Sport

Liga 1, etapa a 15-a. FCU Craiova – Sepsi 1-1, un egal care nu ajută pe nimeni. Cum arată clasamentul. Video

FANATIK.RO vă prezintă informaţii despre meciurile etapei a 15-a, ultima a turului, în Liga 1, programate în perioada vineri, 5 noiembrie - luni, 8 noiembrie
Liga 1 etapa a 15a FCU Craiova  Sepsi 11 un egal care nu ajuta pe nimeni Cum arata clasamentul Video
Sepsi a reușit să răspundă repede după golul lui Negru. Luckassen a egalat. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
08-11-2021
13:00

Liga 1, etapa a 15-a: program, rezultate și clasament

Vineri, 5 noiembrie

  • Chindia Târgovişte – Gaz Metan 0-1 (Matricardi 90+1)
  • FC Argeş – FC Botoşani 0- 1 (Edjouma 42)

Sâmbătă, 6 noiembrie

  • CS Mioveni – UTA 0-0
  • FC U Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe 1-1 (Ad. Bălan 51 / Luckassen 57)

Duminică, 7 noiembrie

  • Farul – Universitatea Craiova 1-0 (Ad. Petre 78)
  • Dinamo – CFR Cluj 0-3 (Omrani 15, Debeljuh 17, Deac 80)
  • FC Voluntari – FCSB 0-0

Luni, 8 noiembrie

  • Academica Clinceni – Rapid 2-3 (Ventura 31 pen, Cascini 55/ Bălan 51 pen, 60 pen, Dandea 86)

 

06-11-2021
17:29

FC U Craiova - Sepsi Sfântu Gheorghe 1-1 (Ad. Bălan 51 / Luckassen 57)

Min. 90+3: Final de meci.

Min. 57: GOOL Sepsi! 1-1. Luckassen pătrunde și marchează golul egalizator.

Min. 51: GOOL FCU Craiova! 1-0. Bălan profită de o neatenția în apărarea gazdelor și deschide scorul.

Min. 1. A început partida.

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

FC U Craiova 1948: Popa – Negru, Kovacic, HuyGhebaret, Bușu – Sidibe, Albu, Asamoah, Van Durmen – Bălan, Compagno. Rezerve: Cobrea, Achim, Pop, Maerquet, Blidar, Raicea, Ondaan, Bauza, Miuțescu. Antr. Dumitru Vasilică

Sepsi OSK: Niczuly – Radoslav, Ninaj, Mitrea, Dumitrescu – Tortella, Păun, Ștefănescu – Achahbar, Luckassen, Bărbuț. Rezerve: Began, Bojic, Tamaș, Ashkovski, Tincu, Chunchucov, Aganovic, Ispas, Golofca. Antr. Cristiano Bergodi

06-11-2021
15:24

CS Mioveni - UTA 0-0

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

Min. 90: Fluier final, CS Mioveni și UTA încheie nedecis confruntarea

Min. 46: A început repriza a doua

Min. 45: Este pauză la Mioveni. Cele două echipe au intrat la cabine la scorul de 0-0

Min. 1 : A început meciul

CS Mioveni: Ducan – Balaur, Scarlatache, Garrutti – Oancea, Panait, Dumitriu, Burnea – Buziuc, Rusu, Blănaru. Rezerve: Toma, Sanoh, Iacob, Cierpka, Coșereanu, Popescu, Cristea, Rădescu, Vereș. Antrenor: Alexandru Pelici.

UTA: Balauru – Vuckevic, Erico, Medimorec, Shiyakov – Vorobjovas, Batha – Roger, Miculescu, Ubbink – Dangubic. Rezerve: Iacob, Benga, Mercioiu, Isac, Wagner, Passaglia, Baravykas, Dima, Antal. Antrenor: Laszlo Balint. 

05-11-2021
18:22

FC Argeș - FC Botoșani 0-1 (Edjouma 42)

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

Final de meci! FC Botoșani se impune în deplasarea de la Pitești, după golul marcat de Malcom Edjouma din minutul 42. 

