Sport

Liga 2 etapa a 19-a. Universitatea Cluj – Dunărea Călărași se joacă acum. Ardelenii urcă pe locul 2

FANATIK vă prezintă detalii despre partidele etapei a 19-a, ultima a sezonului regulat, din Liga 2, care au loc în perioada 10-13 martie, meciul decisiv fiind FC Buzău - Concordia Chiajna.
13.03.2022 | 11:40
Liga 2 etapa a 19a Universitatea Cluj  Dunarea Calarasi se joaca acum Ardelenii urca pe locul 2
Universitatea Cluj are o misiune facilă în partida de Liga 2 cu Dunărea Călărași. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
13-03-2022
09:40

Universitatea Cluj - Dunărea Călărași 3-0 (Vescan 4, V. Alexandru 30, Hofman 75)

Universitatea Cluj a învins pe Dunărea Călărași, scor 3-0, și va intra în play-off de pe locul 2 în liga secundă. Iată cum arată clasamentul după primele 19 etape:

Universitatea Cluj – Dunărea Călărași 3-0 (Vescan 4, V. Alexandru 30, Hofman 75)

VIDEO

12-03-2022
12:09

Rezultatele meciurilor de sâmbătă, 12 martie

Vezi video cele mai importante faze AICI!

Concordia Chiajna și Unirea Slobozia s-au calificat în play-off-ul Ligii a 2-a în urma rezultatelor înregistrate în etapa a 19-a. Astfel, cele două se alătură celorlalte patru echipe care se vor bate pentru promovarea în Casa Pariurilor Liga 1: Petrolul Ploiești, U Cluj, Hermannstadt și CSA Steaua.

La egalitate de puncte, 33, cu Csikszereda, echipa lui Adrian Mihalcea s-a calificat în play-off în dauna ciucanilor datorită golaverajului mai bun 33-13, față de 32-23. În meciul direct, cele două remize au încheiat la egalitate, scor 0-0.

Viitorul Tg. Jiu – Șelimbăr 1-0 (C. Rus 86-pen.)

Csikszereda – FC Brașov 1-1 (Marrone 40 / Lambrinoc 42)

Dacia Unirea Brăila – Unirea Dej 0-1 (Frăsineanu 61)

FC Buzău – Concordia Chiajna 0-1 (P. Batin 4)

Metaloglobus – CSA Steaua 1-3 (O. Herea 38 / Chipirliu 19, 51-pen., Popa 70)

Politehnica Iași – Astra 3-1 (Plokhotnyuk 45, Camara 58, Cotolan 79 / Gisa 62)

Poli Timișoara – Hermannstadt 1-2 (Ursu 44 / Paraschiv 32, 47)

Unirea Slobozia – Ripensia 1-0 (Bolohan 29)

10-03-2022
17:29

Unirea Constanța - Petrolul Ploiești 2-3 (A. Niță 16, Trif 49 / S. Diarra 18, 24, Măzărache 59)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

Min. 59 – GOOOL Petrolul!!! Măzărache marchează al doilea lui gol în acest sezon!

Min. 49 – GOOOL Unirea Constanța!!! Început excelent de repriză secundă pentru dobrogeni! Trif face 2-2!

Min. 24 – GOOOL Petrolul!!! Diarra face „dubla”!

Min. 20 – MECI ÎNTRERUPT!!! Partida a fost oprit de arbitru din cauza unei defecțiuni la instalația de nocturnă, iar cele două echipe au intrat la vestiare. Organizatorii au la dispoziție 60 de minute să remedieze problema.

Min. 18 – GOOOL Petrolul!!! Diarra egalează după ce îl ridiculizează pe Tălmaciu.

Min. 16 – GOOOL Unirea Constanța!!! Adrian Niță, jucătorul împrumutat de la FCSB, deschide scorul cu o super execuție.

Min. 1 – A început meciul de la Buftea!

10-03-2022
17:03

Unirea Constanța - Petrolul Ploiești

Unirea Constanța: Udrea (cpt.) – R. Gab. Zamfir, Gogoc, Tălmaciu, Șuteu, Cireșoiu, Ciuciulete, R. Trif, Mitrache, Ad. Niță, Chirițoiu
Rezerve: Tipu – Rob. Tudor, Bobaru, Al. Neacșu, Carabela, Laur. Ardelean, Tud. Moldovan, Șerbănescu, Al. Bodea
Antrenor: Leonard Strizu

Petrolul: R. Avram – Sg. Pîrvulescu, Huja, Meijers, Țicu (cpt.) – Seto, Cebotaru – M. Bratu, Taciuc, Saim Tudor – S. Diarra
Rezerve: Moroz – Boțogan, Vrjovac, Mih. Constantin, Pashov, Măzărache, Velisar, Cioiu, M. Chindriș

În acest weekend punem capăt și sezonului regulat din Liga 2, cu etapa a 19-a. După această rundă, primele șase locuri merg în play-off, unde se bat primele două pentru promovare directă, iar locurile 3 și 4 dau baraj în două manșe, cu pozițiile 13 și 14 din prima divizie.

