Sport

Liga 2, etapa a 17-a. U Cluj a umilit Concordia Chiajna în derby-ul rundei. Cum arată clasamentul. Video

FANATIK vă prezintă meciurile etapei a 17-a din Liga 2, care au loc în perioada 24-28 februarie, în centrul atenţiei aflându-.se lupta pentru primele şase locuri, de play-off.
Liga 2 etapa a 17a U Cluj a umilit Concordia Chiajna in derbyul rundei Cum arata clasamentul Video
Meciul de fotbal dintre Universitatea Cluj si Concordia Chiajna, contand pentru Liga a-2-a Casa Pariurilor, desfasurat pe Cluj Arena din Cluj Napoca, luni 28 februarie 2022. © FOTO:Flaviu Buboi/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
28-02-2022
20:05

Liga 2, etapa a 17: program, rezultate și clasment

Joi, 24 februarie

  • Politehnica Timişoara – Petrolul 0-3 (la masa verde)

Sâmbătă, 26 februarie

  • Viitorul Tg. Jiu – Ripensia 0-0
  • FK Csikszereda – Unirea Dej 2-0 (Kovacs 21, Jelena 60)
  • Dacia Unirea Brăila – Unirea Slobozia 0-3 (Toma 8, 90+2, Gulceac 26)
  • FC Buzău – Astra Giurgiu 4-1 (Chica-Roșa 35, Pațurcă 56, Cârstocea 68, Burlacu 86 / Firțulescu 60)
  • Metaloglobus – CS Şelimbăr 1-0 (Sin 23)
  • Politehnica Iaşi – FC Braşov 1-1 (Camara 9 / Tesija 33)
  • Unirea Constanţa – CSA Steaua 0-5 (Bărbulescu 11, Beța 51, Oroian 65, Neacșu 86, Adi Popa 90+2)

Duminică, 27 februarie

  • Hermannstadt – Dunărea Călăraşi 6-0 (Biceanu 12, Paraschiv 24, Petrescu 55, Buhăcianu 68, 70, Alhassan 78)

Luni, 28 februarie

  • U Cluj – Concordia Chiajna 4-0 (Tescan 8, Ely Fernandes 12, R. Pires 57, Haită 68 pen.)

28-02-2022
17:58

U Cluj - Concordia Chiajna 4-0 (Tescan 8, Ely Fernandes 12, R. Pires 57, Haită 68 pen.)

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 68: GOOOL U CLUJ!Abia intrat pe teren, Haită transformă cu siguranță un penalty, după ce tot el fusese faultat în careu

Min. 57: GOOOL U CLUJ! Marc pierde ușor o minge în apropierea careului, Boiciuc pătrunde pe stânga, centrează în careu, de unde Romario Pires reia în plasă. Golul  ar fi trebuit însă anulat, deoarece înainte de centrarea lui Boiciuc, balonul depășise cu mult linia de tușă.

gol u cluj
Golul al treilea al lui U Cluj s-a marcat după o gravă eroare de arbitraj. foto: captură Telekomsport

Min. 35: Neluț Roșu șutează de la marginea careului, în diagonală, mingea e deviată de Ispas și lovește transversala.

Min. 22: Boiciuc îl lobează de la 16 metri pe Silveanu, însă mingea trece milimetric pe lângă poarta goală.

Min. 12: GOOOL U CLUJ! Corner pentru gazde și Ely Fernandes reia superb cu capul, pe spate, în plasă.

Min. 8: GOOOL U CLUJ! Ely Fernandes șutează pe jos din colțul careului mare, Tescan deviază ușor cu călcâiul de pe 6 metri și balonul intră în plasă.

Min. 1: A început partida.

