Fotbal intern

Video Liga 2. Chindia, victorioasă în ultimul meci al anului. Dunărea Călăraşi, lider de toamnă!

Duminică, 10 decembrie, s-a încheiat sezonul în Liga 2, iar lupta pentru promovare s-a mai încins puţin. Din păcate, fotbalul românesc ar putea pierde o nouă echipă de tradiţie, Olimpia Satu Mare.
08.12.2017 | 15:11
Video Liga 2 Chindia victorioasa in ultimul meci al anului Dunarea Calarasi lider de toamna

UPDATE. În ultimul meci al anului din Liga 2, Chindia Târgovişte a învins cu scorul de 1-0 formaţia Pandurii Tg. Jiu. Golul timpuriu al lui Neguţ (min. 7) le-a ajutat pe gazde să se apropie la 6 puncte de al doilea loc care asigură promovarea, ocupat de Hermannstadt. Lider de toamnă este formaţia lui Dan Alexa, Dunărea Călăraşi, autoarea unui sezon de excepţie.


UPDATE. Graţie succesului de la Mioveni, echipa lui Dan Alexa va petrece Sărbătorile de iarnă pe poziţia de lider în al doilea eşalon. Aceasta şi pentru că Hermannstadt a fost ţinută surprinzător în şah, sâmbătă la prânz, de revelaţia ultimelor runde, CS Afumaţi (0-0).


UPDATE. Ripensia Timişoara şi Luceafărul Oradea au oferit, sâmbătă dimineaţă, un spectacol total, o partidă cu 8 goluri. Un alt festival de goluri s-a desfăşurat şi la Brăila, unde Ştiinţa Miroslava s-a impus suprinzător cu scorul de 4-1, în timp ce ASA se prăbuşeşte, fiind învinsă clar, pe teren propriu, de Foresta Suceava, cu scorul de 5-2.


UPDATE. Dunărea Călăraşi continuă parcursul incredibil în drumul spre promovare. Elevii lui Dan Alexa s-au impus cu 3-1 la Mioveni, goluri Pană, Missi Mezu şi Valentin Alexandru din penalty, după ce însă gazdele aveau avantaj la pauză, prin reuşita lui Florescu. Graţie acestui succes Dunărea este lider, cu 49 de puncte din 21 de etape, dar ocupanta locului secund, Hermanstadt, poate reveni pe primul loc, pentru că are 47 de puncte şi va juca acasă cu Afumaţi. VEZI MAI JOS PROGRAMUL COMPLET ŞI REZULTATELE!


Ultima etapă a sezonului de toamnă din Liga 2 propune dispute deosebit de interesante. Prima dintre acestea va deschide chiar “balul”, vineri, când una dintre principalele candidate la promovare, Dunărea Călăraşi se va deplasa la Mioveni. Noua echipă a lui Laurenţiu Roşu e o nucă tare pe teren propriu, dar şi Dan Alexa are o trupă greu de “ucis”.

De un eventual pas greşit al Dunării ar putea profita Chindia Târgovişte, care nu poate rata, teoretic victoria, în meciul cu Pandurii, şi ar putea veni la doar 4 puncte. Nici liderul Hermannstadt nu are o misiune prea uşoară, cu ocupanta locului 4, CS Afumaţi, care a reuşit o serie de rezultate excelente în ultimul timp.

Echipa la care a debutat Didi Prodan, la un pas de excludere

Din păcate, această etapă se va disputa sub semnul situaţiei dramatice prin care trece fosta prim-divizionară Olimpia Satu Mare. Echipa lui Zoltan Ritli a fost depunctată – din cauza litigiilor cu foştii jucători – a doua săptămână consecutiv de Comisia de Disciplină şi Etică a FRF (în total, clubul la care a debutat Didi Prodan a pierdut 8 puncte) şi a coborât pe ultima poziţie a clasamentului. Olimpia riscă acum chiar să fie exclusă din campionat.

Sâmbătă, Olimpia Satu Mare va juca la Clinceni cu Academica, dar va deplasa un lot format mai mult din juniori.

Iată programul complet al etapei a 21-a din Liga 2, ultima a sezonului:

Vineri, 9 decembrie

CS Mioveni – Dunărea Călăraşi 1-3 (Florescu 15/ Pena 58, Missi 63, Alexandru V. 87 penalty)

Sâmbătă

CS Baloteşti – Sportul Snagov 1-0 (L. Ion 77)

ASA Târgu Mureş – Foresta 2-5 (C. Sîrbu 28 şi 73/ Bosînceanu 7, Renquin 38, 53 şi 77, M. Matei 75)

Dacia Unirea Brăila – Ştiinţa Miroslava 1-4 (Bucur 67/Taciuc 12, Buhăcianu 57, Crişan 76)

Metaloglobus – UTA 0-0

Academica Clinceni – Olimpia Satu Mare 4-1 (Gliga 3, Draghici 35, Blejdea 90, Sandru 92/ Pop 48)

Ripensia Timişoara – Luceafărul Oradea 4-4 (Mediop 2, 29 şi 48, Neamţu 90+2/ Vl. Rusu 2, 24 şi 70, Trif 82)

FC Argeş – ASU Poli Timişoara 2-0 (Grecu 38, Buhăescu 84)

AFC Hermannstadt – CS Afumaţi 0-0

Duminică, 12:00

Chindia – Pandurii Tg. Jiu 1-0 (Neguţ 7)