Programul meciurilor din etapa a 19-a din Liga 2

Joi, 10 martie, ora 19.30

Unirea Constanța – Petrolul

Sâmbătă, 12 martie, ora 14:00

Viitorul Tg. Jiu – Șelimbăr

Csikszereda – FC Brașov

Dacia Unirea Brăila – Unirea Dej

FC Buzău – Concordia Chiajna

Metaloglobus – CSA Steaua

Politehnica Iași – Astra

Poli Timișoara – Hermannstadt

Unirea Slobozia – Ripensia

Duminică, 13 martie, ora 11:30

U Cluj – Dunărea Călărași

Înaintea acestei etape sunt deja cu sacii în căruță, adică prezente în play-off, Petrolul, U Cluj, Hermannstadt. Pentru celelalte trei poziții bătălia se dă între CSA Steaua, Concordia Chiajna, FC Buzău, Csikszereda și Unirea Slobozia.

ADVERTISEMENT

Multe echipe sunt intrigate de decizia Federației de a permite celor de la CSA Steaua să participe la play-off atâta timp cât clubul militar are interdicție două sezoane de a promova, pentru că este club departamental. Cluburile consideră că în acest fel se prejudiciază șansele altei echipe care ar fi putut beneficia de șansa promovării, pentru că are licența necesară.

Primele trei clasate sunt deja calificate în play-off

Etapa începe joi cu o partidă care nu are nici o miză. Unirea Constanța va evolua în play-out și are șanse reduse de a putea evita retrogradarea, chiar dacă etapa trecută a reușit să câștige pe terenul Astrei Giurgiu. Petrolul va utiliza mai mult rezerve, odihnind titularii pentru play-off.

ADVERTISEMENT

Și celealte două formații deja calificate, U Cluj și Hermannstadt, vor merge pe principiul de a lăsa la repaus măcar o parte dintre titulari. Clujenii, chiar dacă vor băga mai multe rezerve, nu pot avea nici o problemă acasă cu juniorii de la Dunărea Călărași iar sibienii joacă la Timișoara, cu Politehnica, un meci greu în care gazdele vor o victorie ca de bun augur pentru un play-out în care oricum nu au nici o grijă.

CSA Steaua joacă în Capitală

Controversata echipă a Ministerului Apărării, CSA Steaua, are la acest moment 34 de puncte, unul peste Concordia Chiajna și două peste FC Buzău și Csikszereda. Unirea Slobozia este la patru puncte în urmă și chiar dacă va câștiga acasă, cu Ripensia, are cele mai mici șanse de a termina în primele șase, având nevoie să piardă și CSA Steaua și Csikszereda.

ADVERTISEMENT

CSA Steaua va evolua pe terenul celor de la Metaloglobus, un joc nu tocmai ușor pentru că nu e tocmai terenul unde se câștigă lejer puncte. Echipa lui Daniel Oprița are un lot cu care, în condiții normale, ar fi putut ataca promovarea în modul cel mai serios.

FC Buzău – Concordia Chiajna e o finală pentru play-off

Meciurile fierbinți ale etapei sunt FC Buzău – Concordia Chiajna și Csikszereda – FC Brașov. Este un fel de a spune fierbinți, pentru că măcar partida de la Miercurea Ciuc pare a fi un monolog al gazdelor în fața unei echipe care a promovat sezonul acesta, dar nu are calitatea de a spera la mai mult decât evitarea retrogradării.

ADVERTISEMENT

La Buzău va fi o adevărată finală. Ambele echipe au remizat fără goluri în etapa precedentă, Buzăul punct mare la Ploiești, cu liderul Petrolul, ilfovenii pas greșit acasă, cu o Poli Timișoara care nu lupta pentru nimic. În acest moment Chiajna are un punct peste buzoieni.

Csikszereda, cu victorie, are șanse mari de a termina în primele șase

Asta înseamnă că pentru echipa lui Cristi Pusztai, pentru a fi sigură de prezența în play-off, singurul rezultat sută la sută este victoria. Nu e ușor de realizat acest obiectiv, dar nici imposibil, pentru că alb-verzii de la Chiajna nu mai îl au pe bancă pe Claudiu Niculescu și acest lucru s-a văzut la meciul cu bănățenii.

Desigur, și un egal ar putea ajuta ambele echipe, dar în această situație intervine calculul probabilităților, în sensul în care este nevoie de un pas fals făcut de CSA Steaua. În calcule trebuie luată foarte serios și Csikszereda, care, cu o victorie, are mari șanse să prindă locul 6, pentru că una dintre Buzău sau Chiajna pot termina sub gruparea ciucană.

ADVERTISEMENT