Sport

Liga 2 Casa Pariurilor, etapa 1. Incidente la finalul meciului CSA Steaua – Metaloglobus 1-1. Cum arată clasamentul

Liga 2 Casa Pariurilor are programată prima etapă din sezonul 2022/23 în perioada joi, 4 august - marți, 9 august. Primul meci e un derby bucureștean, 4 august, Progresul Spartac - Dinamo.
04.08.2022 | 09:47
Liga 2 Casa Pariurilor etapa 1 Incidente la finalul meciului CSA Steaua  Metaloglobus 11 Cum arata clasamentul
Un copil a fost lovit de o petardă aruncată din tribună de ultrasii Stelei. Intervenția medicilor l-a salvat pe micuț. Sursa foto: Fanatik
ADVERTISEMENT
09-08-2022
20:36

Daniel Oprița, foc și pară pe proprii jucători: ”Sunt nemulțumit de superficialitate”

Antrenorul echipei CSA Steaua, Daniel Oprița, a răbufnit la finalul partidei cu Metaloglobus 1-1, la adresa propriilor jucători. Tehnicianul le-a reproșat elevilor lui superficialitatea cu care au abordat partida.

”Nici nu știu ce să mai zic. Nu sunt așa de supărat de penalty-ul ratat, dar sunt supărat pentru tot ce s-a întâmplat în prima repriză. Poate ce s-a întâmplat în tribună s-a întâmplat și din vina noastră. Am ratat mult prea multe ocazii, puteam să fim taxați.

Nu pot spune că sunt nemulțumit de joc, dar sunt nemulțumit de superficialitatea pe care am văzut-o. Cred că jucătorii au simțit că e un meci ușor. Dacă noi conduceam cu 3-0, nu se mai întâmpla nimic nici în peluză.

Ce să spun? Nu e un capăt de țară, dar e păcat de efort și de fotbalul pe care l-am practicat. Adversarii noștri s-au apărat pe două linii în repriza a doua, dar, chiar și așa, noi ne-am creat ocazii.

Eu le-am spus jucătorilor că trebuie să mai marcăm două, trei goluri. Cred că azi și-au luat adversarii de sus. Eu sunt supărat pentru cum am tratat ocaziile pe care le-am avut. Sunt multe probleme. Dacă jucăm pe vârfuri, vom avea probleme!”, a tunat Daniel Oprița.

09-08-2022
19:37

Nervii au cedat la finalul partidei CSA Steaua – Metaloglobus

Prima partidă a echipei CSA Steaua în noua ediție de Liga 2 Casa Pariurilor a fost marcată de o serie de incidente reprobabile, la finalul jocului.

Un fan al echipei lui Daniel Oprița a pătruns pe teren pentru a-l buscula pe căpitanul oaspeților, Ovidiu herea, marcatorul golului celor de la Metaloglobus.

Fanii roș-albaștrilor au avut meciul lor și cu oficialii clubului, iar victimă a căzut un copil, lovit de o petardă aruncată din tribună de ultrasii din Ghencea. Intervenția promptă a echipei medicale și primele îngrijiri acordate chiar pe marginea terenului l-au salvat pe micuț.

Meciul s-a terminat la egalitate 1-1, alterând și mai mult atmosfera apăsătoare din Ghencea generată de interdicția de a promova în SuperLigă a echipei Armatei.  

09-08-2022
19:01

Liga 2 Casa Pariurilor, etapa 1: program, rezultate și clasament

Joi, 4 august

  • Progresul Spartac – Dinamo 0-1 (Borduşanu 27) – VIDEO

Vineri, 5 august

  • Unirea Slobozia – Minaur Baia Mare 3-0 (Rus 16, Afalna 24, Coadă 71)

