Sport

Casa Pariurilor Liga 1, etapa a 23-a. Academica, umilită de Farul într-un meci cu 10 goluri!!! Cum arată clasamentul

FANATIK vă prezintă informații despre meciurile din etapa a 23-a din Casa Pariurilor Liga 1, care vor avea loc în perioada 28-31 ianuarie, capul de afiș fiind derby-ul Dinamo - FCSB
Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 23a Academica umilita de Farul intrun meci cu 10 goluri Cum arata clasamentul
Damien Dylan Dussaut si Alexandru Luca Florica in meciul de fotbal dintre Academica Clinceni si Farul Constanta, restanta contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu, joi 17 februarie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
17-02-2022
21:00

Gabi Iancu și-a adus aminte de umilința cu Germania după meciul cu Clinceni

Gabi Iancu a jucat primul meci de la revenirea la Farul Constanța și a reușit să marcheze în poarta celor de la Clinceni. 

Victoria la scor i-a adus însă aminte de o umilință pe care a trăit-o cu echipa națională de tineret în fața Germaniei, scor 0-8:Îmi trebuia un gol. Am jucat bine și personal și colectiv. Am putut să pasăm, ne-am creat multe ocazii. Moralul meu este bun. Am zis că jucăm, ce puteam face. Am fost nemți, nemți, nemți! S-a mai întâmplat să schimbăm și să primim gol. La 2-0, au dat un gol, dacă mai dădeau unul ce făceam, era periculos.

Noi oricum jucăm cu trei atacanți. M-am simțit bine cu ei și cred că și ei s-au simțit bine cu mine. Mă bucur că am marcat toți. Am mai primit opt goluri la un meci, România – Germania”, a declarat atacantul la finalul meciului cu ilfovenii pentru Digi Sport.

17-02-2022
20:35

Andrei Ureche, fără cuvinte după ce a luat opt goluri de la Farul

Portarul de 23 de ani al celor de la Academica Clinceni și-a găsit cu greu cuvintele la interviul Digi Sport de la finalul meciului: „Sunt foarte mâhnit, foarte supărat! Nu cred că am trăit niciodată o umilință atât de mare. Îmi găsesc greu cuvintele, dar trebuie să mergem mai departe. Am încercat cât s-a putut să nu iau atât de multe goluri. Din păcate azi n-am fost concentrați 100%. Mai mult am făcut act de prezență și chestia asta mă deranjează. Dacă nu intri conectat 100% nu ai nicio șansă. S-a văzut la Farul că și-a dorit mai mult decât noi, jucătorii lor au alergat mai mult. Nu știu câtă lume crede în noi. Uneori mă îndoiesc și eu de mine, că nu știu dacă fac lucrurile corecte sau greșite.

Nu reușim să câștigăm sau să facem măcar un egal. Vine play-out-ul imediat și atunci orice meci o să fie foarte important. Dacă vom juca de această manieră nu avem nicio șansă, dar dacă vom schimba ceva, dacă ne vom dori mai mult, atunci altfel vor sta lucrurile. E greu de digerat acest meci. Clar că cei de la Farul mi-au dat o lecție. E un duș rece pe care mi l-au dat. E foarte greu de uitat acest meci”.

17-02-2022
19:54

Cum arată clasamentul din Liga 1 după Academica - Farul 2-8

Într-o restanță contând pentru etapa a 23-a din Casa Pariurilor Liga 1, Farul a umilit în deplasare Academica Clinceni cu un neverosimil 8-2 și și-a asigurat în mare măsură prezența în play-off.

17-02-2022
16:52

Academica - Farul 2-8 (Alghoul 26 pen., Holzman 78 / Betancor 12 pen., 84, Iancu 18, Grameni 28, Nedelcu 55, Ad. Petre 74, Boboc 80, Moldoveanu 86)

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 86: GOOOL FARUL! Marchează și Moldoveanu, cu un șut de la 16 metri, după o pasă a lui Betancor.

