Fotbal intern

Liga 1 va avea un nou stadion de lux: “Vrem o arenă cu 25.000 de locuri şi acoperiş”

20.04.2018 | 17:46
Liga 1 va avea un nou stadion de lux Vrem o arena cu 25000 de locuri si acoperis

CSM Poli Iaşi va avea stadion nou, ultramodern, cu o capacitate între 20-25.000 de locuri. Viceprimarul oraşului a anunţat că echipa antrenată de Flavius Stoican va avea cu siguranţă o nouă arenă, dar există două variante. Oficialii clubului au luat în calcul fie construirea unei noi arene, fie modernizarea actualului stadion din Copou.

”Avem în plan două variante. Vorbim despre reabilitarea şi extinderea actualei arene din Copou, alături de o parcare subterană, dar şi construcţia unei arene noi pe un teren pe care îl avem în apropierea municipiului. Dacă vorbim de reabilitarea arenei din Copou, ne dorim să facem şi o parcare subterană în spatele stadionului, să-l extindem la 20-25.000 de locuri, dar şi să avem tribune acoperite. Am avut o discuţie în acest sens cu o firmă olandeză de profil, reprezentanţii societăţii urmând a ne prezenta o intenţie de proiect privind reabilitarea stadionului din Copou”, a spus viceprimarul Iaşiului, Radu Botez.

CSM Poli Iaşi va avea stadion nou şi nu numai

Pe lângă construirea unei baze sportive, oficialii din Copou vor să dezvolte un adevărat cartier rezidenţial cu un hotel de 175 de camere, dar şi 700 de apartamente. Mai mult, construcţia va fi una asemănătoare cu stadionul lui Al Ain, dar şi a altor formaţii din Golf.

”O altă variantă este cea legată de construcţia unui stadion nou, complet utilat şi situat în afara municipiului. Ca şi structură, noul stadion ar putea semăna cu cel pe care îşi dispută meciurile de pe teren propriu formatia Al Ain, din Emiratele Arabe Unite. ’Hazza bin Zayed’, arena pe care joaca Al Ain FC, are o capacitate de 25.000 de locuri, dintre care 21.658 sunt pe scaune, iar 3.342 sunt loje VIP. Stadionul din Al Ain a fost conceput, de asemenea, de BAM International, societatea olandeză care a luat legătura şi cu municipalitatea ieşeană. Proiectul arenei din Emirate include şi un hotel de 175 camere, o comunitate cu 700 de apartamente rezidenţiale, spaţii verzi, două clădiri de birouri, un centru sportiv, 50 de restaurante şi magazine de tip outlet.”, a explicat viceprimarul.