop, Raicea, Sidibe, Gajic, Marquet. Antrenor: Flavius Stoican

 

17-10-2021
11:54

Liga 1, etapa 12. FC Argeș - Farul 2-1.

FINAL: FC Argeș – Farul 2-1 (Arias 50, Viana 73 / Jefte 79)

FC Argeș obține o victorie cu mult noroc în fața celor de la Farul, după ce oaspeții au ratat numeroase ocazii. Cele două echipe au acum câte 18 puncte fiecare, dar constănțenii au golaveraj mai bun. Totuși, echipa lui Gheorghe Hagi poate fi scoasă din zona de play-off dacă Rapid face măcar un punct cu CFR Cluj, duminică seară.

Min. 79: GOOL Farul! 2-1. Jefte înscrie din penalty golul său cu numărul 9 în acest sezon de Liga 1.

Min. 73: GOOL FC Argeș. 2-0. Viana profită de o gafă uriașă a lui De Nooijer și mărește diferența în favoarea gazdelor. 

Min. 50: GOOL FC Argeș! 1-0. Arias deschide scorul după un gol identic cu cel înscris de Mbappe în Franța – Spania 2-1, în finala Ligii Națiunilor. Fotbalistul de la FC Argeș era în ofsaid, dar Larie a încercat să joace și a și atins acea minge care se îndrepta pe jucătorul gazdelor. Tușierul ridicase inițial fanionul, dar apoi i-a făcut semn lui Colțescu să lase jocul să continue. Gheorghe Hagi a fost revoltat de decizia de a valida golul, dar nu s-a mai schimbat nimic.

Cele mai importante faze din FC Argeș – Farul. Video

Echipele de start

FC Argeș: Greab – Tofan, Turda, Joago Miguel, Latovlevici – Meza Colli, Raynov – Teles, Fatai, Cr. Dumitru – Arias. Rezerve: F. Croitoru, Viana, Boldor, Mușat, I. Șerban, Palic, Dumitrașcu, Ișfan, Moisie. Antrenor: Andrei Prepeliță

Farul: Aioani – Boboc, Larie, Ghiță, De Nooijer – Artean, Mladen, Ciobanu – Chițu, Betancor, Pitu. Rezerve: Brănescu, Dussaut, Dobrosavlevici, Pires, Grameni, N. Popescu, Radaslavescu, G. Ganea, Ely Fernandes. Antrenor: Gheorghe Hagi.

Ne întoarcem într-o stare de relativă euforie la partidele din Liga 1 după ce echipa naţională a reuşit să învingă Armenia şi să avanseze pe locul 2 în grupa J a preliminariilor CM 2022 zona europeană, poziţie pe care dacă o va păstra până la final va garanta participarea la barajul de calificare.

Liga 1, programul etapei a 12-a

Vineri, 15 octombrie

  • ora 20:30 Gaz Metan – Dinamo

Sâmbătă, 16 octombrie

  • ora 17:30 Sepsi – FC Voluntari
  • ora 20:30 FCSB – CS Mioveni

Duminică, 17 octombrie

  • ora 15:00 FC Argeş – Farul
  • ora 17:30 UTA – FC U Craiova
  • ora 20:30 Rapid – CFR Cluj

Luni, 18 octombrie

  • ora 17:30 FC Botoşani – Chindia
  • ora 20:30 U Craiova – Academica

Cine transmite la tv meciurile din etapa a 12-a a Ligii 1

Etapa a 12-a a Ligii 1 debutează vineri, de la ora 20:30, cu partida dintre Gaz Metan și Dinamo, și se încheie luni, de la aceeași oră, cu meciul Universitatea Craioava – Academica Clinceni. Toate cele 8 jocuri ale rundei pot fi urmărite în direct la televizor pe posturile Digisport 1, Telekomsport și Look Sport, dar și în format LIVE TEXT pe site-ul FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

Un singur meci din etapa a 12-a a Ligii 1 are privilegiul de a fi transmis în direct, simultan, de patru televiziuni. Este vorba despre FCSB – CS Mioveni, programat sâmbătă seara la ora 20:30, care va fi televizat și de postul Prima TV, pe lângă cele trei amintite mai sus.

