Sport

Liga 1, etapa a 7-a. UTA Arad o învinge pe Gaz Metan cu un gol marcat în minutul 90 și urcă pe podium. Video

FANATIK.RO vă oferă toate detaliile despre partidele etapei a 7-a din Liga 1, care are loc în perioada 27-30 august
Liga 1 etapa a 7a UTA Arad o invinge pe Gaz Metan cu un gol marcat in minutul 90 si urca pe podium Video
ADVERTISEMENT
30-08-2021
19:59

Liga 1, etapa a 7-a: program, rezultate și clasament

Vineri, 27 august
  • Voluntari – Chindia 2-1 (Gheorghe 25, Nemec 69 / Popa 49)
  • FC U Craiova – Farul 1-1 (Bălan 48 / Petre 83-pen.)

Sâmbătă, 28 august

  • Dinamo – FC Argeș 0-2 (Cr. Tănase 10, 62)
  • Rapid – Universitatea Craiova 1-2 (Albu 14 / Markovici 82, Koljic 90+1)

Duminică, 29 august

  • Sepsi Sf. Gheorghe – FC Botoșani 1-1 (Dumitrescu 89 / Chindriș 61)
  • CFR Cluj – FCSB 4-1 (Omrani 29, Sigurjonsson 56, Deac 66, Alibec 72 pen. / I. Stoica 90)

Luni, 30 august

  • Academica Clinceni – Mioveni 1-1 (Ventura 18 / Buziuc 77-pen.)
  • Gaz Metan – UTA Arad 0-1 (Miculescu 90)
30-08-2021
18:11

LIVE Gaz Metan - UTA 0-1 (Miculescu 90)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

Min. 90 – GOOOL UTA Arad!!! Miculescu dă lovitura în ultimul minut de joc!

Min. 1 – A început meciul!

30-08-2021
17:23

Liga 1, etapa a 7-a. Ilie Poenaru, la capătul puterilor după Clinceni - Mioveni: „Mă gândesc și la plecare!”

Ilie Poenaru a vorbit la finalul meciului dintre Academica Clinceni și Mioveni, scor 1-1, fiind extrem de nervos și recunoscând că se gândește la o plecare: Ne batem singuri, cum ne place nouă! Nu pot să îmi explic anumite aspecte ale jocului, trebuia să avem poate 2,3-0 la pauză, dar ratăm cu lejeritate.

Nu pot înțelege de ce în a doua repriză ne-am retras, mai ales că știam că adversarii vor juca doar cu minge lungă și s-a ajuns unde s-a ajuns.

Nici norocul nu mai ține cu noi, dar și norocul ține cu cei puternici, iar noi azi am arătat bine doar prima repriză. Nu am mai reacționat la nimic”.

„Asta e viața, sunt momente și momente, sunt ale noastre, suntem vinovați pentru asta… mergem înainte.

Nu are importanță dacă ne plimbăm sau nu, ești fotbalist te adaptezi la orice condiție, pe ploaie, în pom, oriunde… nu contează atât de mult unde jucăm.

Trebuie să luăm niște decizii, mă gândesc și să plec, voi vorbi, vom vedea. Am avut o discuție înainte de meciul cu Chindia. Sunt aici, dar voi vedea. Mă abțin să spun dacă regret că am rămas sau nu”, a mai spus Ilie Poenaru la finalul meciului.

30-08-2021
17:16

Echipele de start din Gaz Metan - UTA Arad

Gaz Metan: Vâlceanu – Velisar, Marricardi, Yuri, Moura – Dragoș, Filip, Junior – Deaconu, Irobiso, Grădinaru; Antrenor: Mihai Teja

UTA Arad: Iacob – Baravikas, Benga, Erico, Vukcevic – Ubbink, Batha, Passaglia, Antal – Miculesu, Hora; Antrenor: Laszlo Balint

30-08-2021
14:06

Clinceni - Mioveni 1-1 (Ventura 18 / Buziuc 77-pen.)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

Min. 87 – Penalty ratat de Academica Clinceni! Ducan apără mingea expediată de Bautista!