Min. 70: Încă o ocazie pentru Botoșani! Greab apără o lovitură puternică de cap a lui Brown.

Min. 66: OCAZIE IMENSĂ pentru Botoșani! Realdo Fili a scăpat singur cu Greab, a ezitat să șuteze din prima, după care a tras în cele din urmă, dar șutul său a fost scos de pe linia porții de către Tofan, care apucase să se retragă.

Min. 50: Jucătorii lui FC Botoșani au cerut un penalty după o presupusă atingere a mingii cu mâna a lui Grigore Turda, însă reluările au arătat că nu se impunea dictarea unui penalty. 

Min. 47: Bogdan Racovițan scapă singur cu Greab, dar portarul piteștenilor reușește să apere șutul său. 

Min. 45: Începe repriza a doua!

Pauză la Pitești, FC Argeș este condusă de FC Botoșani, deși a dominat în mare parte jocul.

Min. 42: GOOOOL! Malcom Edjouma deschide scorul după o centrare perfectă din corner.

Min. 25: Ocazie mare pentru FC Argeș! Kehinde Fatai șutează de la distanță, însă șutul acestuia se duce puțin pe lângă poarta lui Pap, ștergând și bara porții.

Min. 5: Ocazie imensă pentru FC Botoșani! Ongenda îl lansează perfect pe Mateus Santos, dar brazilianul trimite pe lângă poarta lui Greab.

Min. 4: Ocazie pentru FC Argeș! Ruan Telles șutează de la marginea careului, dar Pap prinde fără emoții.

Min. 1: A început meciul!

FC Argeș: Greab – Tofan, Turda, Miguel, Latovlevici – Honciu, Dumitrașcu- Ișfan, Palic, Teles – Fatai. Antrenor: Andrei Prepeliță

FC Botoșani: Pap – Braun, Racovițan, Tchakonte, Șeroni – Țigănașu, Edjouma, Pappa – Florescu, Barbosa, Ongenda. Antrenor: Marius Croitoru

05-11-2021
17:34

Emil Săndoi, supărat după Chindia Târgoviște - Gaz Metan Mediaș

Emil Săndoi, antrenorul Chindiei, a recunoscut că este supărat pe elevii săi după înfrângerea în duelul cu Gaz Metan Mediaș, în condițiile în care formația sa a jucat cu un om în plus din minutul 63:

„Se întâmplă, nu am făcut o partidă bună, am început temători, am făcut multe greșeli, nici adversarul nu și-a creat ocazii multe, dar nici noi nu ne-am creat ceva concret, poate doar la o fază a lui Paul Iacob.

Nu am fost inspirați nici la finalizare, nici în atac. Ce mă deranjează e că în continuare avem probleme defensive, chiar dacă noi avem o apărare bună.

Luăm gol dintr-o fază fixă, se mai repetă unele greșeli, încercăm să le corectăm, vom munci în continuare, nu e final de campionat, până la urmă.

La finalul turului trecut am terminat cu 20 de puncte, de la meciul acesta mi-aș fi dorit și un punct, pentru că nu am jucat bine. Din păcate, am primit gol din faze fixe, exact ce mi-era frică. Trebuia să nu-i lăsăm pe adversari să aibă o fază fixă.

Peste tot, echipele cu un om în minus încearcă să înscrie din fază fixă, ceea ce s-a și întâmplat. Nici jucătorii care au venit de pe bancă nu au venit cu plusuri importante.

Mă îngrijorează că încă greșim în marcaj și la faze de apărare”.

Ilie Poenaru a exultat după victoria elevilor săi: „Le-am promis o masă după acest meci, e un rezultat muncit, un rezultat meritat, mi-au făcut o surpriză frumoasă.

E important în economia clasamentului și jucătorii merită să fie lăudați. Sunt probleme financiare peste tot, ei joacă pe prime, urmează să își primească primele, în următoarea săptămână vom primi banii și va fi liniște la noi.

