Sport

Casa Pariurilor Liga 1, etapa a 2-a. Chindia – Sepsi 1-1. Cherchez, super schimbarea făcută de Săndoi

FANATIK.RO vă oferă toate informațiile despre etapa a 2-a din Liga 1, ale cărei meciuri au loc între 23-26 iulie
26.07.2021 | 20:25
Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 2a Chindia  Sepsi 11 Cherchez super schimbarea facuta de Sandoi
ADVERTISEMENT
26-07-2021
17:35

Liga 1, etapa a 2-a: program, rezultate și clasament

Vineri, 23 iulie

  • FC Argeș – UTA 0-1 (Dangubic 4)
  • CS Mioveni – Rapid (Grigore 42, Bălan 54)

Sâmbătă, 24 iulie

  • FC Voluntari – FC Botoșani 0-1 (M. Roman 70)
  • Academica Clinceni – CFR Cluj 1-2 (Cascini 69 pen. / Petrila 61, Latovlevici 87)

Duminică, 25 iulie

  • Farul – Gaz Metan 2-0 (Betancor 55 pen., Ad. Petre 80)
  • FCSB – Universitatea Craiova 4-1 (Moruțan 6, Oct. Popescu 16, Cordea 43, Mateiu 61 aut. / Markovic 64)

Luni, 26 iulie

  • Chindia – Sepsi 1-1 (Chercez 87 / Askovski 52)
  • FC U Craiova 1948 – Dinamo (H. Vieira 65)

26-07-2021
15:30

Chindia - Sepsi 1-1 (Cherchez 87 / Askovski 52)

Vezi video cele mai importante faze AICI

Min. 87 – GOOOL Chindia!!! Gazdele egalează prin Cherchez, care a intrat pe teren cu doar cinci minute în urmă.

Min. 52 – GOOOL Sepsi!!! Askovski marchează în premieră pentru covăsneni! A fructificat pasa lui Bogdan Mitrea.

Min. 1 – A început meciul!

26-07-2021
14:54

Echipele de start la Chindia - Sepsi

Au apărut echipele de start la Chindia Târgoviște – Sepsi OSK

Chindia: Moldovan – Căpuşă, Celea, Baxevanos, Roumpoulakou – Şerban, Suciu, Iacob, Popadiuc – Neguţ, Florea; Rezerve: Căbuz, Popa, Corbu, Cherchez, Ioniţă, Martac, Matis, Kocic, M. Şerban; Antrenor: Emil Săndoi

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Mitrea, Hugo Filipe, Ştefănescu – Vaşvari, Păun, Ispas – Askhovski, Damaşcan, Eder Gonzales; Rezerve: Began, Andres Dumitrescu, Tincu, Achahbar, Bojic, Rep, Fofana, Gedo, Aganovic; Antrenor: Leo Grozavu

26-07-2021
09:41

Gică Popescu, emoționat după ce fiul său a debutat în Liga 1

Fostul mare internațional Gică Popescu a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, după ce fiul său, Nicolas, a jucat primul meci în Liga 1.

Nicolas Popescu a fost trimis în teren de antrenorul Gheorghe Hagi în minutul 84 al partidei pe care Farul a câștigat-o, acasă, scor 2-0, cu Gaz Metan Mediaș.

”NU VOI UITA: 25 IULIE 2021. Aseară, la Ovidiu, am avut parte de mari emoții. Parcă am revăzut debutul meu în Divizia A, la Universitatea Craiova, pe ‘Central’, într-un meci cu FC Brașov, 1-0. Am intrat în minutul 46, în locul lui Marian Bâcu. Era 9 iunie 1985. Aveam 17 ani și 8 luni.

Nicolas, fiul meu, a debutat aseară în prima ligă, în tricoul Farului, în victoria cu 2-0 contra lui Gaz Metan Mediaș. La 18 ani și 5 luni. Am avut emoții și m-am simțit mândru ca la marile succese din cariera mea. De data aceasta pentru el.

