Sport

Liga 1, etapa a 14-a. Chindia, victorie pe terenul UTA-ei. Cum arată clasamentul

FANATIK.RO vă prezintă informații despre partidele etapei a 14-a din Liga 1, programate în perioada vineri, 29 octombrie - luni, 1 noiembrie
01.11.2021 | 18:46
Liga 1 etapa a 14a Chindia victorie pe terenul UTAei Cum arata clasamentul
ADVERTISEMENT
02-11-2021
07:51

Liga 1, etapa a 14-a: program, rezultate și clasament

Vineri, 29 octombrie

  • FC Botoșani – Farul 0-2 (Dussaut 23, Ad. Petre 87 pen.)

Sâmbătă, 30 octombrie

  • Universitatea Craiova – CS Mioveni 5-2 (A. Ivan 17, 20 pen., 45+1 pen., 83, Markovic 90+3/ B. Rusu 35, 39)
  • CFR Cluj – FC Voluntari 1-0 (Omrani 90)

Duminică, 31 octombrie

  • Gaz Metan – Academica Clinceni 1-1 (Irobiso 71 / Bautista 90+2)
  • Sepsi Sf. Gheorghe – Dinamo 4-1 (Ștefănescu 13, 20, Mitrea 72, Bărbuț 86 / Torje 39)
  • FCSB – FC Argeș 2-1 (Oct. Popescu 67, V. Gheorghe 71 / Raynov 62)

Luni, 1 noiembrie

  • UTA – Chindia Târgoviște 0-2 (Popadiuc 55, Neguț 90+2)
  • Rapid – FC U Craiova 0-0

01-11-2021
15:26

UTA Arad - Chindia 0-2 (Popadiuc 55, Neguț 90+2)

UTA a avut inițiativa, dar Chindia a luat toate punctele. Rezultat surpriză la Arad, unde Chindia se impune cu 2-0, goluri Popadiuc și Neguț. Iată cum arată clasamentul.

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

LIVE Min. 90+2: GOOL Chindia. 0-2. Neguț înscrie cu un șut la colțul lung. Chindia ia toate punctele.

LIVE Min. 55: GOOL Chindia. 0-1. Popadiuc înscrie cu un voleu din centrul careului, după un aut executat lung.

LIVE Min. 46: A început repriza a doua

LIVE Min. 34: Ioan Hora părăsește terenul. În locul lui a intrat Dangibic

LIVE Min. 1: A început meciul

UTA Arad: Fl. Iacob – Baravykas, Benga, Medjimorec, Șliakov – Vorobjova, Batha – Ubbink, Roger, Miculescu – Hora. Antrenor: Laszlo Balint

Chindia: Căbuz – Căpuşă, Celea, Iacob, Corbu – Neguţ, Dulca, Kocic, Popadiuc – M.Şerban – Florea. Antrenor: Emil Săndoi

29-10-2021
16:45

FC Botoșani - Farul 0-2 (Dussaut 23, Ad. Petre 87 pen.)

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 87: GOOOL FARUL! Adi Petre transformă cu siguranță un penalty, după ce tot el fusese faultat în careu de Edjouma.

Min. 74: Santos e ghinionistul serii. Șutul său violent de la 20 de metri lovește din nou bara și iese apoi în aut de poartă.

Min. 64: Șutul lui Florescu trece pe lângă poarta lui Aioani.

Min. 44: Șutul lui Santos din careu lovește bara.

Min. 23: GOOOL FARUL! Dussaut prinde un șut absolut fabulos, de la peste 30 de metri, direct în vinclul porții lui Pap.

Min. 17: Aioani reține șutul lui Tîrcoveanu de la marginea careului.

Min. 3: Edjouma reia cu capul pe lângă poartă.

Min. 1: A început partida.

  • FC Botoșani: E. Pap – Braun, Dawa, Racovițan, Țigănașu – Tîrcoveanu, Edjouma, E. Papa – Fili, Lupeta, Santos. Rezerve: Contra, Șeroni, D. Croitoru, Florescu, Petkovski, M. Roman, Sila, Souza, Dragu. Antrenor: Marius Croitoru 
  • Farul: Aioani – Dussaut, Larie, Mladen, De Nooijer – Pires, Artean, Grameni – Chițu, Jefte, Ciobanu. Rezerve: Brănescu, Buta, Ganea, Ad. Petre, Ely Fernandes, Radaslavescu, N. Popescu, Georgescu, Pitu. Antrenor: Gheorghe Hagi

Liga 1 își va derula în acest weekend un nou episod din serialul sezonului regulat, ajungând la borna 14. Adică, o singură rundă mai trebuie pentru a pune capăt primei părți a actualului sezon.