Min. 77 – GOOOL CS Mioveni!!! Buziuc egalează din penalty!

Min. 18 – GOOOL Academica Clinceni!!! Ventura deschide scorul după o super acțiune a lui Omoh!

Min. 1 – A început meciul!

Academica Clinceni: A. Păun – F. Achim, Jutric, Patriche, Pîrvulescu – Cioiu, Ventura, Cascini, De Amorim – Omoh, Vellios; Antrenor: Ilie Poenaru

CS Mioveni: Ducan – Garutti, Scarlatache, Balaur – Rădescu, Panait, Dumitriu, Șerbănică – Massaro, Rusu, Buziuc; Antrenor: Alexandru Pelici

29-08-2021
14:53

Sepsi - FC Botoșani 1-1 (Dumitrescu 89 / Chindriș 61)

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 89: GOOOL SEPSI! Dumitrescu reia cu capul din 3 metri în poartă, după o respingere greșită a lui Tchakonte.

Min. 61: GOOOL FC BOTOȘANI! Corner pentru oaspeți și Chindriș reia cu capul în plasă, de pe 6 metri.

Min. 37: Șutul lui Chunchukov este respins de pap, mingea îi revine jucătorului de la Sepsi, care reia spre poartă, însă intervine Tchakonte în ultimul moment și evită golul.

Min. 18: Golofca pătrunde în careu, trage din ungi, dar Pap respinge.

Min. 16: Ștefănescu intervine în fața lui Santos, dar este aproape de un autogol.

Min. 5: Același Pap intervine miraculos la șutul lui Ninaj din apropeierea porții.

Min. 4: Pap se remarcă la șutul lui Chunchukov din afara careului.

  • Sepsi: Niczuly – Tamaș, Ninaj, Mitrea, Tincu – Dimitrov, Păun, Ștefănescu – Golofca, Chunchukov, Aganovic. Antrenor: Leo Grozavu
  • FC Botoșani: Pap – Braun, Chindriș, Racovițan, Tchakonte – Papa, Edjouma, Dragu – M. Santos, Ongenda, Jaja. Antrenor: Marius Croitoru
27-08-2021
20:40

Adrian Mutu, optimist după remiza cu Farul

Chiar dacă a acuzat maniera de arbitraj a lui Ionuț Coza, pentru penalty-ul prin care Farul a restabilit egalitatea, Adrian Mutu s-a declarat mulțumit de jocul echipei sale și optimist în privința șanselor de a accede în play-off-ul Ligii 1. În plus, a dat asigurări că nu va aborda niciodată o tactică defensivă, bazată pe contraatac.

A fost un meci frumos, jucătorii ambelor echipe s-au luptat pentru fiecare minge și s-a văzut asta. S-a jucat un fotbal deschis. Nu vreau să vorbesc de arbitraj, pentru că nu vreau să par genul ăla de antrenor și nu sunt, dar penalty-ul mi s-a părut foarte ușor dat.

Așa s-a întâmplat și la Mioveni. Vreau să formez o echipă care joacă fotbal, care are posesie și domină meciurile. Exact ce îi place și lui Gică. Există presiune pe toți antrenorii. La Craiova se vrea performanță, nu cred că mă vedeți ca un antrenor fricos, care se apără și joacă doar pe contraatac.

Presiunea există și o să fie tot timpul. Suntem o echipă nou-promovată, în decembrie vom vedea unde suntem și vom vedea ce obiectiv avem pentru anul acesta. Important e că jocul nostru e solid și arată foarte bine.

Gândiți-vă că ultimele meciuri au fost decise de greșeli de arbitraj. În rest, mă bucur că l-am văzut pe Gică și îi urez baftă în continuare. N-am ce să spun despre CFR, e problema lor și trebuie s-o rezolve cum cred ei de cuviință. Nu cred că este primul episod care se întâmplă în fotbalul românesc. Și nici ultimul, probabil”, a declarat „Briliantul” la Digi Sport.

27-08-2021
17:14

FC U Craiova 1948 - Farul 1-1 (C. Bălan 49 / A. Petre 83)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

Min. 83 – GOOOL Farul!!! Adi Petre egalează din penalty!

Min. 49 – GOOOL FC U Craiova 1948!!! Bălan deschide scorul după o bâlbâială în careul Farului!

FC U Craiova 1948: R. Mogoșanu – R. Negru, Kovacic, Diallo, Huyghebaert – S. Asamoah, D. Albu, Van Durmen, Baeten – Cl. Bălan, Hugo Vieira; Rezerve: Gremsl, Gajic, Paramatti, Bușu, Sidibe, Bagayoko, V. Pop, Raicea, Ondaan; Antrenor: Adrian Mutu

Farul: Aioani – Mladen, Larie, V. Ghiță, De Nooijer – Purece, Artean, A. Ciobanu – G. Ganea, Jefte, A. Pitu; Rezerve: Tordai, Dussaut, Ad. Petre, Dobrosavlevici, Grameni, Chițu, Sali, R. Pires, N. Popescu; Antrenor: Gică Hagi

27-08-2021
15:09

Voluntari - Chindia 2-1 (I. Gheorghe 25, Nemec 69 / D. Popa 49)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

Min. 83 – Cartonaș roșu pentru Voluntari!!! Achim e eliminat pentru cumul de cartonașe galbene.

Min. 69 – GOOOL Voluntari!!! Nemec face 2-1 din centrarea lui Briceag!

Min. 49 – GOOOL Chindia!!! Daniel Popa restabilește egalitatea!

Min. 25 – GOOOL Voluntari!!! Ion Gheorghe deschide scorul!

Voluntari: Popa – Ricardinho, Tamaș, Armaș, Briceag – Achim, Droppa – Lopes, Rață, I. Gheorghe – Nemec. Rezerve: V. Neacșu, C. Costin, Tavares, Golan, Merloi, A. Ilie, L. Fulop, D. Paraschiv. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Chindia: Moldovan – Căpușă, Celea, Baxevanos, Rrumbullaku – A. Șerban, Iacob, Dulca, Popadiuc – Popa, Florea. Rezerve: Căbuz, Cantave, Cherchez, Corbu, C. Dinu, Matiș, Neguț, M. Șerban, Suciu. Antrenor: Emil Săndoi.

Ultima etapă din Liga 1 înainte de prima pauză importantă a echipelor naționale pentru preliminariile CM 2022 are loc la finalul acestei săptămâni, mai precis de vineri, 27 august, până luni, 30 august. Este dominată de două partide care stârnesc un mare interes: CFR Cluj – FCSB și Rapid – U Craiova.

Programul etapei a 7-a din Liga 1

Vineri, 27 august

ora 18:00 Voluntari – Chindia

ora 21:00 FC U Craiova – Farul

Sâmbătă, 28 august

ora 18:00 Dinamo – FC Argeș

ora 21:00 Rapid – Craiova

Duminică, 29 august

ora 18:15 Sepsi Sf. Gheorghe – Botoșani

ora 21:00 CFR Cluj – FCSB

Luni, 30 august

ora 18:00 Academica Clinceni – Mioveni

ora 21:00 Gaz Metan – UTA

Etapa începe vineri, 27 august, cu primele două partide. Runda se deschide pe stadionul Anghel Iordănescu din Voluntari, acolo unde vine Chindia Târgoviște. Se anunță un meci de uzură, de luptă multă la centrul terenului, dar cu puține perspective de a vedea și multe faze de poartă, ambele echipe fiind preponderent defensive.

ADVERTISEMENT

Al doilea meci al zilei de vineri, 27 august, se va desfășura în Bănie, pe stadionul Ion Oblemenco. FC U Craiova are parte de o vizită cu mare greutate, care va solicita mult echipa lui Adi Mutu, care nu a mai marcat de 180 de minute. Adversar este Farul, trupa lui Gică Hagi, o echipă foarte bine așezată pe teren, care are știința contraatacului foarte bine pusă la punct.