Știu cât de mult își dorea acest moment, mai ales că a avut un an greu, cu multe accidentări. Dar un fotbalist puternic trebuie să creadă în el. Îl priveam cu câtă ardoare aștepta să intre în teren! Nu am știut că va debuta. A fost rezervă și în prima etapă, la Arad, dar acolo scorul și desfășurarea meciului au amânat debutul.

Jucase foarte bine într-un meci amical la mijlocul săptămânii, cu Dacia Unirea Brăila. Am fost la meci. A avut câteva urcări în teren, cum a avut și aseară una, în care m-am revăzut… Gică a fost foarte mulțumit. Bineînțeles, nu mi-a spus că-l va introduce aseară. Tot ce îmi spusese a fost că ‘trebuie să dăm drumul celor tineri’.

După meci, la vestiar, l-am îmbrățișat, l-am felicitat pe Nico și i-am spus: ‘A fost primul pas dintr-un drum lung’. Nu voi uita ziua de ieri: 25 iulie 2021”, a fost mesajul postat de Gică Popescu pe Instagram.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

O postare distribuită de Gica Popescu (@gica.popescuromania)

 

25-07-2021
14:48

Echipele de start de la Farul - Gaz Metan Mediaș

Au apărut echipele de start la Farul – Gaz Metan Mediaș.

  • Farul: Tordai – Georgescu, Larie, Dobrosavlevici, De Nooijer – Romario Pires, Mladen, Castaneda – Chiţu, Betancor, Pitu. Rezerve: Dur-Bozoancă, Grosu, Buta, Grameni, Nicolas Popescu, Andronache, Adrian Petre, Ely Fernandes, Birzu. Antrenor: Gheorghe Hagi
  • Gaz Metan Mediaș: Vâlceanu – Roberto Romeo, Felix Mathaus, Matricardi, Velisar – Diogo Marquez, Gabriel de Moura – Dobrin Gaspar, Nasser Chamed, Filip – Grădinaru. Rezerve: Buzbuchi, Trif, Horşia, Lixandru, Ciocan, Sarr, Morar, Kanda. Antrenor: Mihai Teja
24-07-2021
17:31

Adam Nemec, în negocieri cu FC Voluntari

Fostul atacant dinamovist Adam Nemec este foarte aproape de a ajunge la o înțelegere cu FC Voluntari, echipă care suferă în ofensivă după plecarea lui Jefte Betancor la Farul. Slovacul a fost surprins în tribunele stadionului din Voluntari la partida cu FC Voluntari, alături de Lukas Droppa, absent din cauza unei accidentări.

Adam Nemec, în tribune la Voluntari. foto: captură Digisport

„Situația lui Nemec este neclară în momentul de față. El este un jucător cu mare valoare, un jucăm pe care-l dorim la echipă. Este posibil să-l avem cât de curând, dar nu pot spune exact cânt, nu am date.

Este un jucător pe care îl dorim, îl vrem și îl așteptăm cu drag la echipă. Echipa are nevoie de un atacant cu experiență, avem nevoie de el și, dacă se va concretiza acest transfer, eu spun că ne va ajuta foarte mult în ceea ce avem noi de făcut. Am discutat cu cei din conducere, mi-au spus că așteaptă, dar nu mi-au spus alte detalii”, a declarat Liviu Ciobotariu, amtrenorul lui FC Voluntari.

24-07-2021
15:24

FC Voluntari - FC Botoșani 0-1 (M. Roman 70)

Vezi aici cele mai importante faze video

Min. 70: GOOOL FC BOTOȘANI! Țigănașu pătrunde pe stânga, centrează perfect în careu până la Mihai Roman, care reia cu latul sub transversală. VIDEO

Min. 65: Rîmniceanu respinge în corner, de sub transversală, șutul lui Ongenda din lovitură liberă de la peste 25 de metri.

Min. 55: Al. Vlad execută o loitură liberă de la 18 metri, puțin peste poarta lui Pap.

Min. 44: Șutul lui Edjouma de la peste 20 de metri este reținut de Rîmniceanu.

Min. 5: Șutul lui Lopes la colțul scurt este reținut de Pap.

Min. 1: A început partida.

24-07-2021
14:09

Echipele de start la FC Voluntari - FC Botoșani

Au apărut echipele de start la FC Voluntari – FC Botoșani.

  • FC Voluntari: Rîmniceanu – Achim, Tamaș, Armaș – Ricardinho, L. Fulop, Rață, A. Vlad – M. Lopes, Paraschiv, M. Ilie. Rezerve: V. Neacșu, V. Andres, Briceag, C. Costin, Tavares, N. Roșu, F. Bălan, R. Ion, V. Angelov. Antrenor: Liviu Ciobotariu
  • FC Botoșani: Pap – Braun, Racovițan, Șeroni, Țigănașu – Ongenda, Edjouma, Papa – Kage, Sila, Fili. Rezerve: Contra, Moescu, Patache, Remacle, Tîrcoveanu, Croitoru, Dragu, Petkovski, Roman. Antrenor: Marius Croitoru
24-07-2021
13:53

Istvan Kovacs va arbitra derby-ul FCSB - Universitatea Craiova

Derby-ul FCSB – Universitatea Craiova, care se va disputa duminică, de la ora 21:30, pe Arena Națională, va fi condus la centru de arbitrul Istvan Kovacs. El va fi ajutat la linii de asistenţii Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene, rezervă va fi Marcel Bîrsan, iar observator Eduard Dumitrescu.

23-07-2021
15:36

FC Argeș - UTA 0-1 (Dangubic 4)

Final de meci

Min 80: Andrei Pițian trimite cu capul peste poartă după un corner

Min 75: Dangubic ratează o ocazie imensă și trimite din cădere, cu poarta goală, peste.

Min 66: Lupeta recuperează o minge, pe care i-o pasează lui Ișfan, dar care trimite peste poartă.

Min. 4: GOOOL UTA! Dangubic înscrie superb, cu călcâiul, de la 7-8 metri de poarta lui Greab.

VEZI VIDEO CU GOLUL AICI

Min. 1: A început partida.

23-07-2021
14:53

Echipele de start la FC Argeș - UTA Arad

Au apărut echipele de start la FC Argeș – UTA Arad.

  • FC Argeș: Greab – Tofan, Turda, Boldor, Mușat – Meza Colli, I. Șerban – C. Tănase, Ișfan, Dumitrașcu – Lupeta. Rezerve: Croitoru, Telcean, Viana, J. Miguel, Ruan, Pițian, De Jonghe, Moisie, Honciu. Antrenor: Andrei Prepeliță
  • UTA: Fl. Iacob – Shlyakov, Vinko, Erico, Vukcevic – Passaglia, Batha – Miculescu, Ubbink, Antal – Dangubic. Rezerve: Balauru, Baravykas, Tomozei, Bustea, Vorobjovas, Roger, Negoescu, Mar, Benga. Antrenor: Laszlo Balint

Etapa a 2-a din Liga 1 are loc în acest weekend, începând de vineri, 23 iulie, și având capăt de drum luni, 26 iulie. Capetele de afiș ale acestei runde sunt FCSB – Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948 – Dinamo.

Programul etapei a 2-a din Liga 1

Vineri, 23 iulie

  • ora 18:30 FC Argeș – UTA
  • ora 21:30 CS Mioveni – Rapid

Sâmbătă, 24 iulie

  • ora 18:30 FC Voluntari – FC Botoșani
  • ora 21:30 Academica Clinceni – CFR Cluj

Duminică, 25 iulie

  • ora 18:30 Farul – Gaz Metan
  • ora 18:30 FCSB – Universitatea Craiova

Luni, 26 iulie

  • ora 18:30 Chindia – Sepsi
  • ora 21:30 FC U Craiova 1948 – Dinamo

Duelul promovatelor la Mioveni, în etapa a 2-a a Ligii 1

Etapa începe vineri, 23 iulie, cu primele partide: FC Argeș – UTA și CS Mioveni – Rapid. La Pitești, se vor afla față în față două echipe care sezonul trecut, deși nou promovate atunci, au lăsat o bună impresie și s-au aflat până aproape de finalul sezonului regulat de un loc de acces în play-off.