Nu vorbim despre play-off în acest moment, este vorba că am preluat o echipă din mers, cu alte principii, jucau alt sistem, ei au trebuit să se adapteze la ce vreau eu, se pare că au înțeles, dar nu vorbim acum de play-off, avem mult de muncă și trebuie să o luăm pas cu pas, pentru că în campionat e posibil orice.

Nu este o pedeapsă, Roni e un jucător important pentru noi, dar a fost strategie în acest meci, de-asta am venit cu Lixandru număr 10, trebuia să fac presiune la ei și să nu le dăm spațiu. Am zis că în final, voi veni cu Roni și va primi spațiile de care are nevoie.

Interesul nostru sunt punctele, nu să mulțumesc pe unul sau pe altul”.

05-11-2021
15:05

Chindia - Gaz Metan Mediaș 0-1 (Matricardi 90+1)

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

Gaz Metan Mediaș a dat lovitura la Ploiești în primul minut adițional al disputei cu Chindia Târgoviște deși au evoluat în inferioritate numerică din minutul 63. Ardelenii sunt doar la al patrulea succes în actuala ediție de campionat.

LIVE Min. 90+1: GOOOOOL Gaz Metan. Matricardi deschide scorul la Ploiești 

LIVE Min. 63: Gabriel Moura de la Gaz Metan Mediaș este eliminat pentru cumul de cartonașe galbene

LIVE Min. 46: S-a reluat meciul

LIVE Min. 45: Este pauză la Ploiești. Chindia Târgoviște și Gaz Metan Mediaș au intrat la cabine la egalitate, scor 0-0. 

LIVE Min. 1: A început meciul

Chindia: Căbuz – Rouboulakos, Celea, Iacob, Căpuşă – Corbu, Popadiuc, Kocic, Neguț – M.Şerban – Florea. Antrenor: Emil Săndoi

Gaz Metan: Vâlceanu – Trof, Yuri, Matricardi, Moura – Alceus, Filip – Grădinaru, Chamed, Lixandru – Morar. Antrenor: Ilie Poenaru

Iată că în acest weekend ajungem la momentul care marchează încheierea primei jumătăţi a sezonului regulat din Liga 1, etapa a 15-a, ultima a turului. Partea a doua a sezonul regulat va începe însă imediat după pauza de două săptămâni, necesară ca echipele naţionale din Europa să pună capăt preliminariilor CM 2022.

Programul partidelor din etapa a 15-a din Liga 1

Vineri, 5 noiembrie

  • ora 17:30 Chindia Târgovişte – Gaz Metan 0-1 (Matricardi 90+1)
  • ora 20:30 FC Argeş – Botoşani 0- 1 (Malcom Edjouma 42)
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 6 noiembrie

  • ora 17:30 Mioveni – UTA 0-0
  • ora 20:30 FC U Craiova 1948 – Sepsi Sf. Gheorghe

Duminică, 7 noiembrie

  • ora 15:30 Farul – Craiova
  • ora 18:30 Dinamo – CFR Cluj
  • ora 21:30 Voluntari – FCSB

Luni, 8 noiembrie, ora 20:30

  • Academica Clinceni – Rapid

 

Aşadar Liga 1 încheie acum turul sezonului regulat şi ne vom revedea cu echipele de primă divizie pe 20 noiembrie, la prima etapă din a doua parte a campionatului. O lungă pauză, care sigur va folosi în special echipelor din partea inferioară a clasamentului, pentru a se întări pe cât posibil cu jucători liberi de contract sau a face şedinţe tactice menite să repare deficienţele constatate.

Vineri, 5 noiembrie, au loc primele două partide. La Ploieşti Chindia, care se apropie cu paşi repezi de marele moment al inaugurării noului stadion din Târgovişte, va primi vizita Gazului Metan într-un meci încredinţat, destul de ciudat, unui arbitru de top, Istvan Kovacs, din păcate acuzat vehement de francezi după meciul Sevilla – Lille din grupele Champions League, scor 1-2, pentru neacordarea unui penalty.

