Fotbal intern

Liga 1 s-ar putea muta în Turcia! Propunerea a fost agreată de toate cluburile

22.04.2020 | 16:11
Liga 1 sar putea muta in Turcia Propunerea a fost agreata de toate cluburile
ADVERTISEMENT

Liga Profesionistă de fotbal a organizat o videoconferință azi, 22 aprilie, cu mai mulți conducători ai cluburilor din România. Printre mai multe propuneri, s-a discutat și despre o posibilă variantă ca Liga 1 să fie reluată în Turcia, iar cluburile au fost de acord, conform gsp.ro.

Liga 1 s-ar putea muta în Turcia

Propunerea ca restul meciurilor din Liga 1 să se dispute în Turcia a fost agreată de toate cluburile, însă sunt șanse mici ca varianta aceasta să rămână în picioare, pentru că în România vor fi în continuare mai multe restricții, chiar dacă nu va trebui să mai stăm în autoizolare.

ADVERTISEMENT

Mai exact, toate cluburile din prima ligă ar urma să-și desfășoare antrenamentele și meciurile în Antalya, iar costurile de deplasare ar urma să fie asigurate de LPF, care va păstra o parte din banii din drepturile TV.

Competițiile sportive pot rămâne interzise și după 15 mai

Klaus Iohannis, președintele României, a lăsat să se înțeleagă că vor exista mai multe restricții după data de 15 mai, chiar dacă situația nu va mai fi la fel de încordată ca în prezent.

ADVERTISEMENT

„Să nu ne imaginăm că totul va reveni la normal după 15 mai. Unele restricții vor fi anulate, dar multe altele vor fi păstrate, pentru că virusul nu va dispărea.

Va trebuie să găsim metode de a trăi și cu acest virus iar răspunderea fiecăruia în parte va deveni mai mare.

ADVERTISEMENT

Dacă libera circulație va fi permisă după data de 15 mai, fără declarațiile pe proprie răspundere, în schimb nu vor fi permise adunările publice, manifestările cu mulți oameni”.

„Faptul că nu vor mai exista acele declarații, nu face decât să crească responsabilitatea fiecăruia în parte. Tocmai de aceea, de la 15 mai încolo în mijloacele de transport în comun, dar și în magazine, va fi obligatorie purtarea măștilor”, a mai spus Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT