LIVE Actualizat 19-09-2021
12:46

Liga 1 etapa a 9-a. FC Argeș dă lovitura în final de meci cu Academica! Sepsi, remiză cu UTA Arad

FANATIK.RO vă oferă detalii despre partidele din cadrul etapei a 9-a din Liga 1, dominată de întâlnirea de la Cluj, dintre CFR și Craiova
19.09.2021 | 17:00
Liga 1 etapa a 9a FC Arges da lovitura in final de meci cu Academica Sepsi remiza cu UTA Arad
ADVERTISEMENT
19-09-2021
12:46

Sepsi - UTA Arad 0-0

Clasamentul din Liga 1 după Sepsi – UTA Arad 0-0

Min. 1: A început meciul Sepsi – UTA Arad

Echipele de start în Sepsi – UTA Arad: 

Sepsi: Niczuly – Ninaj, Fofana, Mitrea, Ispas – Aganovic, Eder Gonzales, Ashkovski – Golofca, Luckassen, Bojic. Rezerve: Began, Dumitrescu, Tincu, Tamaș, Chunchukovc, Bărbuț, Ștefănescu, Radoslav, Sousa. Antrenor: Leo Grozavu

UTA Arad: Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Baravykas – Batha, Vorobjovas – Ubbink, Isca, Roger – Hora. Rezerve: Balauru, Tomozei, F.Ilie, Medimorec, Passaglia, Antal, Mercioiu, Bustea, Dangubic. Antrenor: Laszlo Balint

19-09-2021
12:44

Rezultate şi clasament etapa a 9-a din Liga 1

Vineri, 17 septembrie

Voluntari – Mioveni 4-0 (C. Costin 63, 90+1, Nemec 81, I. Gheorghe 83)

Rapid – Gaz Metan 1-2 (Albu 10 / Yuri 6, Morar 75)

Sâmbătă, 18 septembrie

Chindia – Farul 2-0 (D. Popa 40, 84)

FC U Craiova – FCSB 0-1 (Keşeru 61)

Duminică, 19 septembrie

Academica Clinceni – FC Argeș 0-1 (Turda 85)

Sepsi – UTA 0-0

Dinamo – FC Botoșani 1-2 (Torje 84-penalty / Ongenda 13, Kage 18)

Luni, 20 septembrie, ora 21:00

CFR Cluj – Craiova

Clasament

 

Clasament Liga 1, după Dinamo – FC Botoşani 1-2. Sursă foto: Captură flashscore.com
19-09-2021
12:43

Academica Clinceni - FC Argeș 0-1 (Turda 85)

FINAL de meci! FC Argeș câștigă cu 1-0 în meciul cu Academica și obține al doilea succes consecutiv în Liga 1

Min 85: GOOOOOOOOOL FC Argeș! Turda dă lovitura și piteștenii sunt aproape de victorie

Min. 1: Start de meci! 

Echipele de start:

Academica Clinceni: Dobre – Fl. Achim, Bilali, Patriche, Pîrvulescu – Cascini – Kazlauskas, Moulin, Omoh, Goma – Veliios. Rezerve: E. Păun, Chandarov, Gavra, Vanzo, Ventura, De Amorim, Cioiu, Dumitrache, L. Filip. Antrenor: John Ene

FC Argeș: Greab – Tofan, J. Miguel, Turda, Pițian – Meza Colli, Raynov – C. Dumitru, I. Șerban II, De Jonghe – C. Tănase. Rezerve: Croitoru- Moisie, Mușat, Dumitrașcu, Palic, Boldor, Viana, Teles, Arias. Antrenor: Andrei Prepeliță

18-09-2021
11:23

Chindia - Farul 2-0 (D. Popa 40, 84)

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

l1

Final de meci

Min. 84: GOOOL CHINDIA – Celea l-a lansat în adâncime pe Daniel Popa și atacantul Chindiei, scăpat singur cu Aioani, a înscris cu un șut plasat.

Min. 40: GOOL CHINDIA – Daniel Popa, excelent lansat Șerban, a profitat de o eroare a lui Ghiță și a marcat cu un șut pe joc.

Min. 1: A început meciul Chindia – Farul

Chindia: Căbuz – Căpușă, Celea, Iacob, Dinu – M.Dulca, Popadiuc – Neguț, Șerban, Cantave – D Popa. Rezerve: Moldovan, Kocic, Cherchez, Corbu, Suciu, Martac, Șerban, Jipa, Roumpoulakou. Antrenor: Emil Săndoi.

Viitorul: Aioani – Dussaut, Larie, Ghiță, Boboc – Artean, R. Pires, Purece – G.Ganea, Betancor, Pitu. Rezerve: Brănescu, Mladen, Dobrosavlevici, Grameni, Ad. Petre, E. Sali, N. Popescu, Chițu, Ciobanu. Antrenor: Gică Hagi.