Rapid, singura echipă fără gol primit în șase etape

Sâmbătă, 28 august, se joacă Dinamo – FC Argeș și Rapid – U Craiova. ”Câinii” au luat-o în jos, pe tobogan și situația rămâne una extrem de delicată, mai ales că se se apropie momentul închiderii perioadei de transferuri și interdicția nefiind ridicată Dario Bonetti nu poate primi niciun fel de întărire. Puștii vor dar nu pot mai mult, iar vedeta Deian Sorescu e mai mult cu gândul la plecare.

ADVERTISEMENT

Primul meci mare al etapei se joacă sâmbătă, 28 august, de la ora 21:00 pe Arena Națională. Revelația sezonului, nou promovata Rapid, singura echipă fără gol primit în șase etape, este gazda confruntării cu Craiova lui Laurențiu Reghecampf. Meci deloc ușor, chiar dacă datele din clasament ar sugera altceva. Rapid are foarte multă încredere, dată și de jocul solid demonstrat, dar oltenii pot oricând să provoace mari probleme.

Craiova l-a așteptat pe Alex Mitriță

Rapid are probabil cea mai experimentată și mai bine pusă la punct defensivă din Liga 1, cu trioul Săpunaru-Dragoș Grigore-Junior Morais, dar a arătat și la Botoșani că știe foarte bine să iasă pe contraatac punând mingea jos și combinând cu rapiditate și lejeritate.

ADVERTISEMENT

U Craiova l-a așteptat pe Alex Mitriță să revină acasă, după ce a fost vândut acum doi ani și jumătate pe 8 milioane de dolari la New York City. Internaționalul român a preferat să meargă la Salonic, unde îl va antrenor la PAOK pe Răzvan Lucescu. Reghe are mare nevoie de jucători noi, timpul trece și nimic nu se întâmplă.

Sepsi vrea prima victorie acasă după două eșecuri

Duminică, 29 august, se joacă două meciuri extrem de interesante. Facem încălzirea cu partida de la Sfântu Ghorghe unde Sepsi, care a pierdut ultimele două jocuri acasă cu echipe modeste precum Mioveni și FC Argeș, dă piept cu spectaculoasa trupă a lui Marius Croitoru de la Botoșani. Bătuți de Rapid după un meci în care au ratat marile ocazii până la 0-1, moldovenii au jucători de mare calitate ofensivă, care pot pune serioase probleme apărării lui Leo Grozavu.

ADVERTISEMENT

Duminică seară este cel mai așteptat eveniment al acestei runde. FCSB, cu Edi Iordănescu la timonă, merge la Cluj, pentru a opri seria de victorii pe linie a CFR-ului din primele șase runde.Edi Iordănescu este cel care a obținut al patrulea și ultimul titlu din seria ardelenilor sezonul trecut, dar acum el și fundașul brazilian Vinicius vin ca inamici.

FCSB, obligată să nu piardă în Gruia

Sezonul trecut Edi își începea mandatul la CFR tocmai cu o confruntare la vârf, tot la Cluj, cu un FCSB care controla clar campionatul, având în Dennis Man atât un golgheter cât și un om de pasă decisivă fenomenal. A fost un debut de senzație pentru Iordănescu jr., care a spulberat echipa cu nouă succese consecutive, cu scorul de 2-0, goluri Deac și Costache.

FCSB se află deja la nouă puncte în urma CFR-ului, un eșec însemnând un dezastru în lupta pentru titlu. A plecat Moruțan la Galatasaray și e posibil să o facă și Florin Tănase, iar Gigi Becali i-a promis lui Edi că vor urma câteva transferuri pentru întărirea lotului. Luni sunt ultimele două jocuri: Academica Clinceni – Mioveni, cu ilfovenii disperați după prima victorie, și Gaz Metan – UTA.

ADVERTISEMENT