LIVE Actualizat 23-08-2021
14:30

Liga 1 etapa a 6-a. CS Mioveni o învinge pe FC U Craiova 1948 datorită golului marcat de Buziuc, din penalty

FANATIK.RO vă oferă toate amănuntele legate de desfăşurarea etapei a 6-a din Liga 1, care va avea loc începând de vineri, 20 august şi până luni, 23 august, inclusiv.
23.08.2021 | 20:39
Liga 1 etapa a 6a CS Mioveni o invinge pe FC U Craiova 1948 datorita golului marcat de Buziuc din penalty
Liga 1 etapa a 6-a. CS Mioveni - FC U Craiova 1948, penultimul meci al rundei. Echipele de start. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
23-08-2021
14:30

CS Mioveni - FC U Craiova 1948 1-0 (Buziuc 13-pen)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

Min. 13 – GOOOL CS Mioveni!!! Buziuc marchează din penalty!

Min. 1 – A început meciul dintre cele două nou-promovate.

Au apărut echipele de start pentru penultimul meci al rundei, CS Mioveni – FC U Craiova 1948:

CS Mioveni: Ducan – Balaur, Scarlatache, Garutti – Șerbănică, Dumitriu, Panait, Oancea – Buziuc, Rusu, Coșereanu

FC U Craiova 1948: Mogoșanu – Huyghebaert, Kovacic, Machado, Negru – Pop, Albu, Asamoah – Baeten, Vieira, Sidibe

22-08-2021
21:08

Adrian Matei, secundul lui Mihai Iosif, prima reacţie după victoria Rapidului cu FC Botoşani

Mihai Iosif nu a putut participa la flash-interviul de la finalul meciului FC Botoşani – Rapid 0-2, după ce FRF a decis ca antrenorii care nu au licenţă PRO să nu poată oferi declaraţii. În locul acestuia a venit Adrian Matei, secundul lui Mihai Iosif.

“Rețeta aceasta ar trebui transmisă și către echipa națională, pentru că am trecut și de al șaselea val fără să primim gol. Linia noastră de apărare și cu portarul, care a apărat foarte bine, ar trebui să fie, cumva, și ei tratați altfel pentru echipa națională.

Rețeta e că încercăm să facem totul pentru club, suntem o familie, plus spiritul suporterilor, care au venit astăzi să ne încurajeze din nou. Peste tot suntem acasă, porțile ni se deschid, nu e echipă mai frumoasă și iubită ca Rapid. Cred că cel mai important pentru noi e să menținem aceeași atmosferă și să ne bucurăm de rezultate.

Toate meciurile au fost dificile, încercăm să le tratăm pe toate la fel și să obținem cât mai mult din ele. Azi am avut și puțină șansă, dar, până la urmă, victoria a fost a noastră”, a declarat Adrian Matei.

22-08-2021
20:31

Program, clasamente şi rezultat în etapa a 6-a din Liga 1

Vineri, 20 august
  • Chindia – Academica Clinceni 2-2 (Popadiuc 17, Florea 57 / Cascini 9, 90+3)
  • Farul – Dinamo 3-0 (Jefte 12, 53, Ganea 57)

Sâmbătă, 21 august

  • U Craiova – Gaz Metan Mediaş 1-0 (Baiaram 55)
  • FC Argeş – CFR Cluj 0-1 (Omrani 30)

Duminică, 22 august

  • UTA – FC Voluntari 2-0 (Miculescu 75, Roger 82)
  • FC Botoşani – Rapid 0-2 (Marzouk 84, Alami 90+2)

Luni, 23 august

  • ora 18:30 Mioveni – FC U Craiova 1948
  • ora 21:30 FCSB – Sepsi Sf. Gheorghe

Clasament Liga 1: 

22-08-2021
15:15

UTA Arad - FC Voluntari 2-0 (Miculescu 75, Roger 82)

Vezi aici cele mai importante faze în format VIDEO

Min. 82 – GOOOL UTA Arad! Roger majorează scorul cu un şut din careu.

Min. 75 – GOOOL UTA Arad! Miculescu deschide scorul cu o lovitură de cap.

Min. 1 – A început meciul.

UTA Arad: Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Baravykas – Antal, Batha, Passaglia, Ubbink – Miculescu, Hora. Rezerve: Balauru, Tomozei, Ilie, Shlyakov, Bustea, Vorobjovas, Roger, Isac, Dangubic. Antrenor: Laszlo Balint.

FC Voluntari: M. Popa – Ricardinho, Tamaș, Armaș, Vlad – Rață, Droppa, Tavares – Lopes, Nemec, I. Gheorghe. Rezerve: Neacșu, Paraschiv, Fulop, Merloi, Ion, Briceag, Achim, Costin. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

21-08-2021
21:14

Jean Vlădoiu, dezamăgit după FC Argeş - CFR Cluj 0-1: "Mai văd şi acest arbitraj"

Jean Vlădoiu a fost dezamăgit de rezultat final din meciul FC Argeş – CFR Cluj 0-1. Oficialul argeşenilor a susţinut că echipa lui a fost dezavantajată de arbitraj.