  • „U” Cluj: Gorcea – Romeo, Fl. Ilie, D. Ispas, Mitrea – Balgiu, Romario Pires – Tescan, Ely Fernandes, Hofman – Boiciuc. Antrenor: Erik Lincar
  • Concordia Chiajna: Silveanu – Bortă, Palmeș, Marc, Taub – Roșu, Codrea – Voicu, Matiș, Casap – Sokovic. Antrenor: Claudiu Niculescu
28-02-2022
17:42

Decizia luată de Poli Timișoara după problemele cu nocturna

Florin Iacob a vorbit după problemele pe care Poli Timișoara le-a avut cu nocturna la duelul cu Petrolul Ploiești, când a pierdut meciul la „masa verde”:

„Închiderea stadionului s-a hotărât mai demult. Acum, l-a închis, pentru că nu mai vrea să expună pe nimeni la niciun pericol. Echipele se vor antrena acolo ziua. S-a luat în discuție și cosmetizarea lui, dar costurile sunt prea mare și nu e realizabil.

Primăria a anunțat un proiect cu un stadion de 10.000 de locuri, pe lângă Dan Păltinișanu. Stadionul a rămas așa, nu s-a implicat nimeni și nu e o problemă de acum, e de ani de zile”.

„Toată lumea din club vrea să mobilizeze oamenii pentru demararea unui stadion nou. Am participat la o conferință cu primarul Fritz, care a spus că vrea să ajute sportul, fără să îl politizeze”, a mai spus Florin Iacob, la TV DigiSport.

28-02-2022
11:45

Veolia se retrage de la Petrolul

Compania Veolia, principalul sponsor al celor de la Petrolul, a anunțat, printr-un comunicat oficial, că se retrage de la formația ploieșteană.

„Veolia România mulțumește Clubului Petrolul Ploiești pentru un parteneriat de aproape 5 ani, concretizat prin stabilitate economică și respect față de comunitatea ploieșteană, odată cu încheierea oricărei implicări financiare în susținerea echipei de fotbal a orașului.

Odată cu încheierea parteneriatului, toate însemnele și elementele de promovare ale brandului companiei vor fi eliminate în totalitate de pe toate suporturile de comunicare ale Clubului, inclusiv de pe echipamentele jucătorilor și spațiul stadionului.

Compania își exprimă încrederea în evoluția proiectului fotbalistic al Clubului Petrolul Ploiești și oferă acestuia activul emblematic al echipei – autocarul.

Veolia România rămâne consecventă principiilor responsabilității sociale și dezvoltării profesionale, la care a aderat încă de la începutul activității și va continua să se implice activ în acele comunități locale în care activează sau va activa”, a anunțat Veolia.

27-02-2022
16:36

Hermannstad - Dunărea Călărași 6-0 (Biceanu 12, Paraschiv 24, Petrescu 55, Buhăcianu 68, 70, Alhassan 78)

Hermannstadt o învinge la scor de tenis, 6-0, pe Dunărea Călărași și își consolidează poziția a doua în clasament, la trei puncte în spatele Universității Cluj. Elevii lui Erik Lincar au, însă, un meci mai puțin.

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 90: Final de meci.

Min. 82: Scăpat singur spre poartă, Buhăcianu încearcă o scăriță, dar Costache reușește să intervină.

Min. 78: Goool Hermannstadt! Alhassan ia o acțiune pe cont propriu, ridiculizează întreaga apărare a oaspeților, intră în careu și îl învinge pe Costache cu o execuție sigură.

Min. 70: Goool Hermannstadt! Balaure îi pune mingea pe tavă aceluiași Buhăcianu, care face „dubla”, dintr-o poziție ideală.

Min. 68: Goool Hermannstadt! Opruț se lansează în partea stângă și centrează la prima bară pentru Buhăcianu, care marchează fără emoții.

Min. 55: Gool Hermannstadt! Servit excelent în careu după o cursă a lui Paraschiv, Petrescu se apropie de poartă și finalizează cu un șut plasat

Min. 48: Pantea centrează în fața porții pentru Biceanu, care reia spectaculos spre poartă, însă Costache evită golul cu un reflex de zile mari.

Min. 46: Începe repriza secundă.

Min. 45: Pauză pe stadionul din Mediaș.

Min. 34: Ocazie Hermannstadt. Pantea șutează de la distanță, dar Costache e atent și respinge.

Min. 24: Goool Hermannstadt! Năstăsie ia o acțiune pe cont propriu, driblează mai mulți adversari, intră în careu și îi așază mingea lui Paraschiv, care înscrie cu o execuție sigură, la colțul lung, pe lângă portarul Dunării.

