Fotbal intern

Liga 1 nu se reia mai devreme de 13 iunie, după anunțul prelungirii stării de urgență! FIFA vrea să prelungească sezonul pe termen nedefinit

06.04.2020 | 16:23
Liga 1 nu se reia mai devreme de 13 iunie dupa anuntul prelungirii starii de urgenta FIFA  vrea sa prelungeasca sezonul pe termen nedefinit
ADVERTISEMENT

Președintele României Klaus Iohannis a anunțat prelungirea stării de urgență în România, astfel că meciurile din Casa Pariurilor Liga 1 nu vor putea fi reluate mai devreme de 13 iunie.

Casa Pariurilor Liga 1, afectată de prelungirea stării de urgență

În urma prelungirii stării de urgență, reluarea meciurilor din Casa Pariurilor Liga 1 a fost afectată, astfel încât partidele din prima ligă din România vor putea fi reluate abia cu data de 13 iulie.

ADVERTISEMENT

Înainte de anunțul președintelui României, șefii cluburilor din Casa Pariurilor Liga 1 aveau în plan trei scenarii, iar cel mai optimist dintre ele era cel în care fotbaliștii ar fi reluat antrenamentele după sărbătorile Pascale, în timp ce campionatul ar fi fost reluat 10 mai.

„În comparație cu alte țări, creșterea numărului de persoane afectate de epidemie nu a fost așa de mare cum a fost în țări precum Italia sau Spania. Nu este însă momentul să ne relaxăm, să nu mai respectăm măsurile.

ADVERTISEMENT

Toți specialiștii spun că dacă respectăm indicațiile este posibil să nu avem o creștere foarte mare. Trăgând linie am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență”.

„În această săptămână vom elabora textul decretului. Vom prelungi starea de urgență cu încă o lună. E absolut necesară pentru a ține evoluția epidemiei sub control”, a spus Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

FIFA plănuiște să prelungească sezonul competițional pe termen nedefinit

FIFA plănuiește să prelungească sezonul competițional pe termen nedefinit, astfel încât toate campionatele care au întrerupt activitatea înainte de încheierea sezonului regulat să poată să-și stabilească echipele campioane și fără să piardă banii din drepturile de televizare.

Totodată se ia în calcul mutarea perioadei de transferuri și a datelor la care expiră contractele fotbaliștilor. Până acum, jucătorilor aflați în ultimele șase luni de contract li se încheiau înțelegerile la sfârșitul lunii iunie, dar aceastp datp va putea fi prelungită de forul internațional.

ADVERTISEMENT