Fotbal intern

Liga 1 se reia în Fifa 20! Anunțul Ligii Profesioniste de Fotbal

09.04.2020 | 13:08
Liga 1 se reia in Fifa 20 Anuntul Ligii Profesioniste de Fotbal
ADVERTISEMENT

Liga Profesionistă de Fotbal a emis un comunicat prin care anunță că meciurile de Liga 1 se vor disputa, în perioada 16 aprilie – 6 mai, la FIFA 20. Fiecare club urmează să își desemneze un reprezentant pentru a controla echipa pe gazonul virtual, iar jocurile ar putea fi difuzate de deținătorii de drepturi TV.

Liga 1 se mută în FIFA 20

Ultimele meciuri oficiale din Liga 1 s-au jucat pe 9 martie, când Voluntari și Hermannstadt au încheiat la egalitate, 1-1, în play-out, și CFR Cluj a remizat la Mediaș, 0-0, în a doua rundă a play-off-ului.

ADVERTISEMENT

La o lună distanță, Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat că etapele din Liga 1 se vor relua, cel puțin deocamdată, la FIFA 20.

În perioada 16 aprilie – 6 mai, de joi până duminică, se va disputa câte o etapă din prima ligă. Până la reluarea fotbalului pe gazonul virtual, fiecare echipă își va numi un reprezentant, care va controla destinele clubului în FIFA.

ADVERTISEMENT

LPF a anunțat, de asemenea, că deținătorii drepturilor de televizare pentru Liga 1 au posibilitatea să transmită partidele de FIFA, iar fiecare club poate scoate la vânzare bilete pentru meciurile ce se vor disputa în simulatorul de fotbal, banii proveniți din ticketing urmând să fie donați.

Cupa României reîncepe pe 27 aprilie

Federația Română de Fotbal a anunțat că și Cupa României se va muta, în perioada de pandemie de coronavirus, în FIFA 20.

ADVERTISEMENT

Începând cu 27 aprilie, cele 14 formații de primă ligă vor disputa competiția, meciurile urmând să fie difuzate pe site-ul oficial, contul de Facebook și de Youtube ale FRF.

Meciurile se vor disputa în sistem eliminatoriu, în formatul cel mai bun din trei meciuri. 12 formații vor intra în competiție încă din primul tur, partidele urmând să se stabilească după o tragere la sorți, în timp ce Universitatea Craiova și Viitorul, ultimele două câștigătoare ale trofeului, vor juca din sferturi.

ADVERTISEMENT

Biletele pentru eCupa României vor fi scoase în vânzare pe 21 aprilie, la prețul de 10 lei, iar banii strânși vor fi donați către UNICEF.

ADVERTISEMENT