Min. 12: Goool Hermannstadt! Opruț centrează de pe partea stângă pentru Biceanu, care profită de eroarea defensivei oaspeților și reia elegant, cu călcâiul, în poartă, fără nicio șansă pentru Costache.

Min. 8: Ocazie Dunărea Călărași. Moise încearcă un șut din interiorul careului, dar nu nimerește cadrul porții apărate de Iliev.

Min. 1: A început partida.

Hermannstadt: Iliev – Issah, Opruț, Mino Sota, P. Petrescu, Pantea, I. Năstăsie, Biceanu, C. Popescu, Antoche, D. Paraschiv. Rezerve: Muțiu – Tomșa, Jica, Gab. Șerban, Alhassan, Balaure, L. Niță, Al. Oroian, Buhăcianu. Antrenor: Marius Măldărășanu.

Dunărea Călărași: Al. Costache – Țenea, M. Drăghici, M. Leca, Primaru, Vultur, Dr. Grigore, Moise, Coleașă, T. Popa, Calu. Rezerve: I. Alexandru – Condei, Rob. Vasile, Mih. Lupu, Rz. Tătaru, Blidar. Antrenor: Marius Păun

26-02-2022
08:47

Unirea Constanţa - CSA Steaua 0-5 (Bărbulescu 11, Beța 51, Oroian 65, Neacșu 86, Adi Popa 90+2)

Cele mai importasnte faze se văd AICI!

Unirea Constanța: Udrea – Zamfir, Gogor, Tălmaciu, Șuteu – Coza, Ciuculete, Nicola, Ardelean, Neacșu – Chirițoiu. Rezerve: Țipu, Tudor, Cireșoiu, Lăcătuș, Trif, Carabela, R.Niță, Mitrache, Bodea. Antrenor: Leo Strizu.

Steaua: Bălbărău – Oroian, Walace, Beța, Neacșu, Drăghici, Enceanu, V. Bărbulescu, Bustea, Chipirliu, Buhăescu. Rezerve: Ianu, Dragu, Adi Popa, Răsdan, Ilie, Șt. Pacionel, E. Pacionel, Bactăr, Răducan. Antrenor: Daniel Oprița

24-02-2022
21:17

Nae Constantin, deranjat de cele întâmplate la Poli Timișoara - Petrolul

Nae Constantin, antrenorul celor de la Petrolul, s-a arătat foarte deranjat de cele întâmplate la meciul cu Poli Timișoara.

Partida a fost oprită după ce instalația de nocturnă a picat de două ori.

„Pentru fotbal nu e bine ce s-a întâmplat. E păcat să se întâmple asta într-un oraș ca Timișoara. E imaginea fotbalului românesc, cu insolvențe, datorii. Mai mult ca sigur vom câștiga cu 3-0. Nici aseară nu au reușit să pornească nocturna. Cu o seară în urmă s-au antrenat câteva minute, 20 de minute pe întuneric. E păcat, era un meci frumos, cu public, cu atmosferă bună.

Puține echipe sunt fără probleme în fotbalul românesc. Și la noi sunt probleme pe care încercăm să le rezolvăm, eu la nivel de vestiar, președintele, la nivelul conducerii. Suntem într-o poziție bună, până la promovare mai e mult de jucat, mi-aș dori ca la sfârșit să promovăm.

Nu pot să comentez prea mult. Am citit presa, nu cred că se pune problema ca Mihai Iosif să plece de la Rapid. Dinamo, la momentul ăsta, a scăpat de emoțiile retrogradării directe. Va fi un meci echilibrat.

Eu sunt la început de carieră, mi-ar plăcea să promovez cu Petrolul. Mai am de așteptat până la Rapid. O promovare cu Petrolul ar fi o mare performanță pentru mine și mi-ar plăcea să continui aici”, a declarat Nae Constantin, la Digi Sport.