Dinamo deschide etapa a 12-a din Liga 1 în deplasare la Mediaș

Vineri, 15 octombrie, are loc prima partidă a primei etape după pauza naţionalelor, Gaz Metan – Dinamo. La Mediaş, Dinamo vine cu intenţia clară de a lua puncte, Mircea Rednic fiind extrem de supărat după egalul de acasă cu UTA, smuls de oaspeţi în al cincilea minut de prelungiri.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă a semnat contractul cu Dinamo și a fost prezentat oficial, mijlocaşul francez Michael Espinosa nu este luat în calcule pentru acest joc. Atacantul Salif Cisse nu l-a impresionat pe Puriu în amicalul cu Petrolul şi nu a rămas.

FCSB, decimată de COVID, joacă la Buzău cu CS Mioveni

Sâmbătă, urmează alte două meciuri. La Sfântu Gheorghe, Sepsi va încerca relansarea sub bagheta unui tehnician, unul care are deja în CV opt echipe din Liga 1 deşi e străin, italianul Cristiano Bergodi. Rivală va fi o echipă revelaţie, Voluntarii lui Liviu Ciobotariu, cocoţată până pe un neaşteptat loc 4. Cu această ocazie, Sepsi își va inaugura noul stadion, o bijuterie de 25 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Seara, FCSB are o misiune dificilă la Buzău (noul loc unde își dispută partidele de pe teren propriu), dar nu atât prin prisma adversarului întâlnit – CS Mioveni, ci din cauza situației de la nivelul lotului. La club a fost depistat un focar de COVID, sunt infectați mai mulți jucători, dar și staff-ul tehnic, în frunte cu antrenorul Edi Iordănescu, astfel că situația este destul de grea. Dacă primul „11” ar arăta foarte bine chiar și în aceste condiții, mai ales că revine pe gazon și căpitanul Florin Tănase, mai dificil o să fie cu banca de rezerve, acolo unde se vor regăsi nume necunoscute, de la echipa a doua.

CFR Cluj întâlnește Rapid înainte de partida cu Alkmaar

Duminică, 17 octombrie, avem cele mai multe meciuri ale etapei. Începem cu FC Argeş – Farul, deplasare grea pentru echipa lui Gică Hagi, învinsă la Voluntari, pentru că piteştenii şi-au revenit în ultimele etape. La Arad, UTA primeşte pe FC U Craiova 1948, pe a cărei bancă nu va mai fi Adrian Mutu, ci Flavius Stoican.

ADVERTISEMENT

Meciul etapei va fi seara, între două echipe cu tradiţii feroviare puternice, dar de care a rămas doar istoria acestei legături. Rapidul va primi  la Mioveni (giuleștenii au fost exilați de pe Arena Națională, ca și FCSB, de Campionatul Mondial de Dota 2) vizita liderului CFR Cluj. Campioana se află înaintea dificilei şi decisivei confruntări de săptămâna viitoare cu Alkmaar, din grupele Conference League, și e posibil ca Dan Petrescu să menajeze o parte dintre titulari.

CFR nu a reuşit marele transfer al atacantului Facundo Fereyra şi va merge tot pe ceea ce are. Giuleştenii sunt în corzi pentru că de cinci meciuri nu au mai învins pe nimeni şi au început zvonurile despre posibila demitere a antrenorului Mihai Iosif.

Universitatea Craiova e mare favorită în faţa Academicii Clinceni

Luni, 18 octombrie, se joacă ultimele două meciuri. La Botoşani se anunţă un joc foarte echilibrat între echipa locală şi Chindia, în timp ce la Craiova soseşte lanterna roşie Academica Clincen, fără victorie în primele 11 etape.

Conduși acum de un Ionuţ Chirilă care promite lucruri mari în situaţia disperată în care este echipa, ilfovenii au planuri îndrăznețe pentru meciul din Bănie, dar e greu de crezut că vor obține ceva în fața unei Universități care a arătat o formă de invidiat în ultimele etape.

ADVERTISEMENT