Fotbal intern

Liga 2 din România, vedetă la BBC: „E cel mai spectaculos campionat din Europa!”

27.03.2021 | 16:17
Liga 2 din Romania vedeta la BBC E cel mai spectaculos campionat din Europa
Ovidiu Herea (centru), căpitanul lui Metaloglobus, poate opri Rapidul să intre în play-off. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Liga 2 a captat interesul presei din străinătate. BBC Radio a dedicat un segment de emisiune diviziei secunde din România, pe care a numit-o „cel mai spectaculos campionat din Europa“.

Englezii s-au oprit şi asupra meciului decisiv dintre Metaloglobus şi Rapid, din ultima etapă a sezonului regular. Cele două formaţii sunt la egalitate de puncte, cu avantaj la golaveraj pentru pentru gazde.

ADVERTISEMENT

BBC numeşte Liga 2 „cel mai spectaculos campionat din Europa!“

„Mergem în cel mai spectaculos campionat din Europa, în acest moment. Unde anume, vă întrebaţi. Serie A, Ligue 1, Bundesliga? Nu, vorbesc despre a doua divizie din România.

Ne-a atras atenţia pentru că, în mod remarcabil, înaintea ultimei etape, primele 11 echipe sunt despărţite de numai 4 puncte. Nu se putea mai strâns şi orice se poate întâmpla în runda finală“, a fost introducerea realizată de moderatorul emisiunii.

ADVERTISEMENT

Englezii consideră că formatul Ligii 2 este unul neobişnuit, cu un singur meci între echipe în sezonul regular, urmat de play-off-ul de promovare între primele 6 clasate.

Ovidiu Herea: „Mi-ar părea rău pentru Rapid, dar vreau să câştig“

Ovidiu Herea, în prezent la Metaloglobus, a fost intervievat de sursa citată. Fostul jucător al Rapidului a răspuns întrebărilor şi nu s-a sfiit să recunoască faptul că ar executa un penalty decisiv în ultimele minute, pentru a asigura prezenţa echipei sale în play-off, în dauna formaţiei de suflet.

ADVERTISEMENT

„Da, e foarte interesant. E o luptă strânsă, în care primele 11 clasate pot ajunge în play-off. E important pentru noi, o echipă mică raportat la unele dintre competitoarele noastre.

Am jucat pentru Rapid 7 ani şi echipa va avea mereu un loc special în inima mea. Sunt un mare fan, dar asta nu mă opreşte să îmi fac treaba pentru clubul meu. 

ADVERTISEMENT

Mi-ar părea rău pentru ei dacă nu prind play-off-ul, dar numai una dintre noi poate să termine în primele 6. Am mulţi prieteni la Rapid, păstrez legătura cu ei şi ştiu tot ce se întâmplă acolo.

Nu e situaţie plăcută pentru mine să joc împotriva lor. Pe teren, sper că o să câştig acest meci, vreau să dau totul şi sper că echipa mea va termina în primele 6.

Sunt multe echipe de renume în Liga 2, echipe care vor să intre în play-off, iar asta a făcut campionatul extrem de disputat. Niciodată nu a mai fost atât de echilibrat. E prima dată când se întâmpla ca 11 echipe să lupte cu şanse. 

Da, cred că Liga 2 este mai interesantă decât Liga 1, pentru că avem echipe mari, Rapid, U Cluj, Timişoara. Echipe mari cu mulţi suporteri.

Ovidiu Herea: „Aş bate penalty contra Rapidului“

Dacă vom câştiga, intrăm cu siguranţă în play-off. E cel mai important pentru noi să câştigăm. Sunt încrezător, pentru că în acest sezon am arătat că suntem o echipă bună şi s-a văzut în rezultate.

Da! (n.r. – întrebat de realizatorul emisiunii dacă ar executa un penalty decisiv, în ultimele minute ale meciului contra Rapidului).Voi lua mingea şi sper că voi înscrie“, a spus Ovidiu Herea, la BBC Radio.

În sezonul precedent, Rapid a ratat locul de baraj în minutul 90+7 al ultimei etape. La scorul de 1-0 cu Turris, în Giuleşti, Jorza de la oaspeţi a marcat golul egalării, care a trimis-o pe Chiajna la baraj. Turris şi Rapid au terminat pe 4, respetiv 5, şi au jucat şi în această ediţie de Liga 2. Echipa din Turnu Măgurele s-a retras însă din toate competiţiile în cursul sezonului.

  • 183 de meciuri, 45 de goluri şi 10 pase decisive a avut Ovidiu Herea pentru Rapid. Pentru Metaloglobus a marcat de 31 de ori în 66 de apariţii şi a dat două assist-uri.
ADVERTISEMENT