Sâmbătă, 6 august

  • Viitorul Tg. Jiu – CS Dumbrăvița 0-1 (Ghinescu 26)
  • Concordia Chiajna – CSM Slatina 0-3 (Sălcianu 28, A. Popovici 46, C. Dinu 87)
  • CSC Șelimbăr – FC Brașov 1-0 (Buzan 49)
  • FC Buzău – Ripensia Timișoara 1-0 (Cîrstocea 61)
  • Unirea Dej – Csikszereda 2-1 (Pop 73, V. Bogdan 83 / L. Kovacs 62 pen.)
  • Oțelul Galați – Poli Iași 0-0
  • Politehnica Timișoara – Unirea Constanța 1-0(Bîrnoi 8)

Marți, 9 august

  • CSA Steaua – Metaloglobus 1-1 (Bodișteanu 45+2 / Ov. Herea 50)

09-08-2022
16:59

CSA Steaua - Metaloglobus 1-1 (Bodișteanu 45+2 / Ov. Herea 50)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+2: Chipirliu execută plasat, dar Gavrilaș se întinde și respinge în bară, apoi mingea este degajată.

Min. 90+1: Caramalău comite fault în propriul careu și se dictează penalty pentru CSA Steaua.

Min. 70: Dincă iese greșit pe o centrare, mingea este trimisă spre poarta Stelei, dar Corbu respinge de pe linie și evită golul.

Min. 54: Chipirliu ratează o ocazie imensă din 6 metri, după o cursă superbă pe stânga a lui Corbu.

Min. 50: GOOOL METALOGLOBUS! După o excelentă combinație cu Neacșu, Ovidiu Herea egalează cu un șut din 7-8 metri, la colțul lung.

Min. 45+2: GOOOL CSA STEAUA! Bodișteanu pătrunde în careu pe stânga, driblează elegant un adversar și înscrie cu un șut plasat, la colțul lung, din 7-8 metri.

Min. 44: Balgiu șutează senzațional de la 25 de metri, mingea „mușcă” transversala și iese în aut de poartă.

Min. 29: Neacșu scapă singur spre poarta Stelei, dar este blocat de portarul Dincă.

Min. 18: Adi Popa șutează din careu în plasa laterală.

Min. 16: Șutul lui Chunchukov e respins în corner de un fundaș al oaspeților.

Min. 4: Walace reia pe lângă poartă după o centrare a lui Adi Popa.

Min. 1: A început partida.

Au apărut echipele de start la meciul CSA Steaua – Metaloglobus, ultimul al rundei de debut din Liga 2 Casa Pariurilor.

  • CSA Steaua: Dincă – Corbu, Gugu, Walace, Drăghici – Bodișteanu, Enceanu, Balgiu, Popa – Chunchukov, Chipirliu. Rezerve: Iancu, Mihăescu, Sima, Calestru, Pacionel E., Pacionel Ș., Sabău, Oroian, Atanas Trică. Antrenor: Daniel Oprița
  • Metaloglobus București: Gavrilaș – Sava, Caramalău, Lung, Grosu – Huiba, Răuță, Șerban, Neacșu – Sârbu – Herea. Rezerve: Nedelcovici, Cazan, Potecea, Moisie, Cristea, Gheorghe, Coman, Liță, Știubea. Antrenor: Eugen Trică
09-08-2022
16:49

Protest al fanilor la adresa conducerii CSA Steaua

CSA Steaua debutează în noul sezon din Liga 2 Casa Pariurilor, unul în care nu are drept de promovare în prima divizie. Motiv pentru suporteri să protesteze vehement împotriva conducerii clubului. Câteva sute membri ai Peluzei Sud s-au adunat în fața tribunei oficiale a stadionului  Ghencea și scandează „Nu vă mai bateți joc de Steaua!”.

În plus, proasta organizare a clubului Armatei s-a vazut și înaintea acestui meci. Cu câteva minute înainte de începutul partidei, circa 200 de oameni sunt la coadă în fața stadionului și cu siguranță vor intra pe stadion după fluierul de start.