17-09-2021
17:25

Gabi Tamaș, discurs amuzant după Voluntari - Mioveni, scor 4-0

Gabi Tamaș a avut un discur amuzant la finalul meciului și a vrut să ia toată presiunea de pe umerii colegilor săi, dar a răspuns și la câteva șicane venite din partea adversarilor: „Noi am jucat să câștigăm. Despre meci… știam cum joacă, știam că se apără foarte bine, prima repriză au avut un șut pe poarta porții, a doua un voleu pe lângă poartă, noi am dominat jocul și s-a văzut pe tabelă la final.

Chiar am văzut comentariile celor din studio și de la declarații, că a fost meci echilibrat, dar s-a terminat 4-0, să fim serioși, când marcăm patru goluri în prima repriză, înseamnă că a fost un meci ușor.

Nu s-au schimbat obiectivele, obiectivul nostru e să nu mai repetăm greșelile de anul trecut, cu tot cu emoții. Dacă vom avea șanse reale de play-off, vom vorbi de play-off, dar drumul e foarte lung”.

„A fost o presiune pe noi, de fiecare dată Voluntari a început foarte prost și acum e mai liniște, sperăm să mai luăm câteva puncte din tur și să fim sănătoși.

Mergem în Cupa României să câștigăm, avem ca obiectiv și Cupa României, bineînțeles.

Nu vreau să discut despre derby. M-am uitat, s-a văzut urât pentru Dinamo și bine pentru Steaua, dar nu vreau să intru în polemici, Dinamo are nevoie de jucători, că de-aia nu au rezultate și de antrenor, că de-aia l-au dat afară pe Dario Bonetti.

Nu mă interesează, am venit la Voluntari și să trag pentru echipă”, a mai spus Gabi Tamaș la finalul meciului cu Mioveni.

17-09-2021
16:54

Vineri, 17 septembrie

Voluntari – Mioveni 4-0 (C. Costin 63, 90+1, Nemec 81, I. Gheorghe 83)

Rapid – Gaz Metan 1-2 (Albu 10 / Yuri 6, Morar 75)

Sâmbătă, 18 septembrie

ora 14:30 Chindia – Farul

ora 20:00 FC U Craiova 1948 – FCSB

Duminică, 19 septembrie

ora 13:30 Academica Clinceni – FC Argeș

ora 16:00 Sepsi – UTA

ora 19:00 Dinamo – Botoșani

Luni, 20 septembrie, ora 21:00

CFR Cluj – Craiova

 

17-09-2021
15:10

FC Voluntari - CS Mioveni 4-0 (C. Costin 63, 90+1, Nemec 81, I. Gheorghe 83)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

Min. 90+1 – GOOOL FC Voluntari!!! Cristi Costin face „dubla”!

Min. 83 – GOOOL FC Voluntari!!! Ion Gheorghe pune scor de neprezentare pe tabela de marcaj din lovitură liberă.

Min. 81 – GOOOL FC Voluntari!!! Adamec Nemec face 2-0!

Min. 63 – GOOOL FC Voluntari!!! Cristi Costin a deschis scorul!

FC Voluntari: Popa – Ricardinho, Tamaș, Armaș, Briceag – Costin, Droppa, Rață – Marcelo, Nemec, I. Gheorghe; Rezerve: Rîmniceanu, Achim, Meleke, Vlad, Roșu, Fulop, Merloi, Ilie, Angelov; Antrenor: Liviu Ciobotariu

CS Mioveni: Popescu – Garutti, Scarlatache, Balaur – Rădescu, Vereș, Dumitriu, Șerbănică – Toma, Rusu, Buziuc; Rezerve: Ducan, An. Cristea, Oancea, Burnea, Coșereanu, Sanoh, Dat, Massaro, Cierpka; Antrenor: Alexandru Pelici

În weekend avem etapa a 9-a din Liga 1, cu multe partide de real interes și cu multe nume noi pe băncile tehnice ale unor echipe care s-au afundat periculos în subsol. Și după aceea urmează debutul echipelor din Liga 1 în 16-imile de finală ale Cupei României, competiția pe care o poți câștiga doar din cinci victorii și îți asiguri locul de participare la tururile preliminare din Conference League.