Min. 84: GOOOL FARUL! Jefte Betancor reușește dubla.

Min. 80: GOOOL FARUL! Boboc majorează diferența cu un șut plasat din marginea careului mare.

Min. 78: GOOOL ACADEMICA! Holzman reduce din handicap după o gafă a lui Dussaut.

Min. 74: GOOOL FARUL! Adrian Petre profită de o respingere greșită a portarului Ureche și înscrie cu un șut din mijlocul careului.

Min. 55: GOOOL FARUL! Nedelcu înscrie cu capul din 6 metri, după o centrare a lui Ciobanu.

Min. 28: GOOOL FARUL! Grameni reia în plasă din 6 metri centrarea lui Dussaut.

Min. 26: GOOOL ACADEMICA! Alghoul reduce din handicap din penalty.

Min. 18: GOOOL FARUL! Centrarea lui De Nooijer de pe stânga este reluată imparabil cu capul în plasă de Gabi Iancu.

Min. 12: GOOOL FARUL! Luca Florică îl faultează în careu pe Ciobanu, iar Betancor transformă cu siguranță penalty-ul acordat.

Min. 1: A început partida.

Restanța Academica – Farul, din cadrul etapei a 23-a din Casa Pariurilor Liga 1, se va juca joi, 17 februarie, începând cu ora 20:00, pe stadionul „Marin Anastasovici” din Giurgiu..

Au apărut echipele de start.

  • Academica: Ureche – Rufati, Cmovs, Corinus, Florică – De Amorim, Tsvetkov, Alghoul – Holzmann, Plazibat, R. Ion. Rezerve: Bolboașă, C. Ion, Obedeanu, Iana, Vrdoljak, Dumitrache, Longher, Goma, Sterian. Antrenor: Florin Stîngă
  • Farul: Aioani – Dussaut, Larie, Ghiță, De Nooijer – Ciobanu, Artean, Grameni – Iancu, Betancor, Omoh. Rezerve: Brănescu, Boboc, Mladen, Nedelcu, Radaslavescu, Purece, Moldoveanu, Pitu, Ad. Petre. Antrenor: Gheorghe Hagi
30-01-2022
14:24

FC U Craiova 1948 - FC Argeș 1-0 (Sidibe 60)

FC U Craiova a obținut o victorie la limită pe propriul teren, scor 1-0, cu FC Argeș, echipă implicată în lupta pentru play-off, însă nu scapă de locul care duce la baraj. De cealaltă parte, piteștenii ocupă poziția a opta în clasamentul Ligii 1.

Min. 90+4: Fluier final pe arena „Ion Oblemenco” din Craiova.

Min. 78: Ocazie FC U Craiova 1948: Compagno șutează periculos, din afara careului, dar mingea trece puțin pe lângă poarta apărată de Greab.

 Min. 60: Goool FC U Craiova 1948! Sidibe profită de gafa uriașă a defensivei piteștene și înscrie din fața porții, la capătul unei faze încâlcite.

Min. 54: Baeten șutează năprasnic din apropierea careului, însă Greab reușește să respingă.

Min. 48: Asamoah caută poarta dintr-o poziție periculoasă, dar mingea trece pe lângă.

Min. 46: A început repriza secundă.

Min. 45: Pauză pe arena „Ion Oblemenco”.

Min. 32: Oltenii continuă să preseze. Găsit liber pe partea dreaptă, Huyghebaert trimite în centrul careului, însă Baeten nu prinde nici de această dată cadrul porții.

Min. 4: Ocazie FC U Craiova 1948 Asamoah îi oferă o pasă excelentă în diagonală lui Baeten, care șutează de la marginea careului, dar mingea trece puțin peste poarta lui Greab.

Min. 1: A început partida.

Vezi aici cele mai importante faze

FC U Craiova 1949: Popa – Huyghebaert, Kovacic, Diallo, Negru – Asamoah, Achim – Baeten, Sidibe, van Durmen – Bălan. Rezerve: Mogoșanu, Paramatti, Bușu, Albu, Pop, Marquet, Ondaan, Bauza, Compagno. Antrenor: Nicolo Napoli.

FC Argeș: Greab – Tofan, Miguel, Turda, Latovlevici – Meza Colli, Șerban, Raynov – Said, Arias, Ișfan. Rezerve: Croitoru, Viana, Dobrosavlevici, Mușat, Dumitrașcu, Dumitru, Honciu, Palic, Fatai. Antrenor: Andrei Prepeliță.   

30-01-2022
13:14

Chindia Târgoviște - CS Mioveni 0-0

Chindia Târgoviște și CS Mioveni au încheiat la egalitate, scor 0-0, duelul disputat duminică, pe arena „Ilie Oană” din Ploiești. După 23 de etape, elevii lui Emil Săndoi ocupă poziția a 12-a în clasament, la un punct în spatele adversarei din această după-amiază.

Min. 90+3: Fluier final

Min. 87: Ratare uriașă Chindia. Cherchez îl lobează pe Dican, dar Scarlatache reușește să respingă de pe linia porții. 

Min. 67: Ocazie CS Mioveni. Blănaru ia o acțiune pe cont propriu, intră în careu și se pregătește să șuteze, dar este blocat în ultimul moment de Căbuz.

Min. 56: Ocazie Chindia. Paul Iacob reia periculos cu capul din corner, dar mingea trece puțin peste poarta lui Ducan.

Min. 46: A început repriza secundă.

Min. 45: Ocazie Chindia. Florea trimite cu efect, la colțul lung, însă Ducan reușește să respingă în lateral. Pauză pe arena „Ilie Oană” din Ploiești. 

Min. 23: Ocazie CS Mioveni. Vereș caută poarta cu un șut de la distanță, dar Căbuz e la post și reține fără probleme.

Min. 16: CS Mioveni cere penalty după un presupus henț comis în careu de Martac. Centralul Istvan Kovacs lasă, însă, jocul să continue.

Min. 1: A început partida.

Vezi aici cele mai importante faze

Chindia Târgoviște: Căbuz – Ioniță, Iacob, Pițian, Martac – Butean, Kocic, Popadiuc, Corbu – Popa, Florea. Rerzerve: Moldovan, Celea, Sila, Atanase, Șerban, Matiș, Cantave, Rrumbullaku, Cherchez. Antrenor: Emil Săndoi

CS Mioveni: Ducan – Scarlatache, Balaur, Garutti – Oancea, Vereș, Dumitriu, Burnea – Sanoh, Buziuc, Rădescu. Rerzerve: Popescu, Toma, Șerbănică, Iacob, Coșereanu, Raicea, Voinea, Blănaru, Panait. Antrenor: Alexandru Pelici.

29-01-2022
15:08

Denis Ciobotariu, declarația etapei a 23-a în Liga 1

Denis Ciobotariu a oferit o declarație savuroasă după ce a marcat ultimul gol al meciului câștigat de FC Voluntari, scor 3-1, cu Gaz Metan Mediaș. Fundașul în vârstă de 23 de ani a punctat din centrarea lui Constantin Budescu și a discutat despre secretul formației pe care o pregătește tatăl său, Liviu Ciobotariu.

„Acest rezultat ne dă șanse mai mari să fim în play-off. E un motiv în plus de bucurie, dar încă nu s-a terminat nimic.

I-am mulțumit lui Budescu pentru pasa de gol. Pentru acest gen de faze a venit aici, pentru creativitatea lui. Ne bucurăm că este aici. Acesta este doar începutul, este o îmbunătățire față de primul meci. Jucăm mult mai bine, cu mai multă încredere, arătăm și mai bine din punct de vedere fizic.

Am puțină gheață aici pentru cap, pentru lovitura din prima repriză… și pentru un spriț cu Tamaș (râde). Glumesc, trebuie să ne pregătim foarte bine pentru următorul meci, așa cum am făcut-o și săptămâna asta. Sperăm să luăm toate cele trei puncte în următorul meci.