 

06-08-2022
12:17

Dorinel Munteanu, un car de nervi după remiza cu Poli Iași

Oțelul Galați a remizat, acasă, scor 0-0, cu Poli Iași, în prima etapă din Liga 2 Casa Pariurilor, iar atitudinea jucătorilor l-a nemulțumit pe antrenorul Dorinel Munteanu.

”Nu sunt mulțumit nici de joc, nici de rezultat. Am pregătit altfel meciul. Chiar dacă suntem o echipă nou-promovată, mi-aș fi dorit să ne prezentăm altfel. Am avut în față o formație cu experiență în Liga 2, dar așteptam altceva de la jucătorii mei.

Majoritatea au corespuns, dar unii nu. Mă gândesc la ceea ce trebuie să fac pe viitor ca să mulțumim publicul și să câștigăm puncte, mai ales pe teren propriu. Au fost jucători care m-au mulțumit, au făcut foarte multe, dar și câțiva jucători în privința cărora vom lua o decizie în această săptămână.

Timpul este contra mea, vreau să mă prezint altfel la meciul cu Dinamo. Jucătorii nu au fost apăsați în vreun fel, am spus că eu sunt responsabil pentru rezultatele negative. Unii dintre jucători trebuie să se trezească, să facă mai mult pentru această echipă. Nu merge așa!

Puteam obține cele 3 puncte astăzi, am avut două sau trei ocazii foarte clare. Cu puțină șansă puteam câștiga. Adversarul nu ne-a pus prea multe probleme. Obiectivul nostru este să fim în play-off la iarnă. Promovarea este foarte departe. Iau lucrurile pas cu pas.

Sunt convins că publicul va veni în număr mare și în continuare. Astăzi pot fi nemulțumiți că nu am obținut cele 3 puncte acasă. Se putea mai bine, echipa noastră a făcut un joc bun, nu a arătat că a fost primul ei meci în Liga 2.

Noi am anunțat că ne interesează să ajungem în play-off, ne obligă numele și acest stadion plin. După acest meci am încredere că ne putem atinge obiectivele.

Vreau să le mulțumesc noilor parteneri de la combinatul Liberty. Au venit lângă noi să ne ajute, să ne susțină să ajungem în elita fotbalului românesc. Acolo este locul Oțelului.

Meciul cu Dinamo e un derby, sunt convins că vom face un meci bun acolo și că ne vom întoarce cu un rezultat bun. Dinamo rămâne Dinamo indiferent de ligă. E o situație de moment la ei, sper să se ridice, pentru că fotbalul nostru are nevoie de Dinamo, Oțelul, echipe care au scris istorie în campionat”, a declarat Dorinel Munteanu.

06-08-2022
08:00

Oțelul - Poli Iași 0-0, etapa 1 în Liga 2 Casa Pariurilor. Chiajna, învinsă acasă de Slatina

  • FINAL Viitorul Tg. Jiu – CS Dumbrăvița 0-1 (Ghinescu 26)
  • FINAL Concordia Chiajna – CSM Slatina 0-3 (Sălcianu 28, A. Popovici 46, C. Dinu)
  • FINAL CSC Șelimbăr – FC Brașov 1-0 (Buzan 49)
  • FINAL FC Buzău – Ripensia Timișoara 1-0 (Cîrstocea 61)
  • FINAL Unirea Dej – Csikszereda 2-1 (Pop 73, V. Bogdan 83 / L. Kovacs 62 pen.)
  • FINAL Oțelul – Poli Iași 0-0 VIDEO

Min. 49: Buzan înscrie pentru Șelimbăr în partida cu FC Brașov.

Min. 46: Slatina dă o nouă lovitură și face 2-0 în startul reprizei secunde a partidei cu Chiajna. Înscrie Alexandru Popovici.

Min. 28: Slatina înscrie surprinzător pe terenul Concordiei Chiajna. Gol marcat de Alexandru Sălcianu.

Min. 26. Dumbrăvița înscrie primul gol al zilei, la Târgu Jiu, prin Răzvan Ghinescu.

Min. 1: Au început cele cinci partide care se dispută de la ora 11:00

05-08-2022
13:55

Unirea Slobozia - Minaur Baia Mare 3-0 (Rus 16, Afalna 24, Coadă 71)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 71: GOOOL UNIREA SLOBOZIA! Coadă șutează senzațional de la 18 metri, mingea lovește transversala și intră în plasă.

Min. 45+2: Donca e faultat de portarul Contra la marginea careului și arbitrul acordă penalty. Decizie controversată care putea relansa meciul, dar Stanciu execută slab și același Contra reușește să respingă.

Min. 24: GOOOL UNIREA SLOBOZIA! Afalna majorează diferența de pe tabelă cu un șut plasat din marginea careului mare.

Min. 16: GOOOL UNIREA SLOBOZIA! Silaghi centrează perfect în fața porții, de unde Rus reia imparabil cu capul în plasă.

Min. 10: Contra reține șutul lui Chinde.

Min. 1: A început partida.

Unirea Slobozia: Contra – Ibrian, Dinu, Perju, Toma – Ekolo, Coadă – Botogan, Afalna, Silaghi – Rus. Antrenor: Costel Enache

Minaur Baia Mare: Costache – Oiță, Mondragon, Pacheco, Potcoavă – Stanciu, Chinde – Gheba, Neacșu, Donca – Rotar. Antrenor: Ciprian Danciu

04-08-2022
13:58

Asistenţă redusă la Progresul Spartac - Dinamo

Progresul Spartac – Dinamo se joacă pe stadionul din Clinceni, însă fanii nu au venit în număr mare la primul meci al sezonului din Liga 2 Casa Pariurilor. La ora de start, în tribune erau puţin peste 1.500 de spectatori.

În tribunele arenei din Clinceni au venit şi fanii Progresului Spartac, formaţie care a promovat în Liga 2 Casa Pariurilor la finalul sezonului trecut.

Fanii celor două echipe s-au aplaudat reciproc atunci când au fost prezentate formaţiile de start. “Câinii” sunt susţinuţi de galerie, iar atmosfera în tribune era veselă şi ultraşii depordau de optimism.

Progresul Spartac
Fanii Progresului Spartac au venit la primul meci al echipei în noul sezon din Liga 2

Liga 2 Casa Pariurilor pornește și ea la drum joi, 4 august, de la ora 17:00, odată cu primul meci al sezonului 2022/2023, Progresul Spartac – Dinamo. Se va juca după același sistem din sezonul anterior, cu 20 de echipe care vor evolua timp de 19 etape în sezonul regulat, ceea ce înseamnă păstrarea regulei de a se disputa un singur meci fiecare cu fiecare în sezonul regulat. După care se va intra în play-off pentru primele șase și play-out pentru echipele de la locul 7 în jos.

Programul primei etape din Liga 2 Casa Pariurilor

Joi, 4 august

  • ora 17:00 Progresul Spartac – Dinamo (Digi Sport 1, Orange Sport, Prima Sport)

Vineri, 5 august

  • ora 17:00 Unirea Slobozia – Minaur Baia Mare (Digi Sport 1, Orange Sport, Prima Sport)

Sâmbătă, 6 august

  • ora 11:00 Viitorul Tg. Jiu – CS Dumbrăvița
  • ora 11:00 Concordia Chiajna – CSM Slatina
  • ora 11:00 CSC Șelimbăr – FC Brașov
  • ora 11:00 FC Buzău – Ripensia Timișoara
  • ora 11:00 Politehnica Timișoara – Unirea Constanța
  • ora 11:00 Unirea Dej – Csikszereda
  • ora 11:30 Oțelul Galați – Poli Iași (Digi Sport 1, Orange Sport, Prima Sport)
ADVERTISEMENT

Marți, 9 august

  • ora 20:30 CSA Steaua – Metaloglobus (Digi Sport, Orange Sport, Prima Sport)

Situație istorică în Liga 2 Casa Pariurilor: primul sezon cu Dinamo la start

În această ediție a Ligii 2 avem ca nume noi, provenite în urma câștigării barajelor de calificare, Oțelul Galați, Progresul Spartac, CS Dumbrăvița și Minaur Baia Mare. Dintre fostele prim-divizionare practic, doar Dinamo, care a pierdut barajul cu U Cluj, are acest statut, a doua echipă de la baraj, Concordia pierzând în fața Chindiei Târgoviște și astfel a rămas în Liga 2 Casa Pariurilor.

O situație specială au echipele care au terminat chiar pe ultimele două locuri sezonul trecut în Liga 1, Gaz Metan și Academica Clinceni, care au fost depunctate masiv pentru neplata datoriilor față de jucători sau alte persoane față de care aveau angajament. Gaz Metan o ia de la nivelul campionatului județean ca un club nou și în loc s-a salvat Politehnica Timișoara care retrogradase la baraj, iar la Clinceni va evolua Unirea Constanța, care sezonul trecut a jucat la Mangalia și care ar fi fost retrogradată dacă nu ar fi existat această rocadă.

ADVERTISEMENT

Care sunt echipele care emit pretenții la promovare

Dinamo este considerată, poate mai mult prin numele glorios, principala candidată la promovare, deși situația financiară și administrativă a clubului reprezintă încă o nebuloasă. Nici lotul nu este unul extraordinar, rămânând doar fundașul brazilian Gabriel Moura din contigentul de străini care sosise în primăvară, în tentativa de a se evita retrogradarea.

Alături de Dinamo este cu obiectiv de promovare Politehnica Iași, care a efectuat nu mai puțin de 20 de transferuri, iar antrenorul Claudiu Niculescu este extrem de mulțumit de calitatea lotului aflat la dispoziție, apreciind că sunt create toate condițiile pentru ca moldovenii să se bată la primele locuri și implicit la promovare.

ADVERTISEMENT

Posibile candidate ar mai fi FC Buzău, Csikszereda, Brașov și Oțelul Galați

Nu sunt singurele echipe care se pot bate, cel puțin, pentru un loc de acces în play/off, dacă nu pentru promovarea directă, de pe primele două locuri. FC Buzău a ratat aproape incredibil prezența anul trecut în play-off, în ultima etapă din sezonul regulat, la fel ca și Csikszereda, iar ambele formații dispun și de stabilitate financiară, și de lot competitiv pentru a prinde primele șase locuri.

În afară de acestea două, ar mai fi Brașovul, care s-a salvat de la retrogradare doar după barajul cu Politehnica Timișoara, dar bănățenii au rămas și ei, în final, în Liga 2 Casa Pariurilor ca urmare a dispariției Gazului Metan, și Oțelul Galați, chiar dacă este o nou promovată. La Brașov, a venit antrenor Dan Alexa și autoritățile locale sprijină masiv echipa, făcându-se și câteva transferuri bune. La Galați, Dorinel Munteanu a primit mulți jucători în această vară și Oțelul are unul dintre cele mai bune loturi din Liga 2 Casa Pariurilor.

ADVERTISEMENT

Nu se știe cu exactitate situația lui CSA Steaua

Foarte neclară este situația la CSA Steaua, unde oficialii s-au lăudat că lucrează de zor la un parteneriat cu oameni de afaceri care să înlăture postura de club departamental, care nu dă voie la promovare timp de doi ani, dar campionatul începe și nimic nu s-a concretizat. S-au făcut transferuri, au plecat jucători, dar nimeni nu știe dacă echipa poate lupta pentru promovare sau nu.

Progresul Spartac este una dintre surprizele Ligii 2, în sensul în care nu era favorită la promovare, dar a reușit acesst lucru. Situația financiară nu permite întărirea lotului cu jucători experimentați care să ajute grupul de tineri să reziste la acest nivel, singurele lucruri pozitive fiind revenirile lui Leafu și Boiangiu, jucători care cunosc bine și pe antrenorul Andrei Eremia, și pe colegi.

ADVERTISEMENT