ADVERTISEMENT

FC Argeş, ploaie de absenţe la meciul cu Botoşani

La Piteşti o echipă în mare formă, FC Argeş, primeşte vizita unui Botoşani uşor descumpănit după ce a pierdut acasă cu Farul însă piteştenii vor trebui să facă faţă serioaselor probleme de lot, cu Cristi Tănase, Said şi Arias accidentaţi, Rainov, Şerban şi Meza-Colli suspendaţi.

Sâmbătă se joacă alte două meciuri în care nu sunt implicate protagonistele campionatului. UTA va încerca la Mioveni, după dramaticul şi nemeritatul eşec suferit acasă, la primul meci fără fani în tribună în acest sezon, în faţa Chindiei, să recupereze cele trei puncte, dar şi argeşenii sunt disperaţi să oprească seria negativă care i-a adus în zona periculoasă.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova nu are încă antrenor după demiterea lui Stoican

FC U Craiova 1948 a oferit bomba săptămânii după ce fiul patronului Mititelu l-a concediat pe antrenorul Flavius Stoican pentru faptul că a îndrăznit să îl titularizeze cu Rapid, etapa trecută, pe fundaşul Diallo, intrat în dizgraţia familiei Mititelu. Încă nu a fost numit noul tehnician, care ar putea fi Eugen Neagoe şi meciul de acasă cu Sepsi e reeditarea partidei pierdute recent în optimile Cupei tot în Bănie.

Duminică, 7 noiembrie, au loc toate meciurile capete de afiş ale etapei. Deschiderea se face la malul Mării, unde Farul, învinsă acasă în restanţa cu FCSB, are o nouă misiune foarte grea, pentru că această Craiova a lui Laurenţiu Reghecampf bate tot şi jocul s-a schimbat mult în bine.

ADVERTISEMENT

Rednic speră să aibă la dispoziţie ultimii trei jucători transferaţi la meciul cu CFR Cluj

De la ora 18:30 în Ştefan cel Mare va sosi un lider extrem de şifonat, CFR Cluj, cu rezultate negative tot mai numeroase de când a revenit pentru a treia oară la echipă Dan Petrescu. Atmosfera în vestiarul campionilor României este foarte proastă şi conflictele antrenorului cu anumiţi jucători au înrăutăţit-o şi mai mult.

Dinamo, care nu a mai bătut pe nimeni de foarte multă vreme, este penultima în clasament şi Mircea Rednic speră ca la acest meci să îi poată avea la dispoziţie pe ultimii trei jucători transferaţi, cărora nu li se sosise cartea verde: fundaşul central moldovean Carp, extrema greacă Kainourgios şi vârful sloven Nunic.

Voluntari – FCSB şi istoria calificării ilfovenilor în Cupa României

Meciul serii se va juca pe stadionul Anghel Iordănescu din Voluntari, unde echipa gazdă, una dintre revelaţiile turului, va primi vizita celor de la FCSB, care au şapte victorii consecutive. Acest meci ar mai fi trebuit să aibă un episod suplimentar acum câteva zile în optimile Cupei României.

Însă Voluntari s-a calificat în sferturi fără a juca, pentru că FCSB nu a putut alinia 13 jucători, conform regulamentului, un prim unsprezece plus două rezerve, dintre care una portar, ca urmare a cazurilor de COVID şi a accidentărilor din lot. Voluntari a primit victoria şi calificarea la masa verde.

Academica Clinceni, aproape de a încheia turul fără nici o victorie!

Luni se încheie turul campionatului cu meciul dintre Academica Clinceni, singura echipă care nu a cunoscut succesul în 14 etape şi Rapid, la care s-a dus liniştea şi voia bună nu atât din cauza rezultatelor, dar mai ales a acuzaîiilor venite din partea fanilor la adresa jucătorilor după meciul de Cupă pierdut la Timişoara.

Clinceni, în continuare cu Ionuţ Chirilă pe bancă, deşi toată lumea îl dădea ca şi demis, pentru că a făcut doar două egaluri de când a venit şi în rest a luat bătăi la scoruri categorice, este văzută ca o echipă deja retrogradată, deşi mai este un retur plus cele 14 jocuri din play-out.

ADVERTISEMENT