Sport

Oficial: Liga 1 ia o pauză de 3 săptămâni pe durata Cupei Mondiale din Qatar. Sezonul se deschide pe 9 iulie, cu Supercupa României

Deși majoritatea întrecerilor interne se vor întrerupe în timpul Cupei Mondiale din Qatar, nu același lucru se va întâmpla și în Casa Pariurilor Liga 1 care astfel va face concurență fotbalului de elită.
18.05.2022 | 14:44
Oficial Liga 1 ia o pauza de 3 saptamani pe durata Cupei Mondiale din Qatar Sezonul se deschide pe 9 iulie cu Supercupa Romaniei
Deși majoritatea întrecerilor interne se vor întrerupe în timpul Cupei Mondiale din Qatar, nu același lucru se va întâmpla și în Casa Pariurilor Liga 1 care astfel va face concurență fotbalului de elită. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
18-05-2022
11:44

Supercupa României se joacă pe 9 iulie, Liga 1 se întrerupe trei săptămâni pe durata Campionatului Mondial din Qatar

Miercuri, Comitetul Executiv al FRF a aprobat structura sezonului 2022/2023 din Casa Pariurilor Liga 1, care în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie se va suprapune cu Turneul Final al Campionatului Mondial din Qatar.

La solicitarea FRF, FIFA a fost de acord ca în Liga 1 să se joace parțial pe durata CM 2022, dar numai după disputarea fazei grupelor. Astfel, în concordanță cu noile date, primul eșalon se va întrerupe pe 12 noiembrie și se va relua pe 3 decembrie, urmând a se mai disputa încă 3 etape înaintea pauzei de Crăciun.

Noul sezon fotbalistic va debuta pe 9 iulie, atunci când este programată Supercupa României dintre campioana CFR Cluj și învingătoarea din finala Cupei României. Acesta va fi și primul meci din competițiile interne care va beneficia de arbitraj VAR, sistem care va fi implementat apoi și la partidele din primul eșalon.

Prima etapă din ediția viitoare a Ligii 1 este programată în weekend-ul 16-17 iulie, în timp ce Liga 2 va debuta pe 6 august. Liga de Tineret și Liga Elitelor U17 vor începe pe 20 august, iar Liga 3 pe 27 august.

Turneul final mondial se va disputa pentru prima dată la final de an și nu vara, ediția din Qatar fiind programată în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie 2022.

Cupa Mondială nu întrerupe Casa Pariurilor Liga 1

Majoritatea campionatelor naționale vor lua o pauză pe timpul Cupei Mondiale, dar Casa Pariurilor Liga 1 nu se va întrerupe. Managerul general al FCSB, Mihai Stoica, a anunțat că FIFA nu se opune acestui lucru și va acorda permisiunea să se joace în țările fără implicații în turneul final.

ADVERTISEMENT

”Vestea bună pentru noi e că FIFA a permis disputarea jocurilor din competiţiile interne acolo unde se solicită şi pe perioada mondialului. FIFA şi-a făcut bine calculele şi crede-mă că ligile astea care au obţinut aprobare nu dau o lovitură colosală bugetului FIFA.

Chiar nu e problemă cu drepturile TV. Noi pe 13 iunie ne vom reuni, pe 19 vom intra într-un cantonament, iar la finalul lunii iunie jucăm 3 meciuri”, a declarat MM Stoica, la Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Qatarul a construit un oraș în jurul unui stadion

Pe 21 noiembrie 2021, pe stadionul “Al-Bayt” din Al Khor, va începe Campionatul Mondial din Qatar. Este cel mai ambiţios proiect din istoria fotbalului, iar turneul final de anul viitor a devenit unul extrem de controversat. Cu nişte costuri halucinante, acuze de corupţie, muncitori decedaţi pe şantierele de construcţie a stadioanelor, competiţia nu este deloc privită cu ochi buni.

Organizarea unui Campionat Mondial nu este deloc o treabă ieftină, iar ediţia din 2022 vine cu nişte costuri uluitoare. Suma reală nu va fi cunoscută niciodată, însă estimările aduc o cifră cum nu s-a mai văzut în istoria fotbalului mondial. Mai exact, costurile pentru CM 2022 ar fi ajuns la 220.000.000.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Marea finală de la Campionatul Mondial din 2022 se va juca pe impozantul stadion “Lusail Iconic”, o arenă cu o capacitate de 86.000 de locuri. În jurul stadionului, qatarezii au decis să construiască un întreg oraş, Lusail, cu o infrastructură pentru aproape 250.000 de locuitori. Doar acest proiect ar fi avut un buget de 45.000.000.000 de dolari, motiv pentru care costurile Mondialului din 2022 sunt atât de mari.

Pe lângă acest oraş şi cele 7 stadioane, qatarezii au mai construit autostrăzi şi un aeroport, însă în spatele acestui proiect megalomanic există mii de tragedii. Mondialul din 2022 a fost clădit pe adevărate “şantiere ale morţii”.

ADVERTISEMENT
Tags: