Sport

Liga 2, etapa a 16-a. Petrolul, victorie importantă în derby-ul cu U Cluj. Cum arată clasamentul la finalul sezonului de toamnă

FANATIK.RO vă prezintă informaţii despre meciurile etapei a 16-a din Liga 2, care vor avea loc începând de vineri, 3 decembrie, şi până marţi, 7 decembrie, doar duminică, 5 decembrie, nefiind programată nici o partidă
07.12.2021 | 18:45
Liga 2 etapa a 16a Petrolul victorie importanta in derbyul cu U Cluj Cum arata clasamentul la finalul sezonului de toamna
Alexandru Git si Valentin Ticu in meciul de fotbal dintre Petrolul Ploiesti si Universitatea Cluj, contand pentru Liga a-2-a Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, marti 7 decembrie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
07-12-2021
16:54

Liga 2, etapa a 16-a: program, rezultate și clasament

Petrolul a învins U Cluj în derby-ul etapei a 16-a din Liga 2 și termină sezonul de toamnă pe primul loc, cu un parcurs remarcabil: 14 victorii și 2 înfrângeri.

Vineri, 3 decembrie

  • Concordia Chiajna – Hermannstadt 0-0

Sâmbătă, 4 decembrie

Vezi aici cele mai importante faze.

  •  CSC 1599 Şelimbăr – Politehnica Iaşi 0-0
  •  Dunărea Călăraşi – Dacia Unirea Brăila 3-1 (Avram 6, Stoica 8, Popescu 47/Cocîrlă 49)
  •  FC Braşov – Unirea Constanţa 4-2 (Negrean 28, Azzouzi 44, 55, 58 /Cireșoiu 22, Chirițoiu 52)
  • Unirea Slobozia – Viitorul Tg. Jiu 2-0 (Mustacă 11, Afalna 20)
  • Astra – Politehnica Timişoara 0-2 (Mera 52, Gerbi 73)
  • Unirea Dej – Metaloglobus 1-0 (Rus 85)
  • CSA Steaua – FC Buzău 1-0 (Buhăescu 16)

Luni, 6 decembrie

  • Ripensia – FK Csikszereda 1-2 (Vidrășan 45+1 / Apro 16 pen., Hernando 65)

Marţi, 7 decembrie

  • Petrolul – U Cluj 1-0 (Cebotaru 68)

07-12-2021
14:58

Petrolul - U Cluj 1-0 (Cebotaru 68)

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 68: GOOOL PETROLUL! Corner pentru gazde, Măzărache reia cu capul din 6 metri, portarul Gorcea respinge greu în față până la Cebotaru, care trimite în plasă.

Min. 50: Gorcea respinge o lovitură liberă executată de Țicu.

Min. 16: Avram reușește să rețină reluarea cu capul a lui Ribeiro.

Min. 1: A început partida.

  • Petrolul: Avram – Pârvulescu, Meijers, Huja, Țicu – Cebotaru, Seto – Bratu, Tucaliuc, Măzărache – Jarovic. Antrenor: Nicolae Constantin
  • U Cluj: Gorcea – Gîț, Dican, Ispas, Mitrea – Balciu – Ciobanu, Hora, Acolatse, Haită – Răducanu. Antrenor: Erik Lincar
03-12-2021
14:54

Concordia - Hermannstadt 0-0

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+3: Introdus pe teren în minutul 62 în echipa Hermannstadului, Elbers a văzut două cartonașe galbene în minutele 85 și 90+3 și a fost eliminat.

Min. 76: Aldescu intervine salvator la șutul lui Petrișor Petrescu.

Min. 45: Gazdele rămân în 10 oameni, după ce Piper a fost eliminat pentru două cartonașe galbene.

Min. 27: Aldescu reține fără probleme șutul lui Petrișor Petrescu.

Min. 24: Șutul lui Voicu trece peste poarta oaspeților.

Min. 20: Lovitură liberă de la 20 de metri pentru oaspeți, Petrișor Petrescu trimite peste poartă.

Min. 1: A început partida.

  • Concordia: Aldescu – Borta, Palmeș, Marc, Cherecheș – Piper, Codrea, Deac, Voicu – Llullaku, Balint. Antrenor: Claudiu Niculescu
  • Hermannstadt: Muțiu – Pantea, Bejan, Stoica, Opruț – Mino – Năstăsie, Petrescu – Balaure, Plazonja, Oroian. Antrenor: Marius Măldărășanu
03-12-2021
07:07

Patru partide din etapa a 16-a a Ligii 2 se văd în direct la televizor

4 dintre cele 10 partide ale etapei cu numărul 16 din Liga 2 vor fi transmise în direct la tv de posturile Digi Sport 1, Telekomsport și Look Sport, după următorul program.

Vineri, 3 decembrie

  • ora 17:00 Concordia Chiajna – Hermannstadt

Sâmbătă, 4 decembrie

  • ora 12:30 CSA Steaua – FC Buzău

Luni, 6 decembrie

  • ora 15:30 Ripensia – FK Csikszereda

Marţi, 7 decembrie

  • ora 17:00 Petrolul – U Cluj

Etapa a 16-a din sezonul regulat din Liga 2 are loc în acest weekend. Mai bine spus, începe vineri, 3 decembrie, apoi grosul rundei se joacă sâmbătă, 4 decembrie, la matineu, duminică, 5 decembrie, nu este nici o partidă, iar ultimele două au loc luni, 6 decembrie, şi marţi, 7 decembrie.

Practic e numărătoatea inversă, pentru că mai rămân doar trei etape din sezonul regulat, după care campionatul se va diviza în play-off, primele şase locuri, şi play-out.

ADVERTISEMENT

Programul etapei a 16-a din Liga 2

Vineri, 3 decembrie

  • ora 17:00 Concordia Chiajna – Hermannstadt

Sâmbătă, 4 decembrie

  • ora 11:00 CSC 1599 Şelimbăr – Politehnica Iaşi
  • ora 11:00 Dunărea Călăraşi – Dacia Unirea Brăila
  • ora 11:00 FC Braşov – Unirea Constanţa
  • ora 11:00 Unirea Slobozia – Viitorul Tg. Jiu
  • ora 12:00 Astra – Politehnica Timişoara
  • ora 12:00 Unirea Dej – Metaloglobus
  • ora 12:30 CSA Steaua – FC Buzău

Luni, 6 decembrie

  • ora 15:30 Ripensia – FK Csikszereda

Marţi, 7 decembrie

  • ora 17:00 Petrolul – U Cluj

Etapa a 16-a din Liga 2 poate clarifica lupta pentru play-off

Mai sunt, aşadar, patru etape până ce se va trage linie şi vom şti care echipe se vor lupta pentru cele două locuri de promovare directă şi care pentru baraj.

ADVERTISEMENT

Este clar că primele patru clasate, Petrolul, Hermannstadt, U Cluj şi Concordia sunt şi marile favorite, prahovenii fiind deja matematic în play-off, iar sibienii foarte aproape. FC Buzău şi CSA Steaua, echipa fără drept de promovare, completează în acest moment grupul de şase. Mai pot emite pretenţii pe acest final de campionat Csikszereda, surpriza Şelimbăr, dar totuşi greu de crezut că ar trage la play-off, Unirea Slobozia, Metaloglobus şi poate Politehnica Iaşi sau Viitorul Tg. Jiu.

Concordia – Hermannstadt se joacă vineri, Petrolul – U Cluj închide etapa marţi

Meciurile etapei sunt clar Concordia Chiajna – Hermannstadt, cu care şi deschidem vineri această rundă, şi Petrolul – U Cluj, marţi, cu care punem capăt etapei. Cele mai atractive şi mai tari partide au loc aşadar la început şi la final de etapă. Vor fi pe teren echipe care au activat în prima divizie şi care ţintesc reîntoarcerea în eşalonul de elită.

ADVERTISEMENT

Concordia este foarte puternică pe terenul ei sintetic de la Chiajna, unde nu a câştigat nimeni în cele opt meciuri disputate până acum. Echipa lui Claudiu Niculescu are cinci victorii şi trei remize pe teren propriu, dar vor avea adversar o formaţie la rândul ei foarte tare afară, cu patru succese şi trei remize, deci fără pas fals.

FC Buzău, deplasare grea la Bucureşti în etapa a 16-a din Liga 2

Sâmbătă au loc cele mai multe partide din cadrul acestei etape. FC Buzău va merge la Bucureşti, unde un meci pe noul stadion Steaua este totdeauna un examen foarte dificil, chiar dacă „militarii” nu au drept de promovare. În plus, Buzău a jucat miercuri un meci solicitant acasă, în sferturile Cupei României, cu FC Voluntari.

ADVERTISEMENT

De un eventual pas fals al buzoienilor sau al celor de la CSA Steaua ar putea profita urmăritoarele lor. Însă prima dintre acestea, care a fost şi sezonul trecut în play-off, FK Csikszereda, are o misiune grea de tot, mergând la Timişoara, pentru a-şi măsura forţele cu Ripensia, care este singura formaţie din oraşul de pe Bega ce ar mai putea spera la play-off.

Meciuri directe la Dej, Şelimbăr şi Slobozia

Metaloglobus a ratat sezonul trecut de puţin accesul în play-off şi acum se află încă în grupul echipelor care mai speră la o clasare între primele şase. Are însă o deplasare deloc facilă la Dej, acolo unde nou promovata se descurcă foarte bine şi multe echipe au plecat cu tolba goală. Deci bucureştenii ar putea să fie blocaţi din obiectivul lor de o formaţie la care activează mulţi jucători împrumutaţi de la CFR Cluj şi U Cluj.

Şi la Şelimbăr, unde o altă nou promovată face minuni, vine Politehnica Iaşi într-un meci în care, de asemenea, se întâlnesc două formaţii care au punctele necesare să continue să creadă în posibilitatea de a intra în play-off, deşi echipa moldoveană poate fi socotită o mare decepţie faţă de aspiraţiile de la început de sezon.

Trei meciuri din zona suferinţei

Şi la Slobozia ne aşteaptă un meci între două echipe care cel puţin pentru această rundă pot fi luate în calcul pentru primele şase locuri, dar e clar că formaţia care va pierde practic va spune adio la play-off. Este vorba de confruntarea dintre Unirea din localitate şi Viitorul Târgu Jiu.

Într-o etapă în care sunt programate meciuri între echipele care pot fi socotite în cărţi pentru play-off, avem şi reversul medaliei, respectiv trei partide cu echipe aflate în partea a doua sau chiar în subsol. Astra, după imensa victorie de la Cluj, în faţa lui U, joacă acasă cu alţi studenţi, din Timişoara. FC Braşov primeşte vizita Unirii Constanţa, iar la Călăraşi este chiar meciul celor mai slabe echipe, Dunărea – Dacia Unirea Brăila.

ADVERTISEMENT