24-02-2022
17:57

Politehnica Timişoara - Petrolul, întrerupt definitiv după ce nocturna a căzut pentru a doua oară

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 37: Nocturna a căzut pentru a doua oară, jucătorii sunt trimiși din nou la vestiare. Conform Regulamentului, meciul va fi întrerupt definitiv, iar oaspeții vor câștiga la „masa verde” cu 3-0.

Min. 25: Avram intervine salvator la un șut din careu al lui Onea, oaspeții pleacă pe contraatac, însă Bratu nu ajunge la un balon trimis în fața porții timișorene. Ocazii mari ratate de ambele echipe în decurs de numai 30 de secunde.

Min. 8: Problemele cu instalația de nocturnă s-au remediat, astfel că meciul s-a reluat după o întrerupere de circa 10 minute.

Min. 7: A căzut nocturna stadionului „Dan Păltinișanu”, motiv pentru care meciul este întrerupt. Jucătorii au fost trimiși la vestiare, însă în tribune e un adevărat spectacol pirotehnic, creat de suporterii ambelor formații.

Min. 1: A început partida.

  • Poli Timișoara: Păduraru – Radu, Mera, Scutaru, Pamfile – Andrei, Ignea, Lazăr, Oanea – Rogosic, Ursu. Antrenor: Nicolae Croitoru
  • Petrolul: Avram – Pîrvulescu, Huja, Vrhovac, Țicu – Cebotaru, Seto – Bratu, Tucaliuc, Gheorghe – Diarra. Antrenor: Nicolae Constantin

În acest weekend revine în acţiune şi Liga 2 cu etapa a 17-a, campionatul diviziei secunde, din care se vor mai juca ultimele trei etape din sezonul regulat, după care vor începe partidele din play-off şi play-out.

În Liga 2, sezonul regulat s-a limitat doar la 19 partide, ca un tur, jucându-se câte un meci fiecare echipă cu alta. Etapa a 17-a debutează joi, 24 februarie, şi se încheie luni, 28 februarie.

ADVERTISEMENT

Programul meciurilor din etapa a 17-a din Liga 2

Joi, 24 februarie

  • Politehnica Timişoara – Petrolul 0-3 (la masa verde)

Sâmbătă, 26 februarie

  • ora 11:00 Viitorul Tg. Jiu – Ripensia
  • ora 11:00 FK Csikszereda – Unirea Dej
  • ora 11:00 Dacia Unirea Brăila – Unirea Slobozia
  • ora 11:00 FC Buzău – Astra Giurgiu
  • ora 11:00 Metaloglobus – CS Şelimbăr
  • ora 11:00 Politehnica Iaşi – FC Braşov
  • ora 12:30 Unirea Constanţa – CSA Steaua

Duminică, 27 februarie

  • ora 18:30 Hermannstadt – Dunărea Călăraşi

Luni, 28 februarie

  • ora 20:00 U Cluj – Concordia Chiajna

Cine transmite la tv partidele din etapa a 17-a a Ligii 2

Așa cum am fost obișnuiți încă din prima parte a campionatului, mai multe partide din Liga 2 vor fi transmise în direct la tv de către posturile Digi Sport, Telekomssport și Look Sport.

ADVERTISEMENT

În această rundă, microbiștii vor avea ocazia să urmărească 4 meciuri, după următorul program:

Joi, 24 februarie

  • ora 20:00 Politehnica Timişoara – Petrolul

Sâmbătă, 26 februarie

  • ora 12:30 Unirea Constanţa – CSA Steaua

Duminică, 27 februarie

  • ora 18:30 Hermannstadt – Dunărea Călăraşi

Luni, 28 februarie

  • ora 20:00 U Cluj – Concordia Chiajna

Petrolul Ploiești, singura echipă calificată matematic în play-off

Campionatul ligii secunde se reia aşadar din momentul în care mai sunt de jucat 270 de minute din sezonul regulat. Petrolul Ploieşti este singura echipă care deja şi-a asigurat prezenţa în play-off. Mai au şanse foarte mari de a rezolva problema încă din această rundă Hermannstadt şi oricare dintre cele două echipe care se vor întâlni la Cluj: U sau Concordia.