Programul etapei a 14-a din Liga 1

Vineri, 29 octombrie

  • ora 20:30 FC Botoșani – Farul

Sâmbătă, 30 octombrie

  • ora 19:00 Universitatea Craiova – CS Mioveni
  • ora 21:30 CFR Cluj – FC Voluntari

Duminică, 31 octombrie

  • ora 15:00 Gaz Metan – Academica Clinceni
  • ora 17:30 Sepsi Sf. Gheorghe – Dinamo
  • ora 20:30 FCSB – FC Argeș
ADVERTISEMENT

Luni, 1 noiembrie

  • ora 17:30 UTA – Chindia Târgoviște
  • ora 20:30 Rapid – FC U Craiova

Cine transmite la tv partidele din etapa a 14-a din Liga 1

Etapa a 14-a a Ligii 1 debutează vineri seara, la Botoșani, cu meciul dintre echipa locală și Farul, urmînd a se încheia luni seara cu Rapid – FC U Craiova, unul dintre cele mai atractive jocuri. Toate cele 8 partide ale rundei pot fi urmărite în direct la televizor pe posturile Digisport 1, Telekomsport 1 și Look Sport, dar și în format LIVE VIDEO pe site-ul FANATIK.RO.

În plus, așa cum s-a întâmplat mereu în ultima perioadă, un joc programat sâmbătă va fi transmis și pe un alt patrulea canal de televiziune. Este vorba despre Universitatea Craiova – CS Mioveni, ce poate fi urmărit și pe Prima TV, începând cu ora 19:00.

ADVERTISEMENT

FC Botoșani – Farul, duel pentru play-off în etapa a 14-a din Liga 1

Vineri, 29 octombrie, este un singur meci în program, de la ora 20:30, pe stadionul Municipal din Botoșani, acolo unde echipa moldoveană, în evidentă scădere de turație în ultimele meciuri, primește vizita altei formații care nu-și mai regăsește cadența, Farul Constanța.

Ambele au ca obiectiv calificarea în play-off, dar momentan doar Botoșani poate ataca acest obiectiv, fiind pe locul 4. Dobrogenii, cu doar 18 puncte, sunt la cinci lungimi de ultimul loc de play-off, ocupat de UTA.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova țintește a șasea victorie la rând

Sâmbătă, 30 octombrie, au loc două partide în care sunt implicate două dintre candidatele la titlu. Universitatea Craiova, antrenată de Laurențiu Reghecampf, merge din victorie în victorie și a acumulat deja cinci consecutiv, dacă socotim și 4-0 în Cupă la Baia Mare.

CS Mioveni a scos doar două egaluri din ultimele cinci partide și este evident în degringoladă. Universtatea Craiova e clar favorită pe teren propriu în fața argeșenilor, care, ce e drept, au fost și mult dați înapoi de repetatele erori de arbitraj care i-au costat puncte prețioase.

ADVERTISEMENT

Liderul CFR Cluj dă piept cu revelația FC Voluntari

Liderul CFR Cluj are un avans consistent peste rivalele Universitatea Craiova și FCSB. Echipa lui Dan Petrescu joacă „acasă” cu FC Voluntari, care a fost oprită de Argeș după șase victorii la rând și după acel eșec nu este exclus să vină încă unul.

Duminică, 31 octombrie, se joacă trei meciuri. Primul este reîntâlnirea lui Ilie Poenaru, acum antrenor la Mediaș, cu foștii săi elevi până acum două luni de la Clinceni. Academica pare a nu mai avea șanse să evite impactul cu Liga 2, chiar dacă mai sunt destul etape plus play-out-ul până la final de sezon.

Cristiano Bergodi vrea prima victorie cu Sepsi în campionat în fața lui Dinamo

Dinamo merge în Covasna pentru un meci teribil de greu la Sfântu Gheorghe, unde Cristiano Bergodi are două înfrângeri din tot atâtea meciuri în campionat de când a preluat pe Sepsi. Totuși, tehnicianul italian pare că începe să redreseze o corabie ce lua tot mai mult apă, victoria din Cupă obținută pe terenul lui FC U Craiova fiind o dovadă că lucrurile încep să se așeze pe făgașul normal.

În schimb, Dinamo a fost eliminată în Cupă de FC Argeș, dar a mai bifat încă două transferuri. I-a adus pe fundașul central moldovean Cătălin Carp și pe atacantul sloven Marko Nunic, dar cel mai probabil nici unul dintre ei nu se va afla în lotul pentru meciul de la Sfântu Gheorghe.

Scăpată de COVID, FCSB întâlnește la Buzău pe FC Argeș

Seara va fi un joc foarte interesant între o echipă care a avut mari probleme de lot și o alta în mare formă. FCSB va fi gazda întâlnirii cu un Argeș care curge tot mai năvalnic în Liga 1 și a ajuns aproape de play-off.

Problema este că Edi Iordănescu va alcătui formația nu după cum și-ar dori, ci în funcție de jucătorii sănătoși și valizi pe care îi are la dispoziție. O parte dintre cei infectați cu COVID au revenit la antrenamente, însă nu se știe în ce formă fizică vor fi după două săptămâni de pauză.

Rapid – FC U Craiova închide etapa a 14-a din Liga 1

Ultimele două jocuri ale rundei sunt luni, 1 noiembrie. UTA, la primul meci fără spectatori în acest sezon, poate redeveni iar o echipă vulnerabilă „acasă”, iar Chindia e un oaspete deloc plăcut.

Rapid va avea și ea viață grea, deși e gazdă, cu FC U Craiova antrenată de Flavius Stoian. Se anunță un meci al orgoliilor, mai ales că ambele formații vin după eliminări rușinoase suferite în optimile de finală ale Cupei României, iar setea de reabilitare este foarte mare.

ADVERTISEMENT