Tamaș înseamnă foarte mult pentru noi, este un jucător cu atâta experiență. Are un caracter diferit, dar un caracter foarte plăcut, e foarte plăcut în echipă și are niște calități care nu prea se găsesc în Liga 1”, a declarat Denis Ciobotariu, FC Voluntari – Gaz Metan 3-1.

29-01-2022
12:28

FC Voluntari - Gaz Metan Mediaș 3-1 (Rață 2, Nemec 21, Ciobotariu 66/ Irobiso 45)

FC Voluntari a obținut o victorie importantă pe teren propriu, scor 3-1, în fața celor de la Gaz Metan Mediaș, grație golurilor marcate de Vadim Rață (minutul 2), Nemec (21) și Ciobotariu (66). Pentru formația oaspete a punctat Irobiso, chiar înaintea pauzei, cu largul concurs al portarului Popa.

În urma acestui rezultat, ilfovenii au acumulat 41 de puncte, consolidându-și, practic, poziția a treia în clasament, la patru lungimi distanță de FC Botoșani, care are, însă, un meci mai puțin.

Min. 90+3. Final de meci.

Min. 66: Goool FC Voluntari! Denis Ciobotariu majorează din nou avantajul echipei sale cu o lovitură de cap, din centrarea excelentă a lui Budescu.

Min. 63: Ocazie FC Voluntari. Nemec șutează dintr-o poziție ideală, dar mingea se duce mult peste poarta medieșenilor.

Min. 45: A început repriza secundă.

Min. 45: Goool Gaz Metan! Trif profită de eroarea goalkeeperului advers și îl servește în fața porții pe Irobiso, care îndeplinește, practic, o simplă formalitate. Pauză pe arena din Voluntari.

Min. 26: Ocazie Gaz Metan. Trif caută poarta dintr-o poziție ideală, dar Popa e la post și reține fără probleme. 

Min. 21: Goool FC Voluntari! Adam Nemec îl învinge pe Vâlceanu cu un șut năsprasnic, de la marginea careului.

Min. 2: Goool FC Voluntari! Vadim Rață deschide scorul cu un voleu superb, din afara careului.

Min. 1: A început partida.

Vezi aici cele mai importante faze

FC Voluntari: Popa – Briceag, Armaș, Tamaș, Ciobotariu – Rață, Meleke – Gheorghe, Fulop, Costin – Nemec. Rezerve: Râmniceanu, Ricardinho, Achim, Tavares, Ilie, Merloi, Budescu, Golan. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Gaz Metan Mediaș: Vâlceanu – Kanda, Fili, Horj, Dobrescu – Lisandru, de Moura, Junior – Grădinaru, Irobiso, Trif. Rezerve: Buzbuchi, Avram, Costea, Gașpar, Iancu, Chamed. Antrenor: Ilie Poenaru.

29-01-2022
09:31

Academica Clinceni - Farul Constanța se va juca pe 17 februarie

Așa cum Gică Popescu anunța, meciul dintre Academica Clinceni și Farul Constanța a fost amânat din cauza faptului că ilfovenii nu pot alinia pe foaia de joc 13 jucători, printre care și un portar. Portarul Andrei Ureche a fost testat pozitiv la COVID și echipa lui Adrian Falub a rămas fără niciun goalkeeper.

Conform Digi Sport, partida va fi reprogramată pentru data de 17 februarie, de la ora 20:00. Directorul sportiv al Clinceniului, Augustin Călin, a declarat că încă trei jucători au fost depistați pozitiv la COVID: „Avem 3 noi jucători testați pozitiv cu COVID, plus preparatorul fizic. Nu cred că putem găsi 13 să-i trecem pe foaie”.

