Fotbal intern

Liga 1 vrea să se mute în Antalya pentru finalul de campionat. „Am primit oferte de 30 euro all-inclusive! Fiecare cu hotelul lui!”

23.04.2020 | 11:19
Liga 1 vrea sa se mute in Antalya pentru finalul de campionat Am primit oferte de 30 euro allinclusive Fiecare cu hotelul lui
ADVERTISEMENT

Ioan Mărginean, președintele lui Gaz Metan Mediaș, a vorbit despre posibilitatea ca echipele românești să reia campionatul în Antalya.

Liga 1 vrea să se mute în Antalya pentru finalul de campionat

Ioan Mărginean, președintele lui Gaz Metan Mediaș, a explicat motivul pentru care reluarea campionatului în Antalya este cea mai bună variantă pentru Liga 1:

ADVERTISEMENT

„Din punct de vedere economic 97% din contractele turistice din Turcia au fost anulate. Am primit ofertă din Antalya de 30 de euro all-inclusive și atunci cluburile din Liga 1, care depind 60-70% din drepturile TV, au fost de acord.

Mergem cu toții, ne cantonăm într-un hotel, la Cluj ni se pune la dispoziție un charter de 192 de locuri. Noi înțelegem, e o forță majoră, ne antrenăm 2-3 săptămâni și jucăm.

ADVERTISEMENT

Fotbaliștii trebuie să înțeleagă că nu vrem să umblăm la salarii, dar dacă nu producem nu avem cu ce plăti salariile. Le mulțumesc lui Marius Constantin și Răzvan Pleșca care au ieșit cu mine și au spus că acum e mai importantă supraviețuirea cluburilor decât salariile”.

„Eu voiam ca play-off-ul să se joace pe Național Arena și play-out-ul la Cluj. Trebuie să facem carantinare completă din șapte în șapte zile, problema e că nu toate echipele au bază de antrenamente.

ADVERTISEMENT

Cea mai bună soluție e să aducem la cunoștință Federației să facem testele de coronavirus săptămânal, dacă nu oprim fotbalul ca olandezii, dar în România va fi greu, pentru că legea sportului se aplică doar din punct de vedere politic”, a mai spus Ioan Mărginean.

„Vrem să reluăm campionatul pe 6-7 iunie, dacă nu pe 13 iunie”

„Dau exemplu echipele rusești care fac cantonament de 12 zile. Ei primeau liber 48 de ore, în care veneau soțiile, după care clubul schimba hotelul. 

ADVERTISEMENT

Noi vrem să reluăm campionatul pe 6-7 iunie, dacă nu pe 13 iunie. Dacă noi primeam acum o derogare de la Ministerul Sănătății, în care să intrăm în carantină de la data de 1 mai.

Eu îi bag în carantină pe toți, am doar patru jucători care ar veni din străinătate. Noi vrem să intrăm în carantină, nu vrem nimic mai mult. Vrem să vină jucătorii să intre în carantină și să începem cu grupe de 3-4 jucători”, a continuat Ioan Mărginean.

„Noi dispunem de un mini-hotel la Mediaș, cu patru terenuri la dispoziție, iar fotbaliștii să fie cazați acolo și să stea în carantină. Acest sacrificiu trebuie făcut că viața de sportiv nu se știe niciodată când se termină.

Dacă un jucător are coronavirus trebuie extras, restul jucătorilor să fie testați din nou și să se ia măsuri atunci”, a mai spus Ioan Mărginean.

ADVERTISEMENT