Sport

Liga 1, etapa a 8-a. Farul a umilit-o pe Academica Clinceni şi urcă pe locul 4

FANATIK.RO vă prezintă toate amănuntele despre partidele etapei a 8-a din Liga 1, care au loc în acest weekend, începând de vineri, 10 septembrie, şi terminând cu luni, 13 septembrie
13.09.2021 | 19:45
Liga 1 etapa a 8a Farul a umilito pe Academica Clinceni si urca pe locul 4
ADVERTISEMENT
13-09-2021
14:47

Farul - Academica Clinceni 5-0 (Jefte 6, 45, 56, Ad. Petre 81, Sali 86) se joacă acum

Clasamentul din Liga 1 după Farul – Academica Clinceni 5-0:

Min. 86: GOOOL Farul! Enes Sali, fotbalist de 15 ani al echipei lui Gică Hagi, a marcat după o cursă spectaculoasă de peste 40 de metri.

Min. 81: GOOOL Farul! Adrian Petre l-a învins pe Păun cu un şut din careu.

Min. 56: GOOOL Farul! Jefte face tripla după ce a reluat o centrare a lui Artean.

Min. 45: GOOOL Farul! Jefte face dubla pentru echipa lui Gică Hagi.

Min. 6: GOOOL Farul! Dussaut l-a găsit perfect cu o centrare pe Jefte, iar atacantul dobrogenilor l-a învins pe Păun cu o lovitură de cap.

Min. 1: A început meciul de la Ovidiu

Echipele de start: 

Farul (4-3-3): Aioani – Dussaut, Larie, Ghiță, De Nooijer – Purece, Artean, Boboc – Ganea, Betancor, Pitu. Rezerve: Brănescu, Mladen, Petre, Dobrosavlevici, Grameni, Ely Fernandes, Sali, Pires, Popescu. Antrenor: Gheorghe Hagi.

Academica Clinceni (4-4-2): Păun – Achim, Jutric, Bilali, Pîrvulescu – Moulin, Ventura – Cioiu, Omoh, William – Gavra. Rezerve: Ureche, Chandarov, Dumitrache, L. Filip, Goma, Kazlauskas, Patriche, Vellios. Antrenor: Ilie Poenaru

12-09-2021
17:25

Vineri, 10 septembrie

  • CS Mioveni – Chindia 0-1 (Popadiuc 6)
  • UTA – Rapid 2-2 (Hora 83 pen., Antal 86 / Albu 14, 20)

Sâmbătă, 11 septembrie

  • FC Argeş – FC U Craiova 1948 1-0 (Ișfan 45+1)
  • FC Botoşani – CFR Cluj 1-0 (Kage 72)

Duminică, 12 septembrie

  • Gaz Metan – FC Voluntari 1-2 (Yuri 73 / Rață 58, C. Costin 81)
  • FCSB – Dinamo 6-0 (Keșeru 26, Oct. Popescu 42, Vinicius 45+2, Cordea 45+5-pen., V. Gheorghe 55, Miron 67)

Luni, 13 septembrie

  • Farul – Academica Clinceni 5-0 (Jefte 6, 45, 56, Ad. Petre 81, Sali 86)
  • U Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe 1-1 (Gustavo 32 / Fofana 17)

 

12-09-2021
15:44

Gaz Metan - FC Voluntari 1-2 (Yuri 73 / Rață 58, C. Costin 81)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

Min. 81 – GOOOL FC Voluntari!!! Ilfovenii preiau din nou conducerea prin reușita lui Costin.

Min. 73 – GOOOL Gaz Metan!!! Yuri restabilește egalitatea!

Min. 58 – GOOOL FC Voluntari!!! Rață a deschis scorul!

Min. 1 – A început meciul!

Echipele de start:

 

11-09-2021
15:06

FC Argeș - FC U Craiova 1-0 (Ișfan 45+1)

Vezi aici cele mai importante faze

Min 45+1: GOOOL FC ARGEȘ – Piteștenii au deschis scorul după un corner din partea dreaptă. Joao Miguel a prelungit balonul pe spate, iar Ișfan a înscris cu capul din 6 metri.

Min. 1: A Început partida.

FC Argeș: Greab – Muşat, Joao Miguel, Turda, Tofan – Meza Colli, Raynov – Dumitraşcu, Palic, Işfan – Cr. Tănase. Rezerve: Croitoru, Piţian, Boldor, De Jonghe, Viana, Teles, Dumitru, Arias, Şerban. Antrenor: Andrei Prepeliță.

FC U Craiova: Mogoșanu – Negru, Kovacic, Diallo, Huyghebaert – Van Durmen, Albu, Baeten – Sidibe, Bălan, Marquet. Rezerve: Popa, Paramatti, Gajic, Bușu, Pop, Raicea, Ondaan, Vieira, Compagno. Antrenor: Adrian Mutu.

l1

10-09-2021
18:16

Emil Săndoi, modest după victoria Chindiei la Mioveni

Emil Săndoi rămâne cu picioarele pe pământ după victoria Chindiei la Mioveni și spune că la echipă a apărut o presiune a rezulatelor.

„Este o victorie meritată, jucătorii s-au adaptat pe parcurs și la un alt sistem, am avut probleme cu accidentările. Sunt trei puncte foarte importante, nu uitați că am jucat de cinci ori în deplasare și la echipe ca CFR și Rapid. Sper să fim aceeași echipă realistă și pragmatică. La noi în România, nu doar la fotbal, este sărbătoare după un rezultat bun, iar când vine ceva negativ facem înmormântare.

De aceea, anul trecut nu am făcut o performanță, ci doar s-a îndeplinit un obiectiv. E drept, am fost pe primul loc în playout, așa a apărut o presiune suplimentară, fiecare vrea mai mult decât sezonul precedent. Jucătorii nu trebuie să aibă această presiune în plus, unii au jucat un singur sezon în Liga 1. Acum ne întoarcem la Ploiești, nu am mai jucat acolo de anul trecut. Avem meci cu Farul, cu Gică Hagi este o echipă total schimbată, se bate la podium”, a declarat Emil Săndoi, la Digisport, la finalul meciului de la Mioveni.

10-09-2021
18:02

Alexandru Pelici, după CS Mioveni - Chindia 0-1: „Totul se compensează”

Alexandru Pelici, antrenorul lui CS Mioveni, s-a arătat dezamăgit de rezultatul meciului contra Chindiei, considerând că după aspectul jocului echipa sa ar fi meritat cel puțin un egal.

„Dacă în alte meciuri am jucat mai slab și nu am avut potență pe faza de atac, azi am condus ostilitățile în întregime, în special în repriza a doua. Am început jocul foarte slab, un șut dintre linii și Chindia a înscris. Cred că au mai avut o singură ocazie foarte mare, pe construcția noastră. Am sperat până în ultimul moment. La pauză, am încercat să schimbăm din mers, se părea că dă roade.

Chindia n-a mai ieșit, s-au și lăsat dominați, dar am avut ocazii foarte mari și în seara asta am fi meritat mai mult decât această înfrângere. Așa cum am spus, totul se compensează. Poate în alte meciuri n-am meritat și am obținut. N-am fost suficienți de concentrați la finalizare, am avut două-trei situații foarte mari, dar n-am putut marca.

Chindia este o echipă care poate bate pe oricine, o nucă tare. Felicit pe domnul Săndoi și pe Chindia. Noi o vom lua de la capăt, mergem la Voluntari să scoatem punct sau puncte. Noi știm cine suntem, de unde venim. Cel mai important lucru atunci când vrei performanța e să fii sincer cu tine. Dacă suntem aici, e nesperat, dar lupta mare pe care o dăm e pentru evitarea retrogradării.

