Sport

Liga 1, etapa a 25-a. FC U Craiova 1948 – FC Botoșani 3-2. Oltenii produc o nouă surpriză sub comanda lui Nicolo Napoli. Video

FANATIK vă prezintă informaţii despre merciurile din etapa a 25-a din Liga 1, care au loc marţi, 8 februarie, miercuri, 9 februarie şi joi, 10 februarie
Liga 1 etapa a 25a FC U Craiova 1948  FC Botosani 32 Oltenii produc o noua surpriza sub comanda lui Nicolo Napoli Video
ADVERTISEMENT
10-02-2022
14:08

FC U Craiova 1948 - FC Botoșani 3-2 (C. Bălan 16, Bauza 22, Compagno 78 / M. Roman II 18, 41)

Min. 78: Goool FC U Craiova 1948! Deși a început meciul ca rezervă, Compagno intră în repriza secundă și face 3-2.

Min. 41: Goool FC Botoșani! Meci excelent făcut de Mihai Roman II, care reușește „dubla” pe Oblemenco.

Min. 22: Goool FC U Craiova 1948! Bauza face 2-1!

Min. 18: Goool FC Botoșani! Mihai Roman II restabilește rapid egalitatea!

Min. 16: Goool FC U Craiova 1948! Claudiu Bălan îl execută pe Pap și deschide scorul!

Min. 1: A început meciul!

Vezi cele mai importante faze

FC U Craiova 1948: Popa – Negru, Kovacic, Diallo(c), Bușu – Achim, Asamoah – Sidibe, Bauza, Van Durmen – C. Bălan; Rezerve: Mogoșanu, Paramatti, D. Albu, Blidar, Pop, C. Albu, Marquet, Ondaan, Compagno; Antrenor: Nicolo Napoli

FC Botoșani: Pap – Braun, Dawa, Haruț, Țigănașu – Dican, Edjouma, Papa(c) – Tîrcoveanu, Roman II, Souza; Rezerve: Contra, Patache, Șeroni, Neciu, Croitoru, Mailat, Fili, Lupeta, Roman I; Antrenor: Marius Croitoru

09-02-2022
14:59

CS Mioveni - Farul Constanța 1-1 (Scarlatache 20 / Ad. Petre 39)

Min. 39: Goool Farul! Adrian Petre restabilește egalitatea la prima ocazie de gol a „marinarilor!”

Min. 25: Ocazie CS Mioveni. Cierpka îl lansează excelent pe Blănaru, Aioani iese din poartă și respinge cu capul până la Raicea, care încearcă șutul, dar goalkeeperul „marinarilor” este atent și reține fără probleme.

Min. 20: Goool CS Mioveni! Scarlatache profită de neatenția apărării oaspeților și înscrie din câțiva metri, după un corner executat de Raicea.

Min. 17. Ocazie Farul. Ciobanu își încearcă norocul cu un șut de la mare distanță, dar mingea trece peste poarta apărată de Ducan 

Min. 1: A început partida.

Vezi cele mai importante faze

CS Mioveni: Ducan – Scarlatache, Garutti, Iacob – Rădescu, Vereș, Cierpka, Bulner – Raicea, Rusu, Blănaru. Rezerve: Popescu, Balaur, Dat, Tomczyk, Sanoh, Coșereanu, Panait, Șerbănică, Oancea. Antrenor: Alexandru Pelici.

Farul Constanța: Aioani – Mladen, Ghiță, Larie, de Nooijer – Boboc, Artean, Ciobanu – Omoh, Petre, Pitu. Rezerve: Dussaut, Nedelcu, Grameni, Radaslavescu, Moldoveanu, Iancu, Purece, Sali. Antrenor: Gică Hagi.

09-02-2022
12:07

Chindia - FC Argeș 1-1 (Dulca 20/ Ișfan 64)

Chindia Târgoviște și FC Argeș au încheiat la egalitate, 1-1, duelul disputat miercuri după-amiază, pe arena „Ilie Oană” din Ploiești. Elevii lui Emil Săndoi au fost cei care au deschis scorul după doar 20 de minute, prin Dulca, dar s-au văzut egalați cu 26 de minute înaintea fluierului final, prin Ișfan.