ADVERTISEMENT

Nu este nici acum pe deplin lămurită situaţia echipei CSA Steaua, în ultima vreme apărând o serie de zvonuri conform cărora ar exista anumite variante prin care echipa clubului Armatei să poată promova acum, deşi se ştie că are o interdicţie pe termen de doi ani, pentru că este club departamental.

Cine se luptă pentru a intra în play-off

În acest moment, pentru un loc între primele şase trag Hermannstadt. U Cluj, Concordia Chiajna, FC Buzău, CSA Steaua, dar şi FK Csikszereda, care a avut o revenire fenomenală în ultimele etape, şi Unirea Slobozia. E greu de crezut că nou promovata Şelimbăr ar putea urca până în primele şase, în timp ce Unirea Dej şi Metaloglobus sunt prea departe.

ADVERTISEMENT

În subsol, soarta Daciei Unirea Brăila, cu numai 2 puncte din 17 partide, e clar pecetluită, iar Dunărea Călăraşi şi Unirea Constanţa la fel au puţine şanse de a evita impactul cu Liga a a treia.

O situaţie specială o are fosta campioană a României, Astra, ultima în clasament, cu -1 punct, dar asta pentru că a avut o penalizare de 20 puncte. În cazul în care nu se va întâmpla o minune în privința acestei penalizări, giurgiuvenii nu vor mai avea nicio șansă să evite eșalonul al treilea.

Politehnica Timișoara – Petrolul deschide etapa a 17-a din Liga 2. U Cluj – Concordia, meci pentru play-off

Etapa se deschide joi, 24 februarie, pe stadionul Dan Păltinişanu din Timişoara, cu un meci ani de zile jucat la nivel de prim eşalon: Politehnica – Petrolul. Gazdele nu au reuşit, la fel ca sezonul precedent, să ajungă în zona de play-off, prahovenii venind fără miză, pentru că fiind lideri detaşaţi sunt deja calificaţi.

Cel mai interesant şi mai echilibrat meci al etapei a 17-a va avea loc pe malurile Someşului, unde ocupanta locului 3, U Cluj, va fi gazdă pentru locul 4, Concordia Chiajna. Acasă, „șepcile roșii” au pierdut, total neaşteptat, doar cu Astra. Concordia se descurcă bine afară, unde a cedat la Petrolul şi la Şelimbăr.

Hermannstadt şi Buzău, partide cu echipele din coadă pe teren propriu

Hermannstadt, care s-a întărit în această iarnă şi cu fostul atacant al UTA-ei, Ioan Hora şi cu jucători de la vecina de primă divizie Gaz Metan, joacă acasă cu Dunărea Călăraşi, club la care situaţia financiară a făcut să plece toţi jucătorii buni, ca şi când echipa nici nu ar fi trecut vreodată prin primul eşalon.

Şi FC Buzău ar trebui, în mod normal să tranşeze meciul de acasă cu Astra Giurgiu, dar aici trebuie multă atenţie, pentru că oaspeţii au arătat la Cluj că nu vor să ajungă în Liga 3 şi că au resurse nebănuite, deşi le-au plecat vedetele, pentru a obţine salvarea de la retrogradare, pentru ca de la anul să organizeze ofensiva pentru prima ligă.

CSA Steaua, meci lejer în deplasare cu Unirea Constanța

CSA Steaua, care a fost o adevărată fabrică de goluri în perioada pregătitoare urmează să se confrunte cu Unirea Constanţa şi sunt absolut toate şansele ca echipa lui Daniel Opriţa să bifeze o victorie lejeră, mai ales că lotul s-a întărit în această iarnă. Oaspeții sunt avantajați și de faptul că parida se va disputa la Buftea și nu la Techirghiol, locul unde echipa constănțeană a evoluat în tur.

Principala rivală a bucureştenilor este o formaţie care a jucat sezonul trecut în play-off. Este vorba de Csikszereda, echipa din Miercurea Ciuc, aceasta având meci pe teren propriu cu Unirea Dej, o nou promovată cu evoluţii mult peste aşteptări, aflată la doar patru puncte în urma lui CSA Steaua.

ADVERTISEMENT