Programul etapei a 9-a din Liga 1

Vineri, 17 septembrie

ora 18:00 Voluntari – Mioveni

ora 21:00 Rapid – Gaz Metan

Sâmbătă, 18 septembrie

ora 14:30 Chindia – Farul

ora 20:00 FC U Craiova 1948 – FCSB

Duminică, 19 septembrie

ora 13:30 Academica Clinceni – FC Argeș

ora 16:00 Sepsi – UTA

ora 19:00 Dinamo – Botoșani

Luni, 20 septembrie, ora 21:00

CFR Cluj – Craiova

CFR Cluj a rămas lider după ce a înregistrat la Botoșani primul eșec din acest sezon, tocmai la preluarea celui de-al treilea mandat de antrenor de către Dan Petrescu, după șapte victorii consecutive cu Marius Șumudică. După debutul de joi din grupa de Conference League, la Jablonec, în Cehia, urmează un meci deloc ușor acasă, cu Craiova, echipă care i-a bătut în Gruia în ultimele două sezoane.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj a jucat cea mai mare parte a meciului de la Botoșani foarte slab, abia în ultimele 20 de minute reușind să devină mai amenințătoare pentru poarta lui Papp, dar și-a creat puține situații clare de gol. Meciul cu oltenii lui Reghecampf vine imediat după acest prim pas greșit și după o deplasare solicitantă în Europa.

CFR a pierdut ultimele două meciuri acasă cu Craiova

De cealaltă parte Craiova regretă și acum felul în care a pierdut două puncte acasă cu Sepsi, cu penalty ratat de Gustavo cu un sfert de oră înainte de final. Însă Nistor, Ivan și colegii lor sunt conștienți de faptul că un joc bun în Gruia ar putea aduce cel puțin un punct, ardelenii putând acuza oboseala după deplasarea din Cehia.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Reghecampf spune că pentru el fundamental este ca toată echipa să își fi revenit mental după remiza cu Sepsi și să meargă în orașul de pe Someș convinsă că are  mare oportunitate de a lua cel puțin un punct, dar pentru asta jucătorii trebuie să creadă că se poate și să aibă o atitudine corespunzătoare pe teren. Pentru CFR singurul aspect pozitiv este faptul că jocul are loc luni, 20 septembrie.

Rapid întâlnește un Gaz Metan cu antrenor nou

Etapa a 9-a se deschide vineri cu meciurile Voluntari – Mioveni și Rapid – Gaz Metan. Primul joc e așteptat să fie mai mult o luptă surdă între careuri între două echipe care nu știu și nici sunt obișnuite să facă atac pozițional, pentru că au profil clar defensiv și se simt bine numai pe contre.

ADVERTISEMENT

Rapid vrea să profite de degringolada de la Gaz Metan, care s-a despărțit de antrenorul Mihai Teja și care se află în negocieri avansate cu Ilie Poenaru, și el înlăturat de la Academica Clinceni, deși a fost proiectul lui și a reușit să îl ducă până în play-off sezonul trecut.

Chindia revine să joace meciurile de acasă la Ploiești

După eșecul cu Craiova și remiza de la Arad, cu UTA revenind în ultimele 15 minute de la scorul de 0-2 Rapid visează să revină la parcursul bun din primele șase etape și o poate face teoretic destul de ușor, jucând acasă cu Mediașul. Revine în primul unsprezece suspendatul Claudiu Bellu-Iordache pe banda dreaptă a apărării.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă e rândul altor două jocuri. Chindia revine în calitate de gazdă, la partida cu Farul lui Gică Hagi, pe stadionul Ilie Oană din Ploișeti, un meci în care dobrogenii pleacă favoriți. Iar seara Adi Mutu, tot mai contestat de suporteri, își joacă o carte extrem de importantă la FC U Craiova 1948, pentru că are musafir un FCSB cu moral ridicat și cu șase goluri marcate în derby de România, cu Dinamo.

Adrian Mutu și Leo Grozavu, în pericol de demitere

Rezultatele din ultimele etape au slăbit considerabil încrederea fanilor Științei lui Mititelu în antrenoul Adi Mutu și acesta este tot mai contestat iar un eșec cu FCSB poate avea rolul nedorit de duce la presiuni asupra lui Mutu, culminând cu înlăturarea sa din funcție.

Duminică sunt trei jocuri, un caz de excepție, pentru că în actualul sezon au fost repartizate numai câte două pe zi, timp de patru zile, începând de vineri și încheind luni. Duminică Sepsi va avea un meci teribil de greu cu UTA pe teren propriu, în joc fiind și scaunul antrenorului Leo Grozavu, care dacă nu bate are toate șansele să fie demis.

Numire surpriză pe banca lui Dinamo

Dinamo s-a despărțit de italianul Dario Bonetti și l-a numit antrenor pe Sorin Colceag, care are licență PRO și a făcut parte din staff până acum. Câinii au o misiune infernală acasă, pentru că au parte de un musafir cu clare instincte de killer, frumoasa echipă a lui Marius Croitoru de la Botoșani, care tocmai a bătut în premieră liderul CFR Cluj.

Tot duminică, în deschidere celor trei partide, este meciul de la Clinceni, dintre Academica și FC Argeș, cu ilfovenii căutând disperați antrenor după încheierea colaborării cu Ilie Poenaru. O situație de care piteștenii ar putea beneficia, evoluțiile lor din ultimele meciuri fiind pe o direcție ascendentă.

ADVERTISEMENT