Min. 90+3: Fluier final.    

Min. 83: Ocazie Chindia. Florea caută poarta de la distanță, dar Greab este atent și respinge.

Min. 75: Said pleacă pe contraatac și îi trimite lui Tofan, dar șutul acestuia din apropierea careului este blocat de apărarea gazdelor.

Min 64: Goool FC Argeș! Mușat repune de la margine până la Fatai, apoi mingea ajunge la Ișfan, care preia și îl învinge pe D. Moldovan cu un șut pe jos, din centrul careului.

Min. 56: Continuă forsingul Chindiei. Florea șutează din apropierea careului, dar goalkeeperul oaspeților are o nouă intervenție reușită.

Min. 51: Ioniță trimite în adâncime pentru Florea, însă Greab e atent și reține fără probleme.

Min. 45: Începe repriza secundă.

Min. 45: Pauză pe arena „Ilie Oană” din Ploiești.

Min. 42: Ocazie FC Argeș. George Ganea încearcă să profite de o gafă în defensiva gazdelor și să trimită peste D. Moldovan, dar acesta îl blochează în ultimul moment. 

Min. 20: Goool Chindia! Dulca preia balonul și înscrie cu o execuție elegantă, din apropiere.

Min. 14: Popa reia periculos cu capul din centrarea aceluiași Florea, dar Greab e atent și reușește să intervină.

Min. 2: Ocazie uriașă Chindia: Popadiuc îl servește excelent pe Florea în fața porții, dar acesta ratează din câțiva metri.

Min. 1: A început partida.

Vezi cele mai importante faze

Chindia: D. Moldovan – Ioniță, Iacob, Pițian, Butean – Sila, Passaglia, Dulca, Popadiuc – Florea, Popa. Rezerve: Pop, Celea, Căpușă, A. Șerban, Cherchez, Corbu, Chunchukov, Cantave, Șerban. Antrenor: Emil Săndoi.

FC Argeș: Greab – Dobrosavlevici, Turda, Miguel – Tofan, Meza Coli, I. Șerban, Tănase, Latovlevici – Ișfan, Ganea. Rezerve: Croitoru, Boldor, Mușat, Viana, Raynov, Palic, C. Dumitru, Said, Fatai. Antrenor: Andrei Prepeliță.

08-02-2022
12:28

Ilie Poenaru, descumpănit după Sepsi - Gaz Metan 2-0: „E foarte greu”

Imediat după fluierul final al meciului de la Sfântu Gheorghe, Ilie Poenaru a recunoscut superioritatea adversarului și l-a felicitat pentru victorie, scoțând în evidență problemele de lot ale echipei sale. Spre deosebire de Sepsi, Gaz Metan a avut o bancă de rezerve formată cu precădere din juniori.

Mă uitam la ce schimbări a făcut Sepsi, ce jucători aveau pe bancă… Eu am terminat meciul cu trei copii, e greu să ținem pasul, dar asta este. Trebuie să ne reorganizăm și să ne prezentăm altfel, pentru că astăzi nu ne-am prezentat așa cum mi-am dorit. Nu am avut acea agresivitate din meciul anterior. Am pierdut meritat, trebuie să recunoaștem și să felicităm Sepsi.

Urmează un meci foarte greu împotriva CFR-ului și trebuie să ne schimbăm. Mă bucur că am găsit un stadion senzațional la Sfântu Gheorghe, oamenii știu ce vor, au investit, investesc în continuare și vor să facă performanță. Sunt lucruri normale la fotbal, să plătești la zi, măcar salariile și să beneficiezi de cele mai bune condiții”, a declarat tehnicianul medieșenilor.

Casa Pariurilor Liga 1 a luat viteza unui tren accelerat, în dorinţa de a ajunge cât mai rapid la ultima gară a sezonului regulat. Marţi, 8 februarie, miercuri, 9 februarie şi joi, 10 februarie au loc partidele etapei a 25-a, o rundă intermediară, iar în weekend vom asista la jocurile din etapa a 26-a.