ADVERTISEMENT

În prima etapă a acestui sezon, UTA a făcut egal alb acasă cu Farul, deși a avut în ultimele 12 minute superioritate numerică de doi jucători, arătând că are probleme în compartimentul ofensiv. Piteștenii au pierdut cu 0-1 la Craiova, în fața echipei ce a clacat în Europa pe terenul albanezilor de la Laci, dar la scorul de 0-0 au ratat o imensă ocazie.

FC Argeș, fără golgeterul Cephas Malele, se vede că a pierdut mult din forța atacului și probabil că va avea probleme la acest capitol, dacă nu reușește să transfere un jucător de calitate pe acest post. Și UTA suferă tot pe probleme ofensive, dar rămâne de văzut dacă sosirea croatului Dangubic poate rezolva această carență.

ADVERTISEMENT

Seara, la Mioveni, avem duelul noilor sosite în Liga 1. Echipa locală, care a obținut accesul în categoria maximă în urma barajului, întâlnește pe Rapid, cea care a promovat direct, de pe locul 2 în play-off. Se anunță un meci echilibrat, dar posibil nu prea bogat în goluri.

Mioveni a pierdut primul meci la Mediaș cu 1-0, deși a dominat clar ultimele 20 de minute, în timp ce Rapid, la prima apariție în Liga 1 după o absență de șase ani, a obținut primele trei puncte în fața a 15.000 de suporteri, 1-0 cu Chindia pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj merge la Clinceni în etapa a 2-a din Liga 1. Duminică e derby-ul FCSB – Universitatea Craiova

Sâmbătă, 24 iulie, se joacă FC Voluntari – FC Botoșani și Academica Clinceni – CFR Cluj. FC Voluntari era considerată mare favorită în  prima etapă cu echipa de puști a lui Dinamo, dar a pierdut, surprinzător, cu 2-3 și acum are o misiune grea, pentru că moldovenii, deși au pierdut câțiva jucători buni, se pare că au găsit alții la fel de valoroși și vor din nou în play-off.

Campioana CFR Cluj e înainte de returul cu Lincoln din Champions League și merge tot în Ilfov, dar la Clinceni. Academica a arătat rău în prima etapă, la Sf. Gheorghe, însă un singur meci nu poate fi relevant. Nici Clujul nu joacă foarte bine, dar are deja trei puncte după ce a învins acasă pe FC U Craiova 1948 cu 3-2.

ADVERTISEMENT

Duminică, 25 iulie, avem Farul – Gaz Metan și primul meci mare al ediției, FCSB – Universitatea Craiova, două dintre ambasadoarele noastre în Conference League. Dacă va băga din nou copiii de 17 și 18 ani, FCSB va risca serios în fața unui adversar care și așa e sub mare presiune după eșecul din Europa, de la Laci. Eșec care s-a soldat cu demiterea grecului Marinos Ouzounidis, echipa urmând a fi condusă de pe bancă la partida cu FCSB de secundul Dragoș Bon.

Nu e genul de partidă în care antrenorii să meargă la luptă cu rezervele pentru a se proteja pentru returul din Conference League. Sunt multe ambiții, orgolii în joc de ambele părți și cele două echipe au nevoie și de rezultate pentru a mai stopa nemulțumirile fanilor.

Interes enorm în Bănie pentru meciul FC U Craiova – Dinamo

Luni, 26 iulie, sunt programate ultimele două meciuri: Chindia – Sepsi și FC U Craiova 1948 – Dinamo. Covăsnenii ar putea odihni o parte dintre titulari, pentru că joia viitoare e returul cu Spartak Trnava.

La Craiova, interesul e mare în jurul meciului, chiar dacă Dinamo are acum doar o echipă din propria pepinieră. „Câinii” cei mici au reușit să bată Voluntari și vor să surprindă echipa lui Adi Mutu chiar în Bănie.

ADVERTISEMENT