28-01-2022
21:41

Academica Clinceni - Farul e pus sub semnul întrebării din cauza COVID-19

Academica Clinceni – Farul e programat sâmbătă, 29 ianuarie, de la ora 17:00, dar sunt șanse mari ca meciul să nu aibă loc. Din cauza infectării cu coronavirus, ilfovenii nu au 13 jucători valizi (printre care un portar), așa cum prevede regulamentul. 

„Avem 3 noi jucători testați pozitiv cu COVID, plus preparatorul fizic. Nu cred că putem găsi 13 să-i trecem pe foaie”, a declarat Augustin Călin, directorul sportiv al ilfovenilor, la Digi Sport.

28-01-2022
20:08

Casa Pariurilor Liga 1, etapa a 23-a: program, rezultate și clasament

Vineri, 28 ianuarie

  • Sepsi Sf. Gheorghe – Universitatea Craiova 3-1 (Luckassen 1, Achahbar 53, 61 / Koljic 8)

Sâmbătă, 29 ianuarie

  • ora 14:00 FC Voluntari – Gaz Metan
  • ora 17:00 Academica Clinceni – Farul
  • ora 20:00 Rapid – UTA

Duminică, 30 ianuarie

  • ora 14:00 Chindia – CS Mioveni
  • ora 17:00 FC  U Craiova – FC Argeș
  • ora 20:00 Dinamo – FCSB

Luni, 31 ianuarie

  • ora 20:00 CFR Cluj – FC Botoșani

Dacă în majoritatea campionatelor de pe continent este pauză, ca urmare a faptului că în calendarul FIFA este prevăzută penultima pauză necesară disputării preliminariilor CM în America de Sud, America de Nord și Centrală și în Asia, în Casa Pariurilor Liga 1 se va juca normal în acest weekend, începând de vineri, 28 ianuarie și punând punct luni, 31 ianuarie.

Iar momentul de vârf, indiferent de pozițiile din clasament, va fi eternul derby de București, Dinamo – FCSB.

ADVERTISEMENT

Casa Pariurilor Liga 1, programul etapei a 23-a

Vineri, 28 ianuarie

  • ora 20:00 Sepsi Sf. Gheorghe – Universitatea Craiova

Sâmbătă, 29 ianuarie

  • ora 14:00 FC Voluntari – Gaz Metan
  • ora 17:00 Academica Clinceni – Farul
  • ora 20:00 Rapid – UTA

Duminică, 30 ianuarie

  • ora 14:00 Chindia – CS Mioveni
  • ora 17:00 FC  U Craiova – FC Argeș
  • ora 20:00 Dinamo – FCSB

Luni, 31 ianuarie

  • ora 20:00 CFR Cluj – FC Botoșani

Cine transmite la tv meciurile din etapa a 23-a din Casa Pariurilor Liga 1

Toate cele 8 partide ale etapei a 23-a din Casa Pariurilor Liga 1 vor fi televizate în direct de posturile de televiziune Digi Sport 1, Telekomsport și Look Plus/Look Sport, dar vor putea fi urmărite și în format LIVE VIDEO pe site-ul FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

În plus, ca un bonus, partida de sâmbătă seara de pe „Arena Națională”, Rapid și UTA Arad, care va începe la ora 2o:00, va fi televizată și de Prima TV, al patrulea post care a obținut dreptul să transmită câte un joc din fiecare etapă.

Sepsi – Universitatea Craiova deschide etapa a 23-a din Casa Pariurilor Liga 1

Etapa debutează vineri seară cu partida de la Sfântu Gheorghe. La Sepsi, dezamăgirea e mare, după eșecul de la Botoșani, pentru că acum obiectivul intrării în play-off s-a îndepărtat aproape de tot.

ADVERTISEMENT

Totuși, antrenorul oltenilor, Laurențiu Reghecampf, spune că acest lucru nu va conta prea mult și e convins că va avea viață teribil de grea cu oamenii lui Cristiano Bergodi.

Farul, deplasare formalitate la Clinceni?