Programul meciurilor din etapa a 25-a din Liga 1

Marţi, 8 februarie

ora 15:00 Sepsi Sf. Gheorghe – Gaz Metan

ora 17:30 CFR Cluj – UTA

ora 19:55 Voluntari – Rapid

Miercuri, 9 februarie

ora 15:00 Chindia – FC Argeş

ora 17:30 Mioveni – Farul

ora 19:55 Academica Clinceni – FCSB

Joi, 10 februarie

ora 17:00 FC U Craiova 1948 – Botoşani

ora 19:55 Dinamo – Universitatea Craiova

Lupta la cei doi poli ai clasamentului continuă să fie una îndârjită. Deocamdată doar CFR Cluj şi 99.9 la sută FCSB sunt sigure că se vor bate în grupa de şase pentru titlu şi cupele europene. Şanse importante mai au şi Voluntari şi Botoşani, dar nu sunt matematic calificate, în timp ce Universitatea Craiova şi Farul, care întregesc acum acest ansamblu, simt serios în ceafă răsuflarea Rapidului şi a piteştenilor, UTA urmând a intra în discuţii doar dacă ar câştiga la Cluj.

ADVERTISEMENT

Fiecare etapă are deci o importanţă deosebită pentru că mai sunt puţine runde până la gongul final, etapa a 30-a, după care se va trage linia. Deocamdată, în partea de jos Academica Clinceni şi din ce în ce mai mult Dinamo arată a viitoare echipe de Liga a doua, dar desigur că multe se mai pot întâmpla şi în aceste etape şi, mai ales, în cele 14 de play-out.

CFR, fără Bălgrădean şi Camora

CFR primeşte vizita celor de la UTA, care cu Ionuţ Badea pe bancă au reuşit etapa trecută să spargă blocajul de nouă jocuri fără victorie, învingând cu 1-0 pe Sepsi la Arad. Clujenii l-.au adus la paroxism pe Dan Petrescu, pentru că puteau avea acum trei succese din tot atâtea meciuri, dar s-.a întâmplat ceva ireal, fiind egalaţi de fiecare dată cu puţin înainte ca arbitrul să fluiere finalul partidei.

ADVERTISEMENT

La meciul cu UTA, care sezonul trecut, deşi era o nou promovată, a produs aici o mare surpriză, învingând cu 1-0, vor lipsi portarul Bălgrădean şi căpitanul echipei, fundaşul stânga Camora, ambii eliminaţi în etapa precedentă, la Craiova. Vor intra Hindrich în poartă şi Florin Ştefan ca fundaş stânga.

Voluntari, una dintre cele mai în formă echipe din Liga 1

Rapid merge la Voluntari cu obiectivul de a lua trei puncte sau, în cel mai rău caz, să facă un egal, pentru a rămâne în cărţi pentru play-off. O aşteaptă însă un joc deosebit de greu pentru că echipa ilfoveană merge ceas sub comanda lui Liviu Ciobotariu şi are şapte etape de când nu a mai pierdut.

ADVERTISEMENT

Farul, după ce a pierdut acasă etapa trecută cu Chindia, merge la Mioveni, obiectivul fiind să nu piardă acest joc şi să caute pe contraatac să găsească o breşă prin care să speculeze orice şansă. Problema este că lui Gică Hagi îi va lipsi tocmai cel mai important om, golgeterul Jefte Betancour, eliminat etapa trecută.

Argeşul joacă la Ploieşti cu Chindia

O altă formaţie care aspiră la play-off, fiind situată la un punct în spatele lui Farul şi al Universităţii Craiova, este FC Argeş, care nu are deloc un meci uşor la Ploieşti, acolo unde continuă să fie casa Chindiei Târgovişte, în aşteptarea iluzorie a inaugurării noului stadion. FC Argeş a făcut două transferuri, aducând atacanţi. pe George Ganea de la Farul şi pe liberianul Ernest de la Ripensia.

ADVERTISEMENT

Cea mai simpplă misiune se pare că o are FCSB, care merge la Clinceni, lanterna roşie, o echipă ce cu greu reuşeşte să încropească un prim unsprezece în urma valurilor de plecări ale jucătorilor neplătiţi cu lunile. Diferenţa de valoare dintre cele două echipe este colosală, departe de sezonul trecut, când Clinceni urca în play-off şi bătea FCSB în sezonul regulat.

ADVERTISEMENT