Le mulțumim celor care ne apreciază, vrem să fim aceeași echipă muncitoare. Nu cred că avem ceva de reproșat din punct de vedere al atitudinii, au alergat până în ultima clipă, au încercat să desfacă această apărare a chindiei. Din păcate, n-am reușit să înscriem”, a spus Alexandru Pelici la Digisport, la finalul meciului contra Chindiei.

10-09-2021
10:51

CS Mioveni - Chindia Târgoviște 0-1 (Popadiuc 6)

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 77: Ocazie incredibilă ratată de Chindia. Șerban a scăpate singur cu Ducan, l-a driblat, dar a șutat pe lângă poarta goală.

Min. 63: Bine găsit de Buziuc, Rusu nu reușește să-l învingă pe Căbuz din interiorul careului mic.

Min. 54: Sanoh șutează aiurea din marginea careului.

Min. 33: Șutul lui Rusu de la peste 20 de metri trece pe lângă poarta lui Căbuz.

Min. 10: Gravă eroare de arbitraj în defavoarea gazdelor. Garutti reia în plasă o minge scăpată de Căbuz în față, dar golul este anulat la semnalizarea tușierului pe motiv de offside. La reluare, s-a văzut clar că jucătorul Mioveniului se afla în poziție regulamentară.

Reluările tv au arătat faptul că în momentul șutului, Garutti se afla în poziție regulamentară. foto: captură Digisport

Min. 6: GOOOL CHINDIA! Popadiuc înscrie cu un șut superb, de la distanță, după ce în prealabil driblase doi adversari.

Min. 1: A Început partida.

  • CS Mioveni: Ducan – Scarlatache, A. Iacob, Garutti – Rădescu, A. Panait, L. Dumitriu, D. Șerbănică -. B. Rusu, And. Cristea, Buziuc. Rezerve: I. Popescu, Balaur, Burnea, Coșereanu, Dat, Oancea, Sanoh, Toma, Vereș. Antrenor: Alexandru Pelici
  • Chindia:  Căbuz – Căpușă, Celea, P. Iacob, C. Dinu – Neguț, M. Dulca, Șerban, Popadiuc – D. Florea, D. Popa. Rezerve: Moldovan, Baxevanos, Cantave, Cherchez, Corbu, Kocic, Rrumbullaku, Șerban. Antrenor: Emil Săndoi

După meciurile echipei naţionale în preliminariile CM 2022, şi fotbalul românesc revine la treburile interne, odată cu partidele din cadrul etapei a 8-a din Liga 1.

O etapă care merită mare atenţie pentru că are în program destule partide extrem de atractive, deasupra tuturor fiind eternul derby de Bucureşti dintre FCSB şi un Dinamo întărit substanţial după ploaia de transferuri efectuate în perioada de pauză a campionatului.

ADVERTISEMENT

Casa Pariurilor Liga 1, programul etapei a 8-a

Vineri, 10 septembrie

  • ora 18:00 CS Mioveni – Chindia
  • ora 21:00 UTA – Rapid

Sâmbătă, 11 septembrie

  • ora 18:00 FC Argeş – FC U Craiova 1948
  • ora 21:00 FC Botoşani – CFR Cluj

Duminică, 12 septembrie

  • ora 18:15 Gaz Metan – FC Voluntari
  • ora 21:00 FCSB – Dinamo

Luni, 13 septembrie

  • ora 18:00 Farul – Academica Clinceni
  • ora 21:00 U Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe

Etapa a 8-a din Casa Pariurilor Liga 1, plină de meciuri tari

Dar nu numai eternul derby de Bucureşti reţine atenţia, pentru că mai avem şi disputa de la Botoşani, dintre echipa locală şi liderul care nu a pierdut nici un punct în şapte etape, CFR Cluj dar şi reînvierea unui meci de mare tradiţie în fotbalul românesc, UTA – Rapid, cu ambele echipe mergând foarte bine în acest start de sezon.