Sâmbătă și duminică sunt programate câte trei partide. Sâmbăta începe pe stadionul din Voluntari, unde echipa locală întâlnește un Gaz Metan care deși are serioase probleme financiare continuă să surprindă prin rezultate, câștigând în prima etapă din 2022 la Arad.

ADVERTISEMENT

FC Voluntari s-a întărit considerabil prin venirea magicianului Budescu la mijloc, dar antrenorul Liviu Ciobotariu spune că forța echipei sale până acum a constat în coeziunea grupului, nu în valoarea vreunui jucător și speră să rămână așa în continuare.

Gică Hagi merge să profite de degringolada de la Clinceni, unde abia se poate încropi o echipă și aceea cu mulți jucători de la tineret. Farul e cel mai mare solist al etapei iar o victorie, absolut normală, ar consolida locul 6, ultimul de acces în play-off.

Rapid – UTA se joacă pe „Arena Națională”

Ultimul meci de sâmbătă seară este o confruntare între două foste campioane ale României din anii ′90. Rapid și UTA vor juca pe „Arena națională” acest meci, nici acum giuleștenii neputându-se bucura de inaugurarea bijuteriei noului stadion.

UTA vine după o serie neagră de nouă meciuri fără victorie, care a scos-o aproape 90 la sută din lupta pentru play-off, Rapid trebuie să rămână aproape de Farul și Universitatea Craiova.

Cele trei partide de duminică încep la Ploiești, cu un meci aproape derby ca distanță redusă, Chindia – CS Mioveni, în care așteptăm multă determinare de ambele părți, mult angajament în zona mediană, puține faze de poartă și foarte probabil puține goluri.

FC U Craiova 1948 are primul joc pe teren propriu cu Nicolo Napoli la a opta revenire în Bănie, iar adversarul nu e deloc unul lejer, cu obiectiv de play-off. FC Argeș are potențial de a crea mare pericol la poarta juveților și pentru a spera la locul 6 trebuie să joace obligatoriu la victorie.

Duminică e marele derby Dinamo – FCSB, arbitrat de Ovidiu Hațegan

Seara, stadionul Dinamo va fi sigur mult prea mic pentru interesul fanilor când e vorba de derby de București. Sigur se va juca cu casa închisă, pe locurile permise ca număr de regulamentele sanitare. Dinamo e în situație critică, pe loc retrogradabil, FCSB e pe locul 2, la distanță mare de liderul CFR Cluj. Dar Dinamo s-a întărit serios în ultimele zile.

Au fost aduși de la CFR Cluj experimentatul mijlocaș ofensiv Jonathan Rodriguez și vârful Dușan Celar, iar de la Craiova a sosit mijlocașul defensiv Antoni Ivanov. Cum între buturi acum se află un portar de calitate, portughezul Cristiano de la CFR Cluj, și rezerva lui, francezul Chesneau e și el destul de bun, Flavius Stoican poate fi mai optimist.

La FCSB, vor reveni titularii pe cele două benzi laterale în apărare, Vali Crețu și Risto Radunovic, dar va zbura din echipă vârful Claudiu Keșeru, extrem de șters runda trecută cu CFR Cluj, fapt care l-a determinat pe patronul Gigi Becali să ordone îndepărtarea lui din planurile tactice ale antrenorului Toni Petrea.

Asta înseamnă că fie tânărul Dumiter, fie Florin Tănase vor prelua atribuțiile lui Keșeru în centrul linie de atac, Florinel Coman fiind socotit ca încă insuficient de pregătit pentru a juca din primul minut și pe un post atât de dificil.

Derby de București va avea parte și de o brigadă de arbitri pe măsura importanței jocului. Cel mai bun arbitru român din ultimii ani, Ovidiu Hațegan din Arad, va fi cel care va conduce acest meci în care se pot produce destule evenimente între jucători, pentru că va fi conectare uriașă din partea fiecărui fotbalist, care va dori să dea totul în acest meci.

ADVERTISEMENT