“Legat de meci, sunt dezamăgit, sunt trist. Mai văd și acest arbitraj. Și la Mioveni am văzut la fel, sunt câteva echipe defavorizate. Văd aceeași fază de 3-4 ori, pentru CFR se judecă într-un fel, pentru noi în alt fel”, a declarat Jean Vlădoiu.

20-08-2021
20:36

Program, clasamente şi rezultat în etapa a 6-a din Liga 1

Programul etapei a 6-a din Liga 1

Vineri, 20 august

  • Chindia – Academica Clinceni 2-2 (Popadiuc 17, Florea 57 / Cascini 9, 90+3)
  • Farul – Dinamo 3-0 (Jefte 12, 53, Ganea 57)

Sâmbătă, 21 august

  • U Craiova – Gaz Metan Mediaş 1-0 (Baiaram 55)
  • FC Argeş – CFR Cluj 0-1 (Omrani 30)

Duminică, 22 august

  • ora 18:30 UTA – Voluntari
  • ora 21:30 Botoşani – Rapid

Luni, 23 august

  • ora 18:30 Mioveni – FC U Craiova 1948
  • ora 21:30 FCSB – Sepsi Sf. Gheorghe

Clasament Liga 1: 

 

20-08-2021
15:13

Chindia - Academica Clinceni 2-2 (Popadiuc 17, Florea 57 / Cascini 9, 90+3)

Vezi aici cele mai importante faze în format VIDEO

 

Min. 90+3 – GOOOL ACADEMICA CLINCENI: Kazlauskas centrează în mijlocul careului gazdelor și Cascini marchează cu un șut în forță.

Min. 57 – GOOOL CHINDIA: Daniel Florea îi aduce în avantaj pe târgovișteni cu un șut plasat la vinclu de la 12 metri lateral stânga.

Min. 17 – GOOOL CHINDIA: Popadiuc a primit o pasă pe culoar și a șutat de la 10 metri lateral dreapta reușind să înscrie cu largul concurs al portarului Păun.

Min. 9 – GOOOL ACADEMICA CLINCENI: Gazdele nu au reușit să respingă un balon din propriul careu, Omoh i-a pasat scurt lui Cascini și acesta a înscris cu un șut plasat de la 12 metri.

Min. 1 – A început meciul Chindia – Academica Clinceni

Chindia: Căbuz – Căpușă, Celea, Baxevanos, C. Dinu – D. Popa, Iacob, Dulca, Popadiuc – Matiș, Florea. Rezerve: Pop, Cantave, Neguţ, A. Şerban, Cerchez, Roumpoulakou, Suciu, M. Șerban, Corbu. Antrenor: Emil Săndoi.

Academica Clinceni: Păun – Achim, Jutric, Patriche, Pârvulescu – Cascini, Ventura – Longher, De Amorim, Omoh – Vellios. Rezerve: Ureche, Bilali, Gardoș, Gavra, Cioiu, Kazlauskas, Dumitrache, L. Filip, Holzmann. Antrenor: Ilie Poenaru.

În acest weekend urmează se se desfăşoare partidele corespunzând etapei a 6-a din Liga 1, începând cu ziua de vineri, 20 august şi terminând luni, 23 august, fiind programate, ca şi până acum, fix câte două partide de fiecare zi şi exact la aceleaşi ore: prima la ora 18:30, a doua la ora 21:30.

Programul etapei a 6-a din Liga 1

Vineri, 20 august

ora 18:30 Chindia – Academica Clinceni

ora 21:30 Farul – Dinamo

Sâmbătă, 21 august

ora 18:30 Craiova – Gaz Metan

ora 21:30 FC Argeş – CFR Cluj

Duminică, 22 august

ora 18:30 UTA – Voluntari

ora 21:30 Botoşani – Rapid

Luni, 23 august

ora 18:30 Mioveni – FC U Craiova 1948

ora 21:30 FCSB – Sepsi Sf. Gheorghe

Vineri se joacă aşadar primele două meciuri din această rundă. La Buzău Chindia Târgovişte primeşte în calitate de gazdă pe Academica Clinceni, singura formaţie care are cinci eşecuri din tot atâtea meciuri. Cu alte cuvinte nu a făcut nici un punct în acest sezon şi primarul localităţii a anunţat că dacă va urma al şaselea antrenorul Ilie Poenaru va fi demis.

ADVERTISEMENT

Cu Ilie Poenaru Academica Clinceni a obţinut accesul în Liga 1 şi, mai mult, anul trecut, la doar al doilea sezon în eşalonul de elită, a izbutit marea performanţă de a se califica în play-off, adică în primele şase echipe ale campionatului. Cu toate acestea conducerea localităţii nu mai poate aştepta şi fără un rezultat pozitiv vineri Ilie Poenaru va fi doar istorie la Clinceni.