Vineri, 10 septembrie au loc primele două jocuri din cadrul etapei a 8-a. Deschiderea o fac la Mioveni echipa gazdă, cu un parcurs excelent în ultimele runde, şi Chindia Târgovişte. Un meci de luptă în care nu aşteptăm deloc multe goluri, pentru că ambele echipe sunt construite defensiv.

ADVERTISEMENT

UTA – Rapid, un meci de tradiţie în fotbalul românesc

Vineri seara e primul meci tare, pe stadionul Francisc Neumann din Arad, cu „alb-roşiii” lui Laszlo Balint primind vizita Rapiduluilui Mihai Iosif, un Rapid care abia etapa trecută a pierdut pentru prima dată de la promovare, dramatic, pe teren propriu, în faţa Craiovei.

A condus până spre final, dar nu a mai putut rezista fiind cu un om mai puţin încă din prima repriză, când a fost eliminat Claudiu Belu Iordache.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 merge la Pitești în etapa a 8-a din Casa Pariurilor Liga 1

Sâmbătă, sunt programate alte două meciuri. La Piteşti, adversarul Argeşului va fi tocmai un piteştean, adică Adrian Mutu, antrenorul celor de la FC U Craiova 1948. „Alb-violeţii” au reuşit să mai aducă un atacant, dar s-au şi despărţit de altul, Lupeta rezilindu-şi contractul amiabil.

Craiovenii au efectuat cele mai multe achiziţii în acest sezon şi acest lucru împiedică deocamdată procesul de omogenizare al echipei, pentru că se vede clar că încă sunt probleme pentru jucători în găsirea celor mai bune trasee pe teren, deşi lotul are destulă calitate, pentru că transferurile sunt destul de reuşite.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu revine pe banca lui CFR Cluj în deplasare la Botoșani

Meci foarte interesant la capătul ţării sâmbătă seară pentru liderul CFR Cluj, preluat oficial pentru a treia oară de Dan Petrescu. Acesta a început o adevărată curăţenie în lot. Iasmin Latovlevici a reziliat, portarul Arlauskis nu s-a mai întors din Lituania, Cătălin Itu a fost împrumutat la Dinamo, iar Ulrich Meleke la Voluntari şi Dan Petrescu nu se va opri aici.

Pentru că în afară de plecări sunt şi sosiri importante la CFR. Au  semnat Mihai Bordeianu, revenit după scurta experienţă din Golf, Florin Ştefan, Emanuel Culio, revenire de senzaţie, tot pentru a treia oară, la 38 de ani şi ghanezul Nana Boateng de la KUPS Kuopio din Finlanda.

FCSB şi Dinamo, transferuri spectaculoase înaintea marelui derby

Duminică, e seara marelui derby de Bucureşti. La FCSB sunt out pentru o bună bucată de vreme doi oameni cheie din atac, Florinel Coman şi Florin Tănase, însă Edi Iordănescu poate răsufla mai uşurat după cele trei achiziţii cu greutate făcute: Claudiu Keşeru vârf, Valentin Gheorghe şi Constantin Budescu, la a doua aventură la FCSB.

Însă nici Dinamo nu va mai fi echipa de copii de până acum. Au fost transferaţi portarul Plamen Iliev, fundaşul Constantin Nica, mijlocaşul Cătălin Itu a sosit de la CFR Cluj sub formă de împrumut, atacanţii Gabriel Torje, Cătălin Ţâră şi Mirko Ivanovski, iar administratorul special Iuliu Mureşan susţine că nu se vor opri aici. Din păcate pentru Dario Bonetti, patru jucători s-au accidentat și au devenit indisponibili pentru derby.

Ultimul meci important este luni în Bănie, unde Craiova lui Reghecampf primeşte vizita lui Sepsi, care s-a întărit în atac cu fostul jucător de la Politehnica Iaşi şi Viitorul, Kevin Luckassen. Oltenii au sperat mult în revenirea lui Alex Mitriţă, dar acesta a ajuns la PAOK Salonic, la Răzvan Lucescu.

ADVERTISEMENT