Farul – Dinamo, cu casa închisă!

Tot vineri, de la ora 21:30 se joacă Farul – Dinamo. Şi nu se face oricum, ci cu casa închisă, toate locurile disponibile în limta acelui 75 la sută din numărul total fiind vândute, mai bine de câteva sute ajungând şi la fanii dinamovişti. Farul e evident favorită în faţa unei echipe care a aflat recent că nu se va ridica interdicţia la transferuri şi care din nou se va baza mai mult de copii.

ADVERTISEMENT

Următoarele două meciuri au loc sâmbătă, 21 august. Prima partidă este Craiova – Gaz Metan, în care echipa lui Laurenţiu Reghecampf va căuta a treia victorie din acest sezon. Problema lui Reghe rămâne vârful de atac, chiar dacă premisele pentru revenirea lui Andrei Ivan sunt destul de optimiste. Situaţia golgeterului echipei din anii anteriori, bosniacul Elvir Koljic îngrijorează şi de asemeni faptul că echipa nu reuşeşte să aibă continuitate, după 3-0 cu Voluntari urmând 0-1 la Arad.

Marius Şumudică, în conflict cu greii vestiarului lui CFR Cluj

Ziua de sâmbătă, 21 august, se încheie cu partida de seară FC Argeş – CFR Cluj. Piteştenii au obţinut în ultima rundă, la Sf. Gheorghe, prima victorie din acest sezon, dar acum întâlnesc liderul cu punctaj maxim, aflat într-un moment tensionat, ca urmare a relaţiilor încordate din vestiar între antrenorul Marius Şumudică şi greii echipei (Deac, Camora, Hoban).

ADVERTISEMENT

CFR Cluj e angrenată de săptămâni bune şi pe frontul european, dar acum situaţia se va mai linişti, după 0-4 la Belgrad cu Steaua Roşie, în sensul în care e clar că echipa va juca în grupele Conference League. Astfel încât Şumi poate băga, dacă vrea, în Trivale echipa de bază, fără a mai odihni titularii.

UTA nu mai este victima  sigură de pe teren propriu

La Arad este primul meci al zilei de duminică, 22 august,  UTA urmând a primi vizita Voluntarilor, o formaţie care în deplasare pare destul de vulnerabilă, dar care un lot mult peste cel din ultimele două sezoane şi care continuă să se întărească, în această săptămână făcând o nouă achiziţie.

ADVERTISEMENT

Însă UTA din acest sezon, cu un public extraordinar, cum s-a văzut la partidele cu FCSB şi Craiova, din care a luat patru puncte, nu mai este formaţia de acum un an care a câştigat tot campionatul doar de trei ori pe teren propriu. Laszlo Balint a reuşit să aducă jucători de bună valoare şi cu experienţă, precum Batha, Ubbink, Dangubic şi alţii, care crează mult echilibru pe compartimente.

Botoşani – Rapid, meciul celor mai în formă echipe

Duminică seara se va juca meciul cel mai aşteptat al etapei, la Botoşani. Acolo, la capăt de ţară, va sosi Rapid, formaţie fără gol primit în cinci meciuri. Botoşani şi Rapid sunt printre cele mai în formă formaţii din Liga 1, dacă nu cumva chiar cele mai în formă. Molodvenii au vândut jucători importanţi dar au reuşit să aducă alţii cel puţin la fel de buni şi echipa joacă frumos, ofensiv, cu multe combinaţii şi în regim de viteză.

Luni, 23 august, se pune capăt acestei runde. La Mioveni avem un derby al promovatelor, echipa locală primind pe oltenii lui Adi Mutu de la FC U Craiova 1948. Mutu continuă să aducă jucători străini destul de buni, ultimii trei fiind doi belgieni şi un olandez şi promite că în scurt timp va reuşi să închege un unsprezece foarte bun, cu care să se bată la play-off.

Edi Iordănescu, la prima apariţie pe banca FCSB

Epilogul îl avem pe Arena Naţională. FCSB, la prima partidă cu Edi Iordănescu pe bancă, va juca împotriva unui Sepsi Sf. Gheorghe care a pornit absolut dezastruos noul sezon, cu două înfrângeri acasă în faţa unor echipe modeste, Mioveni şi FC Argeş. Antrenorul Leo Grozavu e în faţa ultimei şanse, un eşec aici însemnând înlăturarea sa.

La primul meci pe banca FCSB, după ce a obţinut promisiunea fermă a patronului Gigi Becali că nu se va mai băga la echipă. Edi Iordănescu trebuie mai întâi să îşi poată definitiva conturul unui prim unsprezece tradiţional, care să aibă câteva jocuri în picioare în această formulă.

ADVERTISEMENT